zapcom
zapcom (üye)
Bursa / Stüdyo Fotoğrafçısı

Dijital Makina

merhaba ben dijital makina almak istiyorum stüdyo fotoğrafçısıyım iyi bir makina almak istiyorum bana tavsiye edebileceğiniz bir makina varmı ? yada elinde iyi bir dijital makinası olan varmı resimlerin çözünürlükleri nasıldır renk ayarları iyi çekilmiş resimleri [email protected] adresine yollarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler..

Tarih: 20 Ekim 2004, 14:53 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

nikon d100 yada d70 olabilir.ayrıca canonun 10d yada 20d modellerine bakabilirsin.

 

Tarih: 21 Ekim 2004, 16:56 - İp: yok
tsen
tsen (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Digital makina alırken bence en önemli olanlardan biride 2. el piyasasıdır. Şu an 2. el piyasasında en çok tutulan markalar (profesyoneller için) nikon ve canon'dur. Bu markalardan birini seçmek ilerki zamanda yeni modeller çıkınca o modele geçişi kolaylaştırır. Çünkü daha çabuk satabilirsiniz... Stüdyo için nikon d100 ve nikon d1x tavsiye ederim. D70 iyi, ancak tiff çekim yapamıyor. Aşağıdaki adresten makinaları karşılaştırabilirsin... İyi günler

http://www.diginorm.com/review_cekim.asp?review_id=1

 

Tarih: 3 Kasım 2004, 13:36 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

tiff çekim ne demek?

 

Tarih: 3 Kasım 2004, 19:55 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

Tiff cekim demekle arkadas, tiff formatinda fotograf almadigini ima etmek istemis.. tiff de .jpeg veya raw gibi bir resim formati..

Tiff: Tagged Image File Format (uzaltilmisi)

jpeg: Joint Photographic Experts Group (uzaltilmisi)

.. bu arada Raw hicbirseyin kisaltilmisi degil; islenmemis resim formati seklinde dusunebilirsiniz..

tiff formatinda ve raw formatinda fotograflar "lossless" (yani kameranin ccd'disinden, kamera resim uzerinde herhangi bir degisiklik yapmadan kaydedilmesi ile olusan format..) formattalar..

bir de lossy format var.. bu tam zitti.. bu formatta, resimin kalitesinde azalma oluyor ve lossless formata gore daha kucuk boyutta saklanabiliyorlar harddisklerde.. ornek jpeg..

nikon d70'de raw formatinda fotograf alabiliyorsun; ki bu nikonda .nef diye geciyor.. (canon'da .crw veya .cr2..)

genelde bilgisayar programlari her markanin kendine has olan raw fotgraflarini taniyamiyor; fakat tiff'i taniyorlar..

tiff ile raw arasinda bir farklilik yok; ikiside islenmemis fotagraf data.. raw formatinda cekilmis bir fotografi sonrasinda tiff olarak kaydedebilirsiniz, resim kalitesinde bir azalma olmaz.. (bazi makinelerde, raw, yariyariya boyutu azaltilmis seklinde geciyor; tiff ise hicbir degisiklik olmamis hali..)

nikon d70'deki nef formati 12-bit lossless compressed Raw formati diye geciyor.. yani tum data tiff'de oldugu gibi kaydedilmis oluyor nef formatindada.. tiff'de resim 8 bit aslinda (RGB); nef'de 12 bit.. RGB renk kanallarinda her bir kanalda (kirmizi, yesil ve mavi) renk 255 degisik contrastta olabilir; oysaki nef'de 4096.. yani nef formati aslinda fotograf kalitesi acisindan daha zengin oluyor..

peki niye raw modunda fotograf alinabilmesi onemli?

cunku daha sonrasinda istediginiz kadar oynayin fotografla photoshop'da ve tekrardan bu "lossless" formatlardan biriyle saklayin fotografin kalitesinde bir degisiklik olmaz.. halbuki jpeg formatinda her seferinde kalite azalir..




#dadanagast' tarafından 03.11.2004 21:50:15 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Kasım 2004, 21:31 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

tsk.ederim...

 

Tarih: 6 Kasım 2004, 18:42 - İp: yok
  • 1