serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

Cepte Taşıma,net Resim Çeken Model

Herkese selamlar.

Offroad gezilerinde yanımda taşımak gündelik hayatta gördüğüm kimi objelerin resmini çekebilmek için digital makine almaya karar verdim. Fotoğrafçılık üzerine en ufak bir bilgim yoktu. Gerek bu forum, gerekse internette bulduğum diğer bilgileri okuyup araştırmaya başladım. Ancak öğrenip kolayca seçim yapmayı beklerken, aklım daha da karıştı.

Basit net resim çeken kolayca cebe sığan bir makine için yola çıkmışken, o kadar para vereceksin EOS 350D al, Minolta 5D al vb. önerilerle hepten bir çıkmaz yola girdim. SLR Like DSLR tartışmaları, S2IS S9500 P880 gibi modellerin tüm tartışmalarını okudum. Ki neredeyse teknik terimleri hiç anlamadığım halde. Ve yola çıkış noktamdan çok bambaşka bir mecrada buldum kendimi. Çünkü "o parayı veriyorsan az daha ver şuna geç" mantığı insanı büsbütün şaşırtıyor.

İlk bulunduğum noktaya dönersem, taşıma rahatlığı başat unsur. Kolay ve net resim çekme diğer başat unsur. Manzara ve doğa da resim çekeceğim. Çoğu zaman üst baş çamur ve "aman geri gideyim daha geniş alayım" gibi koşullara sahip olmayacağım. Bu genel kullanma alanım. Ayrıca gittiğim şehirlerde gördüğüm hoşuma giden şeyleri de çekmek istiyorum. Sanırım manzara, hatıra fotoğrafı deniyor buna.

Benim aradıklarım bunlar.

Bulduğum modeller, Casio Z750, Sony T7, N1, Panasonic LX1 vb.

Yukarıda yazdığım çerçeve de modelin ötesinde öncelikle bana ne tür bir makina tavsiye edersiniz?

Bu türe bağlı olarak önerebileceğiniz modeller neler olabilir?

Bir ricamda şu 1/1.18 1/2.5 gibi yaklaşımları, optik zoom un, geniş açı almanın benim açımdan önemini de belirtebilirseniz çok memnun olurum.

Herkese keyifli günler dilerim.

Tarih: 1 Mart 2006, 13:18 - İp: yok
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

Pentax WPi nin bu hafta piyasaya dağıtılacağını öğrendim.
Sirkecideki bu Hayyam handan bu makineyi alma şansım var mı?
Ona göre İstanbula geçeceğim.

Yada yurtdışından getirip elinde bulunan arkadaş mevcut mu acaba...Fazla spesifik bir model olduğu için zor görünüyor ama...

Piyasa da şu anda WP modeli var. WPi de LCD pixel sayısı ve sensör az daha kalietli imiş. Birde 1 mp daha fazla ki bence çok sorun değil.

Aranızda bu makineyi kullanan yada deneyen oldu mu?
Özelliklerinden çok taşıma kolaylığı ve sağlamlığı açısından soruyorum.

Herkese teşekkürler.

 

Tarih: 2 Mart 2006, 14:19 - İp: 88.***.**2.52
excel
excel (üye)
İstanbul / Amatör

Verdiğin linki sonuna kadar okudum...WP de 400 iso var,WPi de ise 800 iso koymuş..mum ışığı modu diyor..ayrıca flaşı da biraz daha iyi imiş...ayrıca WP modelinin kilitlenme (donma) huyu varmış..üç defa kilitlendi,üçünde de makinayı kapatmadan kılıfına koymuştum diyor...WPi de bu hata düzeltilmiş diyor...hayırlı olsun.

 

Tarih: 3 Mart 2006, 07:30 - İp: yok
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

WPi Amazonda bile 265 dolar.
Bizde ise 335 euro+KDV olacakmış.

Aynı şey diğer modellerde de geçerli tabiki.

Türkiye de biz çok fazla kazıklanıyormuşuz gibi bir his var içimde...

 

Tarih: 3 Mart 2006, 09:18 - İp: 85.***.**1.98
mfaslan
mfaslan (üye)
İstanbul / Amatör

bir arkadaş casio'dan sony'den uzak dur demiş. nedenini bi söylerse biz de öğreniriz neymiş eksileri kötü yanları. yoksa bilip bilmeden kullanmadan herkes birşeyler söylemesin. varsa casio z750 ile aynı özelliklerde aynı fiyatta başka bir makine bilelim de onu alalım. nikon d70, minolta a2, casio z750, sony w50, sony t9 kullanan birisiyim, d70 ayrı bir sınıf. bunlardan en iyisi casio ultra kompaktlar içinde. panasonic'e birşey diyemem kullanmadım, pentax'ı 1 hafta sonra 2-3 gün süreyle deneyeceğim. (ayrıca casio'nun lensi de pentax'tır).

 

Tarih: 9 Ağustos 2006, 16:56 - İp: 81.***.**2.44
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

selam mfaslan

sanırım bilmiyorum farkındamısın ama en 3 martta
cevap yazılmıs

 

Tarih: 9 Ağustos 2006, 18:28 - İp: 88.***.**9.15