profesor
profesor (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Canon Makinelerin Menşei Hakkında

Arkadaşlar merhaba, dün Canon EOS 20D siparişi verdim ama kafama takılan birşey oldu, Tr'de satılan canon eos serisi çin malı felanmı yoksa orjinal japonmu. Bazı çin mallarında başımın ağrımasından dolayı bir daha çin malı kullanmamaya tövbeliyim ama herhalde biraz geç kaldım bunu danışmak için.

Tarih: 26 Temmuz 2005, 01:22 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

PAZARBEY,
Verdiğin örnek yanlış, Bosch olayı çok farklı bir olay. Bosch dandik bir markadır. Tıpkı Pioneer gibi (ki Türkiye yetkili ithalatçısı Doğan grubudur!!!) Türkiyede bazıları cilalamış bunu da. Daha Türkiyede üretilmeden, Alman veya Bulgaristan malı Bosch'lar da satılıyordu Tükiyede ve kim aldıysa yaka silkti. Benim tanıdığım çok kişi var böyle...
Sen mesela bir Miele alsaydın, ister Çin malı olsun isterse Tanzanya, emin ol ki hiç bir sorun yaşamazdın...

 

Tarih: 28 Temmuz 2005, 11:29 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

puma zaten fena cikmadigim icin bu fotografimi avatar diye ekledim.. sagol..
..
murat ben 20D hastasiyim ama yakalanamadim orasi baska.. neyse sana bir makine daha gorunuyor aslinda alabilecegin; konica 7D.. fiyati iyice dusmus, kobayashi aliyor (eline gecmistir belki su anda..).. bence sen de dusun.. 20D kalitesindeki bir makineyi 350D fiyatina almak fena degil valla.. benden soylemesi..
...
profesor insallah diyelim.. ben sanirim oncelikle 30D modelini falan bekleyecegim..
...
oyle deme centurion, bosch cok kaliteli bir markadir; benim tanidiklarimda bosch marka esya kullanan kimsenin sorunu falan olmadi simdiye kadar..turkiyede bosch yapilmaya baslandigini bilmiyordum; ama tahminimce yine sorun olmaz, cunku bir marka bu, belli bir standarti yakalamak zorunda; turkiyede uretiliyor diye kalitesiz yapacaklari anlamina gelmez.. kullanilan teknoloji tamamen ayni, ayni standartlarda uretiliyor; turklerin parmagi mi makinenin yapimi esnasinda dugmeye yanlis dokunuyor diye soyluyorsunuz?
cinde kurulan fabrikalarda da calisan insanlarin uyrugu yalnizca farkli; teknoloji ayni.. ben kesinlikle anlam veremiyorum valla, cin mali olmus veya japon.. senin de (centurion) daha onceden dedigin gibi cine ozel bir mal degilse eger sorun falan cikmaz..

 

Tarih: 28 Temmuz 2005, 15:40 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

veya cinde uretilirken acaba calisanlar soyle mi buyuruyorlar acaba: "haki okiya cahn chun?" yani "su parcayi koymasak da cebe mi atsak acaba?".. oyle birsey olabilecegini zannetmem dogrusu.. veya cinli arkadaslarimiz soyle mi soyleyecekler: "bu kadar islendigi yeter bu makinenin, simdi diger makineyi uretelim de cabuk bitsin.."..
olmaz arkadaslar.. emin olun cinden basi agriyanlar en kaliteli iscilikle ovunen ulkelerin de mallarini aldiklarinda baslari agriyabilir.. hatali uretim heryerde olan bir durum; ama bazi urunler hemen ariza verirler bazilari vermezler.. sonucta hepside iso (veya baska) standartlarina gore teste tabi tutulmuyorlar mi?

cunku kalitesiz olmasi markayi yerin dibine batirir, yaniliyor muyum?

 

Tarih: 28 Temmuz 2005, 15:46 - İp: yok
basri
basri (üye)
Bursa / Meraklı

Merhaba.Bir ürün hangi ülkede üretitlirse üretilsin;Ürün kalitesini(uygunlugunu)üretici firmanın o ürünün tasarım aşamasında belirledigi spesifikasyonlar
belirler.
Ürün nerede üretilitse üretilsin. Aynı malzeme ve teknik ile üretilir.Üretimin yapıldıgı ülke sadece ürünün fiyatının belirlenmesinde etkindir.
Biz marka ve modeli iyi seçtikmi birde sectigimiz marka ve model üreticinin kendisine avantajlar saglayan bir yerde üretiliyorsa daha ucuz alma imkanımız dogar.
saygılarımla.
Basri ESEN

 

Tarih: 14 Ağustos 2005, 20:40 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

yok arkadaşlar değil.Her mal üretenin özelliklerini yansıtıyor.Bosch gerçekte çok iyi bir markaa.Ama türkiyede gerçekten Türk boscah larından memnun olan yok galiba.Ben buzdolabından bıktım. Atasım geliyor.Ama Alman bosch ları öyle değilmiş. MErcedesin çıradan yapılan o 403 lerini daha önce örnek vermiştim.Hangi Alman yakıt borusu ile elektrik tesisatını aynı yerden geçirir.Kaçyüz kişi öldü bu yüzden. Onun için kim ne derse desin japan malı ile çin malı farkediyor.Bunu herkes biliyor.Aynı malı biri japın, biri çin malı olsa hangisini alırsınız.

 

Tarih: 15 Ağustos 2005, 00:44 - İp: yok