avsarv
avsarv (üye)
İstanbul / Amatör

Amerikadaki Alışveriş Siteleri

Arkadaşlar,
Amerikadaki fotoğraf makinalarıyla ilgili bir siteden dfm alacağım.500 usd olan bu makina için acaba herhangi bir gümrük veya daha değişik bir vergi ödeyecekmiyim.
kredi kartımdan çekilecek bu meblağdan sonra acaba sürpriz bir vergi ödemesi olacakmı ??????
Lütfen bu konudaki prosedürü bilen arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim.
Teşekkürler

Tarih: 6 Ağustos 2005, 21:48 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam avsarv..
daha onceden ritzcamera.com'dan international checkout yaptiktan sonra ne kadar vergisi olacagini gorebiliyorduk.. ama ne yazik ki su anda, getirilmis kisitlamalardan dolayi, turkiyeye gonderilemeyecegi yaziyor..
surpriz bir odemeyle tabii ki karsilasabilirsin.. vergisini alabilirler gumrukten..
ama uyesi oldugum bir ingiliz fotografcilik forumundaki bircok kisi amerikadan alisveris yapip hicbir gumruk odemeden sahip olabildiler makinelere.. tabii gumruk odeyenler de azinlikta degil.. bir yerde sans isi..
bunu dpreview'deki forumdan da arastirabilirsin hatta.. bircogu gumruk falan odemeden alabilmisler.. ama gumruk olayi isin icine girince, pek de bir fark kalmiyor ingiltere fiyatlariyla mesela.. turkiyeden yine de ucuza olacagina, daha onceden de bakmistik.. ama bir yerde servis problemi giriyor isin icine; ki onemli bir husus.. ama amerikadan alinmasi durumunda, mack garantisi ile alabilme sansin da var, ki 3 veya 5 senelik international garanti veriyorlar, hem de cok uygun bir fiyata.. tabii yine soyluyorum, turkiyedeki gecerliligini bilemiyorum mack garantisinin, ama, ingilterede gecerli mesela.. avrupa ulkelerinde gecerli, turkiye haricinde herhalde..
bildigim kadariyla, hatirladigim kadariyla diyeyim aslinda; %20'ye yakin bir gumruk vergisi oluyor fotograf makinelerinin..
turkiyede iki misli ucretle satildigini dusunursek yine de cok daha ucuza geldigini soyleyebiliriz sanirim..
ama ben de dahil bircok insan yasadigi ulkeden almayi yegliyor; cunku sorun oldugunda adamlarin yakasina yapisabilelim diye.. ama sen bilirsin.. ben de zamaninda cok arastirma yapmistim; nasil amerikadan alirim diye, ama sonunda gittim buradan aldim.. sen bilirsin..
son olarak sunu soyleyebilirim sana.. bir fotograf makinesinin garantisi genellikle satildigi kitada geciyor; ama bir lens aliyorsan, garantisi tum dunyada geciyor genellikle.. o yuzden nereden alinmis olmasinin bir anlami olmuyor lenslerin..
ama sen dslr almayacaksin degil mi?.. neyse son dediklerimi unut..

 

Tarih: 7 Ağustos 2005, 23:48 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar yurt dışı alışveriş meselesi üzerine fazla gitmesek mi acaba.Yerli firmalar gümrükleri sıkıştırmaya başlayacak bu gidişle.Eldeki bulgurda gidecek sonra.
birde bir fikrim var.Acaba diyorum sanayi ve ticaret bakanlığına yerli firmaları şikayet etsekmi. Amerikada ve sair ülkelerde böyle bir fiyat politikası uygulamak yasak bildiğim kadarı ile.Ancak Türkiyeyi tam olarak bilmiyorum.Bİlen varsa yazsın lütfen.
z3 almanyada 240 euro 380 ytl, türkiyede 900 ytl o da kar ediyor , buda kar ediyor.3 kat fark olurmu .Bu ticari ahlaka sığarmı canım.

 

Tarih: 8 Ağustos 2005, 00:24 - İp: yok
avsarv
avsarv (üye)
İstanbul / Amatör

Dadanagast'a vermiş olduğu samimi bilgiler için teşekkür ediyorum.Sanırım Türkiyeden almak veya Yurtdışından bir arkadaş vasıtasıyla elden getirtmek en mantıklısı.

 

Tarih: 9 Ağustos 2005, 10:10 - İp: yok
pip2008
pip2008 (üye)
İstanbul / Meraklı

www.amerikadaniste.com a bir goz atmanizi tavsiye ederim.

 

Tarih: 1 Ocak 2008, 04:44 - İp: 68.***.**0.162
antik81
antik81 (üye)
İstanbul / Amatör

SaleFashion.com kesin tavsiye ederim, garantisi ile de yakindan ilgileniyorlar. Amerikadan aldigim Canon eos 40d makinasi siparisi verdikten 12 gun sonra evime teslim edildi. Dire kteslimati kendileri yapiyorlar, sagolsun Yelda Hanim zamaninda teslim etti. Fiyatlari bana gore uygun geldi bilmiyorum, ama baska sayfaya bakmaniza gerek yok. Adresleri www.salefashion.com

Saglicakla

 

Tarih: 24 Şubat 2008, 09:05 - İp: 166.***.**1.231
egiray
egiray (üye)
İstanbul / Amatör

salefashion.com u şimdi yeni gördüm de nikon 80d bhphoto da 18-135 lensiyle $1009 bu sitede $1299 + 45ytl. aradaki $290 zaten gümrük masrafı. (ki o da gümrüğe takılırsa). Bana pek anlamlı gelmedi ama diğer ürünleri kıyaslamadım. Gerçi iphone ucuz gibi geldi. En azından uğraştırmaz

 

Tarih: 10 Mart 2008, 04:38 - İp: 78.***.**6.9
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Aldığınız ürün bedeli ne kadar olursa olsun gümrüğe yakalandımı mutlaka getiren kargo şirketine çekim işlemleri için 130ytl ödemeniz gerekiyor.Yani kafadan bir 130ytl ödüyorsunuz.Yine kafadan 30ytl civarında adını hatırlayamadığım bir vergi ödüyorsunuz.Bundan sonra ödeyeceğiniz vergiler de gümrük memuru ile kurduğunuz iletişime ve ürün bedelinin miktarına bağlı.

Ayrıca SaleFashion.com hatta bh'den dahi ucuza Türkiye'den spot alabilmek varken yurtdışından ürün getirtmek manasız.Yurtdışı sitelerindeki fotoğraf makinesi ve lens fiyatlarının üzerine en az 100USD de kargo ücretini eklemeyi unutmayın.

 

Tarih: 10 Mart 2008, 10:19 - İp: 81.***.**1.118
antik81
antik81 (üye)
İstanbul / Amatör

Egiray selam.
Salefashion daki fiyatlarin icerisinde gumruk vs hersey dahil diye hatirliyorum. Cunki fiyat teklifi gonderirken, hersey dahil kapima teslim fiyatini verdiler. Ben sayfayi ziyaret ettim ve senin belrittigin kamera nikon 80d, 18-135 lensiyle Turkiye Teslimat fiyati hersey dahil $1299 + 45ytl. Gumruk, kargo, birde servis ucreti icinde. Bana kalirsa bundan ucuza Turkiye de almam imkansiz gibi birsey. Yine de mail atip sormak lazim, bu gumruk kurallari zirt pirt degisiyor, zaten siparisi vermeden uzunca bir e-mail geliyor, hersey cok detayli anlatiliyor

Bir arkadasim New York ta bulunuyordu, gelirken BH ten bana Canon HD Video kamera getirmesini istedim, fiyatin uzerine %7 veya %8 mi ne kdv odemis, $990 lik kamera oldu, $1080 kusur. Diyecegim, Amerika dan alisveris yaparken toplama kdv yi de ekleyeip oyle dusunmek gerekiyor.

 

Tarih: 20 Nisan 2008, 08:12 - İp: 166.***.**1.231
crema
crema (üye)
İstanbul / Amatör

Aynı şekilde ben de 3 önce bir alışveriş gerçekleştirdim, vergi falan da ödemedim reklamlardan bulmuştum viaddress diye bir site baktım ücretsiz ve coğu kişi de memnun o şekilde verdim siparişimi hiç bir sorun da yasamadım öneririm www.Viaddress.com






#crema' tarafından 18.06.2010 20:16:22 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Haziran 2010, 19:39 - İp: 85.***.**6.34
crema
crema (üye)
İstanbul / Amatör

Ayrıca ebayden de bir çok alışveriş yaptım ve şimdiye kadar 1 tane alışverişim dışında bir problem yaşamadım ancak bazı siteler türkiyeye satış yapmıyor bu durumda viadres'i kullandım.

#crema' tarafından 18.06.2010 20:19:23 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Haziran 2010, 20:10 - İp: 85.***.**6.34