golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

A85 Mi?konica Minolta Z20 Mi?

Dün akşam bir ftoğraf stüdyosuna girdim ve işyeri sahibi her iki makinanında aynı fiyatlarda olduğunıu fakat şiddetle z20 yi tavsiye ettiğini söyledi özellik bakımındanda a85 e göre cok daha iyi olduğunu belirtti.Açıkçası kafam karıştı yardım ederseniz sevinirim.Saygılarımla...... Arkadaşlar makineyi bu linkten bi incelerseniz sevinirim.http://konicaminolta.com/products/consumer/digital_camera/dimage/dimage-z20/11.html

#golden' tarafından 25.03.2005 08:29:20 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Mart 2005, 09:45 - İp: yok
golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar anladığım kadarıyla bu forumda kimse bu makina hakkında fazla bir bilgi sahibi değil?Açıkçası bende bilgi edinmek için buraya güveniyordum sanırım o da suya düştü

 

Tarih: 24 Mart 2005, 14:34 - İp: yok
ozgur
ozgur (üye)
İstanbul / Amatör

aynı dertten ben de muzdaripim
minoltaları bende araştırdım ve özellik ve fiyat açısından diğer makinalara göre avantajlı gözüküyo
ama yinede performansları tabiki daha önemli
umarım beklediğimiz yorumlar kısa zamanda gelir ve makinalarımıza kavuşuruz

 

Tarih: 25 Mart 2005, 13:40 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

konica minolta'lar genel olarak iyi makinelerdir. bir arkadaşımda z2 vardı ve çok memnundu. ben de biraz incelemiş ve oldukça beğenmiştim. ancak z10 ve z20 ile ilgili olarak uluslararası dijital fotoğraf makinesi değerlendirme sitelerinde çok da olumlu şeyler söylenmiyor. İkisinin de vasat olduğu yönünde değerlendirmeler yapılıyor. Bununla birlikte, optik zoom sizin için önemliyse, z20'yi tercih edebilirsiniz (üstelik manuel ayar imkanı da var. ama z3 ve z5 modellerinde bulunan titreşim önleme özelliği ne yazık ki bunda yok!). aksi halde, canon a85 fotoğraf kalitesi açısından kendini kanıtlamış bir makine. fakat, fiyatı türkiyede bir hayli yüksek. abd'de 180-190 $'a satılıyor.

 

Tarih: 25 Mart 2005, 16:23 - İp: yok
golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar dün teknik ekipman ve donanımdan iyi anlayan biriyle tanıştım yanında profosyonel bir fotografcıda vardı.Bana tek söylediği minolta oldu.Çünkü kendisinin söylediğine göre minolta dünyadaki mercek sistemlerinin en iyisini yaparmış ve nikkon canonn gibi firmalar onun mercek sistemini kullanırmış.Yine bir örnek verdi dünyada casıo dısında mesala fotograf makinelerindeki tüm lcd sistemleri sony yapıyormuş.Mercek kalitesi arıyorsan dedı mınoltanın ustune tanımam dedı.Yanındaki fotografcıda bunu destekledı benım gıbı kararsız arkadaslara duyrulur.

 

Tarih: 26 Mart 2005, 08:22 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Minolta fotograf alaninda pek cok yenilige imza atmis guclubir marka. Iyi modelleri hic bir zaman hayal kirikligi yaratmamistir.
Amator makina ve objektifler yaninda cok profesyonel makina ve objektiflerde uretiyor.

Bana gore Minolta en buyuk hatayi, Konika gibi amator makinalar ve film ureten bir firmayla birleserek onun ismini kendi isminin onune koymakla yapti.

 

Tarih: 26 Mart 2005, 22:58 - İp: yok
  • 1