ilinsor
ilinsor (üye)
Ankara / Amatör

8800 Ve S9500 Kullanıcılarına...

Merhabalar aslında forumun uzun zamandır okuyucusuyum
Pek çok başlık gezdim -pek çok şey öğrendim- fakat yeni bir makina almak istiyorum ve halen muhallaktayım.. alacağım makinede makro çekimler, doğa fotoğrafları konularında beklentim var.. Örneğin yıldırım fotoğraflamak, günbatımı manzaralarında iyi performans almak istiyorum. ayrıca optik zoom da önemli
Sonuçta fotoğrafçılığı öğrenebileceğim beni d-slr ye taşıyacak bir dijital almak istiyorum
En sonunda adaylarımı ikiye indirdim; Nikon 8800 ve Fuji 9500

---Nikon 8800 için yavaş bir makina olduğu konusunda eleştiriler var ama bunun benim için problem olacağını sanmıyorum, ancak yüksek iso değerlerinde kumlanmanın arttığı söyleniyor, (örneğin ay fotoğrafı çekmek istediğimde alacağım performans ne olur??) ayrıca nikonun filtre adaptör gibi konularda çok tuzlu olduğunu da okudum..Öte yandan görüntü sabitleyicisinin türünün en iyi örneklerinden olduğu söyleniyor, ayrıca makrolardan iyi sonuçlar alındığını gördüm, ve yıldırım görüntülemek içinse bulb özelliği var (deneyimim yok yıldırım fotoğrafı için iyi bir yöntem olduğunu okumuştum)

---Fuji s9500 de görüntü sabitleyici yok, anti blur un işlevini okudum pek de güven verdiğini söyleyemem, ayrıca yeni bir makina olduğundan fazla fotoğraf örneği bulamadım(makroya rastlamadım ama makro mesafesi gayet iyi - performans?), ancak yüksek iso da iyi performans verdiğini okudum. kullanırmıyım bilmiyorum (önceliğim değil) ama bir lüks olarak sınırsız video özelliği var.
ayrıca hızlı bir makina olduğu söyleniyor.

iki makinanın da sensör boyutları yakın ancak burst modları konusunda bilgim yok.. bu yazdıklarımı hep forumlardan inceleme sitelerinden öğrendim, neleri yanlış biliyorum öğrenmek isterim.. bu makinaları kullanan ya da bilgisi olanlar yardımcı olursa yol gösterirse çok sevinirim

not:bu mevlanın üstüne çıkmayı düşünmüyorum (düşünemiyorum) keşke hiç düşünmeden d70s alabilsem..

Tarih: 18 Ekim 2005, 01:13 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yıldırım fotoğraflamak için s2 almalısın.S2 kart bitinceye kadar 2.4 fsb fotoğraf çekebiliyor.Bu özelliği ile çok yıldırımlı bir havada birkaç saat içinde onlarca yıldırım çekebilirsin.Örneklerim var bu konuda.
Ay çekmek için asayı yükseltmene gerek yok.Işığı kısman gerekir aksine.
8800 eskidi.9500 ise daha gelmedern eleştirilere mariz kaldı.BEnce canon pro 2 yi bekle.

 

Tarih: 18 Ekim 2005, 01:22 - İp: yok
ilinsor
ilinsor (üye)
Ankara / Amatör

bu kadar çabuk yanıt almak çok güzel teşekkürler pazarbey
uzun zamandır fotoğraflarınızı inceliyor yazdıklarınızı okuyorum, merak ettiğim canon s2 nin parçaları (filtre adaptör vb.) için neler söyleyebilirsiniz (fiyatları ve performansları konusunda) canon s2 ve sony h1 konusunu uzun zaman düşündüm daha sonra sensörü daha büyük bir makina almaya karar verdim (acaba bu konuyu kafama fazla takmamalımıyım??)
ayrıca canon pro2 nin çıkış tarihi konusunda bir fikriniz tahmininiz varmı? böyle yazdığınıza göre teknik özellikleri konusundada bir fikiriniz var sanırım?
bir de yıldırım konusu gerçekten takıntı durumunda bende
bu konuda bulb özelliği kullanışlımıdır acaba
şimdiden teşekkürler

 

Tarih: 18 Ekim 2005, 01:33 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bulb özelliğininin kullanışlılığını bilemem.Ama s2 de seri çekimde onlarca yakalayacağınıza garanti veririrm.Hemde hiç zahmete girmeden.
Yalnız anladığım kadarı ile s2 sizi fotoğraf kalitesi yönünden tatmin etmeyecek.O zaman dedeixğim gibi pro 2 bekleyin.Yada slr alın.
bende close up lens ve telkonvertör ile 3 adet filtre var. Close up lensi 100 euro civarında aldım ve çok memnunun. Çok kaliteli sonuçlar veriyor.TElekonvertör de hemen hemmen aynı fiyat.Fakat verdiği fotoğraf kalitesi kenarlarda özellikle tatmin edici değil.BU nedenle tavsiye etmem. Adaptörüde 30 euro.
Bu bakımdan canon en ucuzu.

 

Tarih: 18 Ekim 2005, 06:02 - İp: yok
klazing
klazing (üye)
İçel / Amatör

bence 8800 ün en büyük eksikleri manual zoom ve focus olmayışı.
s9500 ü nette çok araştırdım, eksiklerinden biri TTL flaş takılamıyor oluşu, fakat genellemede çok güzel bir makine olduğunu düşünüyorum.
sıradan remote cord kullanıyor olması avantajı,

 

Tarih: 18 Ekim 2005, 12:22 - İp: yok
ilinsor
ilinsor (üye)
Ankara / Amatör

keşke pro2 nin teknik özellikleri hakkında bilgi sahibi olbilsem.. ayrıca çıkış tarihi ile ilgili nette hiçbirşey bulamadım malesef
Bildiğim kadarıyla 8800 de manuel focus var -ama manuel ayarda kontrast ayarının yapılamadığını okumuştum- acaba yanlışmı biliyorum? bu arada 8800 de manuel zoom olmadığını bilmiyordum bu durum nasıl bir sorun yaratır acaba?? Bir forum da 8800 ün full manuel bir makina olduğunu okumuştum??
Bu arada s9500 de görüntü sabitleyici olsa düşünmeden alıcam ama bu benim için büyük bir soru işareti..
Ayrıca hiç s9500 le çekilmiş makro bulamadım fikir sahibi olabilmek için ve tabii burst modu da halen soru işareti benim için???

 

Tarih: 18 Ekim 2005, 12:41 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

8800 de manuel zoom ve fokus var. Bazı makinelerde bu işlemler lensin üzerindeki bir halkayı çevirerek yapılıyor. klazing'in sözünü ettiği, bunların 8800de motorize olması sanırım. Manuel ayarda kontrast ayarı da dahil olmak üzere herhangi bir kısıtlama yok.

 

Tarih: 18 Ekim 2005, 12:51 - İp: yok
ilinsor
ilinsor (üye)
Ankara / Amatör

Acaba bu manuel ayarların motorize olması sizin için bir sorun yarattımı..
acaba manuel focus objektif üzerinde değilse nasıl yapılıyor
bilgilendirirseniz çok sevinirim

 

Tarih: 18 Ekim 2005, 18:44 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Ben manuel fokusu makro cekimlerde eger makinenin auto fokusu tam benim istedigim noktaya yapmadigi durumlarda kullaniyorum ve yaklasik bir senelik bir kulanimda sadece bir iki kere ihtiyac hissettim. Makineyi manuel fokus moduna alarak sag bas parmaginizla bir tekeri saga sola cevirmek suretiyle yapiliyor.

Manual zoom ise ayri bir olay. Tabi ki en rahati lensin uzerindeki ringi cevirerek yapmak ama motorize de cok fazla rahatsiz etmiyor. Ne kadar sıklıkla kullandığınıza bagli.

 

Tarih: 18 Ekim 2005, 21:05 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

manuel focusun gerçek anlamda sadece slr makinalarda iyi iş gördüğü söyleniyor.Ocaklılarında dediği gibi özellikle af asist lambası olan makinalarda gerek olmuyor pek.Bence çokta gerekli değil.

 

Tarih: 18 Ekim 2005, 22:28 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

İlinsor merhaba,
Ankaradan yazdığına göre bu makinelerin hepsini Yalçınlarda veya Sanfo da inceleyebilirsin. S-9500 hakkında bilgi sahibi olduğum için söylüyorum - anti blur fonksiyonu düşündüğünden daha iyi (farklı bir teknoloji) en önemlisi bence makineyi eline aldığın zaman "oturması". Bunu da görerek yapabilirsin. Tavsiyem bu yönde...
http://www.letsgodigital.com.tr/tr/camera/specification/compare/952-1006-1007-743.html
Ayrıca bu linkten makineleri karşılaştırabilirsin.
Bence S-2 ile 8800 ve S-9500 ü kıyaslamak pek doğru değil gibi ?!

 

Tarih: 21 Ekim 2005, 17:28 - İp: yok
  • 1