metalik
metalik (üye)
Ankara / Amatör

Sıkıştırma Ve Kayıp

slm;
Bir sorum olacak superfine ile fine sıkıştırma arasında yaklaşık 100 resim fark var.kalitede epey bir fark oluyormu? yani 100 resim için değermi superfine yapmak?yada makroda superfine ,manzaradamı fine olsun.sizler nasıl kullanıyorsunuz??(renktemi pikseldemi netliktemi kayıp oluyor yani raw çekmiyoruz sonuçta kayıp var herzaman)

Tarih: 9 Şubat 2006, 15:36 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

"Kalitede fark oluyor mu?" sorusunun cevabını ancak siz kendiniz verebilirsiniz. Farklı makinelerin Fine'ları SuperFine'ları farklı sıkıştırma oranları uygulayabilirler. Aynı konuyu, aynı şartlarda bir superfine bir de fine çekin. Her iki fotoğrafı da bilgisayar ekranında yanyana koyun, gerçek boyutlarında inceleyin. Yine aynı fotoğrafları aynı oranlarda büyütüp bakın. Hatta ve hatta her iki fotoğraftan da aynı boyutlarda baskı alın. Fark, sizin için farkedilemeyecek bir seviyede ise superfine yerine fine'ı tercih edin.

 

Tarih: 9 Şubat 2006, 17:55 - İp: 85.***.**5.234
metalik
metalik (üye)
Ankara / Amatör

Haklısınız ocaklılar LCD ekranda digital zoom yapınca fark az çok belli oluyor.birde önerilerinizi deniyeceğim bilgisayar ekranında,aynı boyutta baskı ,büyütüp karşılaştırma..İnsan düşünüyor bizmi teknolojiye hizmet ediyoruz onlarmı diye Teşekkürler..

 

Tarih: 9 Şubat 2006, 20:58 - İp: 85.***.**4.159
mrtksn
mrtksn (üye)
Ankara / Amatör

şahsen sıkıştırma seviyesini arttırıp çektiğim fotoğrafta kaliteden fedakarlık edeceğime fotoğrafın ebatlarından fedakarlık etmeyi tercih ediyorum; poster basmayacağım için en fazla 5mp lik resim çeken a610 umda genellikle 3mp lık resimler çekiyorum ve bu sayede hafızadan tasarruf etmiş oluyorum.

 

Tarih: 10 Şubat 2006, 00:56 - İp: 144.***.**1.137
metalik
metalik (üye)
Ankara / Amatör

mrtksn superfine yapıp 3mp de çeksende bence çıktısı 3mp den az olur benimde takıldığım bu..

 

Tarih: 10 Şubat 2006, 21:58 - İp: 85.***.**3.72
mrtksn
mrtksn (üye)
Ankara / Amatör

tam ne demek istediğini anlamadım, ancak megapiksel sadece resmin ebatlarını belirliyor;

sıkıştırma arttıkça resimde sorunlar belirmeye başlıyor; renklerde kayıp oluyor, bloklar beydana geliyor; aslında bu bloklar her zaman var ancak resmi büyütmeden farkedemiyoruz, sıkıştırma arttıkça farkedilebilir hale geliyor; resim boyutu olarak ise deneme yapmadım ancak sıkıştırma algoritması gereği değişik resimlerde değişik boyutlar görülebilir; özellikle çok renkli çok fazla sayıda değişik obje bulunduran resimlerin boyutu artacaktır

 

Tarih: 11 Şubat 2006, 00:02 - İp: 144.***.**1.146
  • 1