ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Mükemmel Makine Yok Galiba?

Çok iyi bilnen birkaç tane foto makinesi review(inceleme) sitesi var ve sitelerde "artılar" ve "eksiler" bölümlerini içeriyor.Ama bu sitelerin hepsine 1 yıldır bakmama rağmen hala eksisi olmayan makineye rastlamış değilim.

Mutlaka her makinein "eksi" hanesinde olumsuz bişeyler yazıyorlar. Bzaen düşünüyordum da sanki bu incelemeleri yazan kişiler mutlaka olumsuz bişey yazmak zorunda hissettikleri için böyle yazıyorlar. Çünkü her makinede en az 3-4 tane olumsuz özelliğin olması şaşırtıcı.

Ayrıca kimi review forumlarda bazı markalar kayırlıyor ve bazı markalar da göz ardı edilioyr. Bunlar da bana bu sitelerde bazı makine üreticileri arasında gizli bi anlaşma(mesela bedava makine verme karşılığında olumlu yorum yapma gibi) olduğunu düşündürüyor.

Bir diğer konu da reviewlerin objektif olmaması.Mesela bir makine a sitesinde çok övlüp göklere çıkartılırken başka bir sitede baya kötüleniyor.

Tarih: 28 Şubat 2005, 17:47 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

ohara herkesin iyisi farkli... Sen ne istedigini bilirsen kendi mukemmel makinani alirsin. Herkes icin mukemmel makina beklersen daha cok beklersin.

 

Tarih: 2 Mart 2005, 20:24 - İp: yok
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

sevgili ohara artık belli bir çizgiden başlayan tüm makineler asgari ihtiyaçları karşılıyor. canon kullandığım için bir kaç ay öncesine kadar bu markanın makinelerine korkunç bir bağlılığım vardı. sanki diğer makinelerle hiç bir şey çekilemezmiş gibi geliyordu. elimdeki A80nin sony f717den daha iyi olduğunu bile iddia ediyordum. ama diğer markalarla tanıştıkca kendi elimle kullanıp onlarlada bir şeyler çekme imkanı bulunca aslında bu işin sadece tek bir marka ile alakalı olmadığını anladım. her markanın belli tüketici hedeflerine göre üretilmiş modelleri var. bu yüzden marka değil özellik ve bunlara olan ihtiyac daha önemli...
-review sitelerine gelince anladığım kadarı ile buradaki abiler olayı aşmışlar yada öyle olduklarını ispatlamak istiyor olabilirler...Alin taşcıyan hiç bir filmi beğenmez mesela bunlarda aynı mantık ile değerlendiriyor olabilirler
-birde makineleri genelde ilk aşamada inceleyen kişler oldukları için daha sonra ortaya çıkacak olumsuz bir sonucu keşfedememiş olmaktan dolayı madara olmak istemezler. belkide bu yüzden baştan kusur buluyorlardır. muhakkaki işlerinin uzmanları insanlar yazdıklarını okuyalım ama karar bizimdir.

 

Tarih: 3 Mart 2005, 23:36 - İp: yok
cannibal
cannibal (üye)
İzmir / Firma


"fotograflari ben cekiyorum makina degil."Ara Guler

 

Tarih: 5 Mart 2005, 16:39 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Şu "fotoğrafı ben çekiyorum makine değil" lafını da hiç anlamış değilim. Makine bu kadar önemsizse niye hepimiz iyi makine peşindeyiz. Verin Ara Güler'in eline işportadan alınmış 20 YTL'lik makine çeksin bakalım ne çekecek. Hiç değilse "Fotoğrafta benim katkım %80 ise makinenin %20'dir" falan gibi birşey deseymiş. Şimdi Schumaher de çıkıp yarışı ben kazanıyorum otomobil değil dese ona da hak vermemiz lazım bu durumda.

 

Tarih: 7 Mart 2005, 11:33 - İp: yok
meraklisi
meraklisi (üye)
İstanbul / Meraklı

Mükemmel makine olsa fiyatı çok abartılı olur diye düşünüyorum. Üretici firmalar ne kadar ucuza mal etsek o kadar çok satarız gibi bir tutum içindeler. Makinenin fiyatını ucuzlatabilmek için bazı özellikleri koymuyorlar yada yetersiz şekilde kullanıyorlar.

Mesela metal gövde
+ yanı da var sağlamlık,
- yanı da var ağırlık

Bunun gibi örnekleri çoğltmak mümkün. Bence her tür kullanıcıya uygun makine yapmaları gereklidir. Mesela Canon 350D gövdesi plastik, aynı özelliklere sahip metal gövdeyi de yapması zor değildir diye düşünüyorum.

Bir de yurt dışındaki forumlara pek bakmıyorum. Maine incelemsine bakıyorum, benim için bu uygun dediğim makineyi terch ediyorum. Orada inceleyen kişinin doğru söylediğini nereden bilebiliriz.

Bir de çok merak ettiğim bir konu milletimiz kazıklanmaktan ne zaman kurtulacak. www.amazon.com da fiyatlara bakıyorum bir de Türkiye deki firmalara bakıyorum, inanılmaz fark var. Üstelik yurt dışından aldığın bir ürünü bir ay içerisinde sorgusuz sualsiz iade edebiliyorsun ve buna rağmen garanti kapsamına girmeyen arızalar servislerde yaptırıldığında buradaki fiyatların nerede ise yarısı ile karşılaşıyoruz. (bu bir genelleme her ülkede fiyatlar birbirini tutmayabilir.)

Yurt dışından makine alma gibi bir imkanı olan hiçbir arkadaşım buradan makine almaz diye düşünüyorum.


Işığınız bol olsun...

 

Tarih: 7 Mart 2005, 12:06 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Ici hassas elektronik parcalarla dolu bir makinanin darbeye maruz kaldiginda esneyip soklari emen plastik yerine (arabanizin tamponuna bakin) kutuk gibi agir ve butun darbeyi oldugu gibi icine ileten metal malzemeden yapilmis olmasinin dijital bir fotograf makinasina ne hayri olacak ben anlamis degilim.. birisi bana anlatir mi? Metal govde olmasi 'makinayi korur, daha iyidir" anlamina gelmiyor, icinde bu kadar hassas malzeme varken.

ustelik 'plastik' dedigimiz sey 'naylon legen' kivaminda degil 'muhendislik polimeri' denen kompozit malzeme.. Uzay mekigi de plastikten yapilmis ayni terminolojiye gore.

 

Tarih: 7 Mart 2005, 17:37 - İp: yok
meraklisi
meraklisi (üye)
İstanbul / Meraklı

Melih Bey plastikten kastım sadece bir karşılaştırma amacı içindi. Asla metal gövdeli daha dayanıklıdır diye düşünmem ki düşünüyor olsam size 350D almaya karar verdim, demem...

Yardımlarınız için TŞK

 

Tarih: 7 Mart 2005, 22:53 - İp: yok
  • 1