droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Manuel Beyaz Dengesi

Arkadaşlar merhaba, yabancı site ve kaynaklarda bir süredir araştırıyorum, ancak net bir cevap bulamadım. Manuel beyaz ayarını yaparken, bazı kullanıcılar %18 'lik Kodak Gri Kart'ını önerirken bazıları da düz beyazın kullanılmasını öneriyor. Sizce hangisi, neden? Bu konuda fikri olup ta yazanlara şimdiden teşekkürler...

Tarih: 14 Temmuz 2005, 21:19 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Benim makinemin kullanım kitabında beyaz ayarı için beyaz bir nesne kullanın diyor. Bu nedenle ben de beyaz bir dosya kağıdı kullanıyorum. %18 gri kart, poz için referans almada kullanılır. Ama dediğiniz de doğru. Beyaz ayarı için her ikisini de önerenler var. Ben gri kart ile denemedim. Ama size bir ipucu vereyim. Beyaz ayarını çok açık mavi bir kağıt ile yaparsanız sıcak ve canlı renkler elde edebiliyorsunuz.

#ocaklilar' tarafından 15.07.2005 00:06:45 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Temmuz 2005, 00:01 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Teşekkürler, mavi kartlardan haberim vardı ama hiç denemedim. Aşağıdaki link bu kartlarla ilgili epey açıklayıcı bilgi içeriyor.

http://warmcards.com/digital_camera.html

Aslında niyetim bir siteden %18 Kodak Gray Card' ı makul ebatta bulup laser printerde basmak. Böylece gri ile beyaz arasındaki farkı karşılaştırma şansım olur diye düşünüyorum.

 

Tarih: 15 Temmuz 2005, 07:44 - İp: yok
  • 1