sadiker
sadiker (üye)
Konya / Amatör

Kodak Dx6440 Pas Ayarları

Kodak DX 6440 makinanın çekim modlarında PAS diye manuel ayarların yapılabildiği bir bölüm var. Fakat buradaki harfler ve rakamlar ne anlama geliyor bilmiyorum. A, S, P şeklinde harfler 2.2, 2.4, 2.8 şeklinde devam eden bir bölüm daha var bu harflerin yanında. Sonrasında ise 1/10, 1/25 ... şeklinde sayılar var. en sonda ise -2'den +2'ye kadar giden bir şey daha var. tüm bunların ne anlama geldiğini nasıl öğrenebilirim...

Tarih: 11 Ağustos 2004, 11:36 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Kodak kullanmadım ama bahsettiğin değerler, makinenin çekim değerleri. A; aperture (diyafram açıklığı), S; shutter (diyaframın açılıp kapanma hızı), P; A ve S otomatik ama diğer değerlerle (beyaz ayarı gibi) oynayabiliyorsun demek sanırım (en azından Canon'da P böyle)

2.2, 2.4 dediğin açıklık değerleri.. 1/10 dediğin saniyenin 10 da biri bir sürede diyaframın açılıp kapandığı.. (edit: işte meşgul kafayla yanlış yazmışım düzeltiyorum)-2, +2 ise pozlama ayarı. +2 de daha parlak -2 de daha loş sonuçlar elde edersin.

Peki tüm bunlar ne işe yarar. Kısaca daha güzel, daha kontrolün sende olduğu fotoğraflar çekmeye yarar, örneğin, diyaframı shutter speed (s) ayarını kullanarak açık tutarsan, çok karanlık ortamlarda flaş kullanmadan tripodun da yardımıyla güzel fotoğraflar çekebilirsin. Diğer ayarlarla da oynayarak güzel sonuçlar elde edebilirsin. Bunların kullanımı için internette fotoğraf sitelerini dolaş, fotoğrafların çekim şartlarını ve ayarları incele, böylece kendi kendini daha çok geliştirebilirsin.

#mersun80' tarafından 12.08.2004 01:04:45 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Ağustos 2004, 13:06 - İp: yok
duketaner
duketaner (üye)
Eskişehir / Amatör

benimde bi sorum var madem onları bilmiyosun böyle bir makine niye aldın. o kadar para veriyosun yarı profesyonel makine alıyosun hiç bi ayarını bilmiyosun.ama belkide uyanık fotoğrafçımız kandırmıştır alırken.abi bu en iyisi diye.iyi ama anlayana.burda ne kadar anlatılsa sen diyaframla esntantene arasındaki ilişkiyi çözemessin.benim tavsiyem internetten fotoğrafçılık sitelerini gezmen oradan bi kaç bişey kapabilirsin.yada makineyi otamatik moda alıp herşeyi makinaya bırakıp senin sadece tuşa basman.

 

Tarih: 15 Ağustos 2004, 23:53 - İp: yok
guleryuz
guleryuz (üye)
İstanbul / Meraklı

sonuçta bir kitap alman gerekecek arkadaşım.. cunkü bu işte daha çozmeni bekleyen cok sorularla karşılaşacaksın. yada peygamber vitesine takıp (auto) yoluna devam edeceksin. sevgilerle...

 

Tarih: 16 Ağustos 2004, 17:30 - İp: yok
duketaner
duketaner (üye)
Eskişehir / Amatör

valla arkadasım benım sana onerım once ınternetten google da dıyafram enstantene dıye aratıp ısın temelını bıraz kapıp daha sonra bı kıtapcıya gıt fotografcılıkla ılgılı kıtap ıste osana cesıtlerı cıkartır.ordan sana en uygun dılde anlatan hangısı ıse onu al.sımdı sana burda verılen kıtap ısımlerı profesyonel ıcınde olabılır amatorde olabılır.en ıyısı sen kendını hangı basamakta goruyosan o ayarda bır kıtap al.

 

Tarih: 16 Ağustos 2004, 23:37 - İp: yok
  • 1