mehmet_d
mehmet_d (üye)
İstanbul / Amatör

Karar Veremiyorum!canons2 mi Pro1mi

karar veremiyorum artık cumartesi alacam makinayı..
üst limitim 1300Ytl idi ama artık ben eklicem bişeyler kredi kartına 12 taksit falan pro1 almayı düşünüyorum muadili ya da daha ii özelliklere sahip bi makina var mı 1400YTL civarı taksitle satanbi yerlerde? lütfen yardım edin..
çok teşekkürler. ben peyzaj mimarlığı öğrencisiyim 2. sınıf ve ilerde de bana lazım makro çekim yüksek MP ve zoom önemli benim için..

Tarih: 8 Aralık 2005, 14:05 - İp: yok
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sayın mehmet_d,
eğer bir marka fanatiği değilseniz (yani canon dışında markalar da olur diyorsanız. ) şu an pazarbey adlı bir arkadaşımız fujileri deniyor ve tahminim yakında da panasonic fz30 deneyecek (inşallah sayın burkay gönderirse ) bunlar yüksek mp ve zoomu iyi olan makineler. bence bu testin bitmesini bekleyin.. zaten pek de birşey kalmadı.. pazarbey arkadaşımız makro konusunda çok yetenekli bir zat (artık pazarbey bana birşeyler ısmarlar kütahya ya gidince ) yani makro konusunda en iyi yorumu alabileceğiniz arkadaşlardan birisi.. Tabi bu arada ay çekimleri ve tele ile de oldukça ilgili.. Söylemek istediğim; yapacağı yorumlar sizin beklentinizle büyük ihtimal aynı paralelde olur..
Son olarak da pro1 ile ilgili şunu söyleyeyim; yabancı bir kaç sitede makine hakkında ki yorumları okudum. Sonuç olarak söylenenler pek olumlu değil.. Örneğin beyaz ayarı konusunda zayıf, iso 100 adımından sonra noise fazlalığı, yüksek kalite modunda 5 saniyeye varan yazma hızı, açılış hızı, af lambasının olmayışı ve resim kalitesinin very good olarak değerlendirilmesi (mükemmelin bir altı resim kalitesi demek) mesela fuji, panasonic ve canon s2 excellent (yani mükemmel) olarak nitelendiriliyor.. Bu da pro1'in adı gibi olmadığını gösteriyor.. Fakat en olumlu ve gerçeğe yakın yorumu pro1 kullanan veya birebir canlı olarak denemiş birisinden alırsınız.. Bana sorarsanız iki makineden birisini tercih etmek durumunda kaldığımda s2 alacağım makine olur.. Ama diğer markaların yorumlarını mutlaka bekleyiniz derim tekrar...sağlıcakla..

 

Tarih: 8 Aralık 2005, 15:34 - İp: 85.***.**6.96
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sevgili mehmet_d,
özelimden atmış olduğunuz mesajlardan üç tanesini okudum.. başka mesaj atmış iseniz gelmedi.. komplimanlarınız için teşekkür ediyorum, memnun oldum. ben size özelden mesaj yazamıyorum çünkü kullandığım makine macintosh ve dolayısıyla bazı sitelerin java scriptlerini desteklemiyor.. bu sitede de mesaj atamıyorum Onun için buraya yazmayı uygun buldum.. herşey gönlünüzce olur inşallah..saygılar..

 

Tarih: 8 Aralık 2005, 23:47 - İp: 85.***.**6.96
excel
excel (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Mehmet...Yillarim santiyelerde gecti ne yapmak istedigini anliyorum...yillarin amatoru ve hergun saatlerce yabanci siteleri okuyan birisi olarak oncelikle isine yaramayacak yuksek megapiksel yerine parani kaliteye vermeni oneririm...eger duvar posteri yapmayacaksan 5-6 MP ile 30-40- hatta 50-60 cm ebadında kaliteli fotolar basabilirsin..ne kadar kaliteli olursa olsun compact veya dslr-like bir makinadan ASLA dslr kalitesini alamazsin...sana Minolta 5D yi öneririm.Bakırköy Carousselin alt katındaki Yalcınlar bu makinayı pesin olmak sartıyla ikigün önce bana 1440 ytl fiyat verdi...bu senin ulasabilecegin bir fiyat..taksit istersen biraz zamlı oluyor..yani 12 ay, ayda 135 ytl...sık dişini Mehmet kardeşim senin meslegin detay ister..al bir dslr...dslr esnektir zaman içersinde yeni aksesuarlarla makro veya zoom özelliklerini degiştirebilirsin...hayırlısı olsun..güle güle kullan...

 

Tarih: 9 Aralık 2005, 10:35 - İp: 85.***.**9.207
excel
excel (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili mehmet_d...yukarıda yazdıgım fiyatlara kdv dahildir...ayrıca bildigim kadarıyla dslr makinalar (herhalde aynalı oldukları için ) video çekme özellikleri bulunmuyor...hatırlatayım dedim..Selamlar.

 

Tarih: 9 Aralık 2005, 10:50 - İp: 85.***.**9.207
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sayın mehmet_d,
tekrar merhabalar diyorum ve eğer para olarak o seviyelere çıkabileceksen excel'e kesinlikle katılıyorum.. hele hele maxxum 5d çok keyif verici bir makine ve dslr-like makinenin 9 megapiksel olanından bile daha kaliteli sonuçlar alacağın konusunda hem fikirim..ama dslr almakla iş bitmiyor.. bu makinelerin objektif masrafını da düşünürsen dslr like için ayırdığın paranın yaklaşık iki katını harcarsın.. bunuda göz önünde bulundurman gerekiyor..
İşin birde taşıma boyutu var.. tabiki dslr-like makinenin kullanım kolaylığı daha rahat.. yalnız dslrde de geniş açı ve telenin maksimum olduğu objektiflerden alırsan, tek bir tane ile bunu da çözebilirsin (ama yine de dslr-like kadar hafif olmaz) sağlıcakla..

 

Tarih: 9 Aralık 2005, 11:38 - İp: 81.***.**5.14
ozzyalp
ozzyalp (üye)
İzmir / Amatör

Selamlar mehmet_d,
Kafanı karıştırmak istemiyorum. Çünkü yapılan her yeni öneri buna sebep oluyor biliyorum. Belki de almışsındır artık makineni. Öncelikle Minolta 5D iyi bir tercih kanaatimce. Ben böyle makinelere paranın bir kere verileceğini düşünüyorum. 1,5-2 milyar para harcayıp 3 ay sonra yeni bir makine alma lüksüne sahip çok fazla insan olmasa gerek. 350D'ye de bir bak derim ben. Biraz daha pahalıdır, doğru.
En azından gidip yerinde incele. Hepsini tek tek eline al, tutuşlarına bak. Kral bir makine alsan bile o senin elinde sana ait değilmiş hissi veriyorsa soğursun. Kağıt üzerinde alternatif çıkarmak kolaydır. Ama kağıt üzerinden makine almak büyük bir hatadır. Böyle yapıyorsun diye demiyorum. "Resimlediğin geminin ağırlığında birşey de olsa elinde, sana sadece gemiyi düşünebilme rahatlığını vermeli." der Jack Reznicki.(Vice President-PPA) Pro1 ile çok fazla uğraşmanı tavsiye etmem bu kadar para harcayabilecek durumda olduktan sonra. Daha iyi alternatiflere ayıracak paran var görünüyor çünkü. Bol şans.

 

Tarih: 9 Aralık 2005, 22:52 - İp: 82.***.**4.38
mehmet_d
mehmet_d (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar ozzyalp,
sana da burdan mesaj atıyorum kusura bakmazsın umarım.. kimseden bi gizli saklı yok nasılsa
öncelikle bu sitede fazla insan tanımadım ama sanırım burdaki insanlar seçilmiş. sana da çok teşekkür ederim içten yazın ve ayırdıın vakit için. parmaklarına ve yüreğine sağlık.. öncelikle şunu söyleyeyim ben bir peyzaj mimarlığı öğrencisiyim ve dediin makinayı yani 5D yi mümkün olduujnca inceledim netten .. ama hem benim bilgi dağarcığım şu an yetersiz ve hatırladıklarım kısıtlı fotoğraf ile ilgili makine ile ilkgili.. 3 sene evvel bi kursa gitmiştim bizim ünibversitenin fotoğrafçılık kulübünün kursuna. çok çok iyiydi bence ama bi SLR makinam hiç olmadıı için hiç pratik yapamadım ve halen bu konuda cahilim.. maddi durum olarak da benim durumum aslında traji komik.. annem işsiz gibi babam ise yeni terfi etti o da anca askari ücreti biraz geçti ve anne baba ayrı ayrı ayrı hayatları var ben ise kıt kanaat geçimimi sağlıyorum bu makinayı da ablamla eniştem yani eşi birlşeip alacaklar kredi kartıyla taksitle babam da onlara takviye yapaca azıcık.. Ablamların durumu gayet ii Allaha şükür .. fazla özele indim sanırım ama olsun... yani diyeceğim o ki limitim 1,300 ve üstüğne çıkamıyorum aslında.. SLR makina zaten kullanamam heralde kullansam da yine olanın en iisini isteyeceğimden objektifini bile alamam cs.. o yüzden ben canon S2 de yoğunlaştım 3-5 ay deil 3-5 sene için ama verdiğiniz bilgiler ve ayırdıınız zaman için herkese teşekkürler.. henüz makinmayı almadım sanırım fazla pimpirikliyim.. şu an 9unu 10una bağlayan cuma gecesi.. saat 3 e geliyo ben sabah gezicem. teknosa yalçınlar ve vatan bilgisayara gidicem.. pazar günü de alacağım sanırım hayırlısıylka makinayı.. derslerim için biraz acil ve cidden çok öenmli makro zoom ve çözünürlük.. şu an SLR aciliyetim yok ama ilerisi için ciddi bi merakım var öyle böyle deil.. eminimki ara ara yazışıcaz çünkü ben gizli bi sanatçı ruha sahip olduuma inanıyorum gizliliği fotoğraf yönünden diğer bazı yönlerden zaten biçok sinyal verdim bu yaşıma kadar gerek kara kalem gerek piyano olsun hoşçakalın ve herşey gönlünüzce olsun..

 

Tarih: 10 Aralık 2005, 02:48 - İp: 85.***.**9.179
ozzyalp
ozzyalp (üye)
İzmir / Amatör

Hayırlısı olsun. Her türlü sorun için bilgim elverdiği müddetçe yardımcı olmak dileğiyle:
[email protected]

Bol şans...

 

Tarih: 10 Aralık 2005, 11:42 - İp: 82.***.**4.119
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili mehmet_d.... bugün dolaşıp makinayı alacağını yazmışsın ama oldu ki almadın diye bi kaç satır da ben yazayım istedim... excel , applemac, ozzyalp...hepsi de sana konica minolta 5D yi tavsiye etmişler.. onların yanına ben de ismimi yazmak istiyorum.. gerçekten güzel bi makina ve senin benim gibi amatörler için ideal bi dslr.. olanaklarını okudum..dert etme hepimizin başında var ekonomik sıkıntılar.. ancak bi özdeyiş vardır... ucuza para verecek kadar zengin değilim diye.. bak aydınlar fotografın sitesini incele.. orada KM 5D nin kredi kartına 18 ay taksitle ortalama 95 YTL ye verdiklerini göreceksin üstelik bu KİT fiyatı.. yani üzerindeki 18-70 lensle uzun bi süre idare edebilir sonra da olanakların düzeldiğinde telesini makrosunu artık ne ihtiyacın varsa alırsın.. yani bana kalırsa da paranı bir kere iyi bir DSLR ye yatır sonra da zaman içinde üzerine ilave et.. tabii tüm yazdıklarım bugün bir makina almamışsan geçerli... ama aldıysan da güle güle kullan... başarılar...

 

Tarih: 11 Aralık 2005, 17:57 - İp: 81.***.**0.227
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Aplle mac artık bunun üzerine geldiğinde ne istersen ısmarlarım sana.
Mehmet eğe bu iki makina arasında kaldıysan hemen git s2 al. Bence hala sınıfının en iyi teknik özelliklerine sahip.Bİrkaç eksisi var.Ama genede çok iyi.Fujileri etst ediyorum.Onada bir bak.
Dslr düşünüyorsan tabi ona sözüm yok.

 

Tarih: 11 Aralık 2005, 18:42 - İp: 85.***.**9.205