tkusmezer
tkusmezer (üye)
İstanbul / Amatör

Dx7590 Problemi

Herkese merhaba,
iki gun once DX7590 (firm version 1.01) satın aldım. ve 2 durum ile karsilastim.
1- LCD ve EVF ekrandaki görüntü inanılmaz derecede "sari" . yani her ne kadar henuz gün isiginda makineyi kullanamamis olsam da ve bu sari isik normal ampul ve (tasarruflu ampul dediğimiz)sarı florosan isiginda tecrube edilmis olsa da bu kalitede bir makinenin boyle bir goruntu vermemesi gerekir diye dusunuyorum. ve belki de bir ayari vardir diye de dusunuyorum. Bu konuda yardımınızı rica ediyorum.
2- bilgisayarimda daha once sahip olduğum DX4530 makine ile kullandığım Easyshare yazılımı mevcut (versiyonu DX7590 ile gelen surum ile aynıdır) 4530'da sorunsuz kullandığım yazılımı şimdi kullanamıyorum. Şöyle ki; makine dosyaları transfer etmeye başladı, 20 dosya olmasına ragmen 18 tane aktardı ve "2 dosyada hata olustu" mesaji verdi. Aktarılan resimlerin de bir kısmını yarım gosterdi, yani resim'in yukarıdan asagi kadar olan kısmı bir yere kadar duzgun, geri kalan kısmı ise koyu gri renkte. Ve hareketli goruntuleri de (20fps QVGA) oynatmadı, örnegin goruntu 1 dakika , ilk 10sn'sini oynatıyor, daha sonra goruntu donup kalıyor.


Acil yardım rica ederim

Saygılarımla

Tarih: 21 Eylül 2005, 11:13 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle makineyi gün ışığında deneyin. Adı geçen "sarılık" gün ışığında görünmüyor, sadece oda ışığında kendini gösteriyorsa, beyaz ayarınızda bir sorun olabilir. Örnegin beyaz ayarınız Gün Işığında kalmış olabilir. Beyaz ayarınız Auto da değilse Auto ya almayı deneyin. Zaten Auto da ise oda ışığında çekerken Oda Işığına almayı deneyin.

 

Tarih: 21 Eylül 2005, 13:20 - İp: yok
tkusmezer
tkusmezer (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın ocaklılar,
cevabınız için teşekkür ederim.beyaz ayarı Auto'da idi dediğiniz gibi bir de Oda ışığında deneyeceğim.

 

Tarih: 21 Eylül 2005, 13:48 - İp: yok
tusubasa
tusubasa (üye)
İstanbul / Meraklı

Ben de dx7590 var. kendi yaizlimini kullanmiyorum. kendi kablosuyla takar takmaz herseyi aktarabiliyorum zaten. (Windows XP).

Video cok cekmedigim icin sadece sunu soyleyebilirim, videolari sanirim eskiden kodak in dx7590 la gelen programiyla aktariyordum. Quicktime in son surumunu internetten cekip tekrar deneyin izlemeyi.

Sari renk olayina gelince. Resmi cektikten sonra, cektiklerinize bakarken de sari mi gorunuyor. Yoksa sadece cekim sirasinda mi sari gorunuyor? Makine düsük isik kosullarinda, nereyi cektiginizi rahat gorun diye, renkleri degistirerek gosteriyor lcd panelde. Ama orada gordugunuz sekilde cekmiyor.

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 10:39 - İp: yok
kcbilir
kcbilir (üye)
İçel / Meraklı

Bence hemen geri götür... 30 iş günü dolmadıysa birebir değiştirebilirsin.

 

Tarih: 25 Kasım 2005, 00:34 - İp: 195.***.**2.82
me_teen07
me_teen07 (üye)
Antalya / Amatör

Bende Kodak dx7590 kullanıorum. Bende üzerinde gelen yazılımı kullanmıyorum. XP ye takınca direk görüyo ve aktarıyorum.
ekranındaki sarılık ışık yetersizse benimkindende oluyor. Ev arkadaşımda aynı makinadan kullanıyor ondada var aynı şey.Bu ışık yetersizliğinden kaynaklanıyo sanırım. KAranlıkta bak her iki ekranda da bi kirlilik sorunu var ama flaşı açıp çektiğin zamn baktığuın foto da bu sorunu görmüyosun. Bence bi sorun yoktur makinanda.


saygılar iyi çalışmalar

 

Tarih: 27 Kasım 2005, 15:56 - İp: 85.***.**8.209
  • 1