juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Diyafram - Perde - Asa İliskisi

Arkadaslar, kendi sitemde "dijital makina sececeklere ve kullananlara ogutler" basligiyla bir yazi dizisi baslatmistim. Simdi "Dijital Makina Kullanirken" diye baska bir bolume basladim. Aslinda yazali bayagi oldu, rastlayanlar olmustur belki, ama yaziya bakip fikirlerinizi soylerseniz sevinirim. Ben fotograf makinasindaki ayarlarin "neden" oyle oldugunun da bilinmesi gerektigine inaniyorum, yani "neden f2 diyafram f2.8 diyaframin iki kati isik girmesine izin verir" tarzi sorulara da cevap verilmesi gerektigini dusunuyorum. O yuzden yazinin bazi bolumleri biraz teknik gelebilir. Bu konuda da (yazi cok teknik olmus, okuyamadim tarzi) elestirilerinizi de bekliyorum. Vaktinizi ayirdiginiz icin tesekkur edeirm.

yaziyi okumak icin buraya tiklayin

Tarih: 6 Ocak 2005, 01:04 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili juggler,
Yazın her üç kesime de hitap ediyor (hiç bilmeyenler,biraz bilenler ve bildiğini zannedenler) Kullandığın dil ve anlatım tarzın yerinde ancak halkımızın okumaktan çok baktığı tezinden hareketle ben örneklerini karikatürize etmenin konunun daha iyi anlaşılmasında katkısı olacağını düşünüyorum.

 

Tarih: 6 Ocak 2005, 01:33 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Evet yakinda sekiller ve fotograflar da ekleyecegim burkay, sagolasin.

 

Tarih: 6 Ocak 2005, 01:35 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Juggler gayet anlaşılır bir dille yazmışsın. Beynine sağlık. Animasyon ve şekillerle anlatım çok daha iyi olacaktır. Bu kavramlardan sonra alan derinliği en önemlisi. Animasyonları buradaki Dijital Fotoğrafçılık sayfasındaki sol taraftaki Dijital Fotoğrafçılık başlıkları altındaki :


4 Renk Gerçek Görüntü İşlemcisi

Beyaz ayarı hakkında merak ettikleriniz

Cyber-shot U50 Deneyimi

Netleme, Kontrast, Çözünürlük Gizemi

Sualtı dalış resimleri hakkında herşey

linklerindeki animasyonlar gibi olabilir mesela.

#suysal1' tarafından 06.01.2005 11:52:24 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Ocak 2005, 11:44 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Juggler eline sağlık gerçekten güzel olmuş.
Hiç haddim olmamakla birlikte bir cümlede bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum.
Diyafram Bölümünde
"Buradan çıkaracağımız en önemli özellik, diyafram açıklığının çapı ne kadar büyük olursa, yani açıklık ne kadar geniş olursa, yani içeri ne kadar çok ışığın girmesine izin verirse, diyaframın değeri o kadar büyük olacaktır"
Bilemiyorum belki de ben yalnış bir bilgiye sahibim veya yanlış anlıyorum, eğer öyleyse mazur gör ama "diyaframın değeri o kadar küçük olacaktır" olmamalı mıydı?
Umarım kusuruma bakmazsın.
Kolay gelsin.

 

Tarih: 6 Ocak 2005, 12:20 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

yok canim niye kusura bakayim, bilakis memnun oluyorum, evet tabii cok bariz bir hata, tabii ki 'kucuk' olacak..

cok tesekkurler,

melih

 

Tarih: 6 Ocak 2005, 16:01 - İp: yok
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merhaba Melih Bey, Sitenizden makina almadan once "dijital FM alırken" bolumunden, aldıktan sonra da "histogram" bolumunden faydalanmıştım. Yeni eklediğiiz bölüm de güzel olmuş. Teşekkürler.

 

Tarih: 6 Ocak 2005, 17:02 - İp: yok
pherson
pherson (üye)
İstanbul / Meraklı

jaggler henuz makinem elime gecmedi ama sitende pekcok bilgiyi bir arada (ve Turkce olarak) buldum ve makinem bana ulastiktan sonra da donup tekrar okuycam. beyaz dengesiyle ilgili verdigin pratik cozumler eminim cok isime yarayacak. histogram ile ilgili ingilizce siteyi not etmistim ama ingilizcesine kafa patlatmak zorunda kalmamak da guzedi. eline saglik.

 

Tarih: 7 Ocak 2005, 23:27 - İp: yok
zamankekem
zamankekem (üye)
Ankara / Amatör

juggler sayfa icin tesekkürederim. yeni baslıyorum ve canon 510 almayı düsünüyorum. Bu sayfa cok faydalı oldu. Okumaya basladım. Anladıgım kadarıyla acele etmeyip arastırmam ve biraz daha paraya kıymam gerekecek. 450 milyon a510 o yüzden onu secmistim. Tek sormak istedigim birsey var. Sizce para biriktirip daha iyi 800 900 milyonluk veya üstü bir dfm alsam yeni baslayan birine fazla mı olur. Orta halli bi makineden mi baslamalı. Yani yararlı olacak derken cok karısıık oldugu icin icinden cıkamam diye korkuyorum. Ama eger iyi olur diyorsanız biraz daha bekleyip para toplayıp iyi nbirsey almayı tercih ederim. Cevap verebilirseniz sevinirim. Simdiden tesekkürler

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 21:51 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Selamlar,

Sakin ola ki 'daha cok ozelligi var' diye daha pahali makina almayin.. Once o 'cok ozellik' nelerdir, ne ise yararlar, sizinle alakalari var midir yok mudur onlari ogrenin.. Ondan sonra gercekten ikna olursaniz ve parasina degecegini dusunuyorsaniz alin. Sizin su anda almak istediginiz makinayla daha cok para biriktirip almak istediginiz makinalar arasindaki en bariz farklar nedir, eger daha ucuz makinayi alirsaniz oteki makinalara gore neyi yapamayacaksiniz, o yapamayacaginiz seyler sizin hangi yaraticiliginizi sinirlayacak?.. Bu sorularin cevaini duzgun verirseniz sonucta alacaginiz makina sizin ihtiyaclariniza cevap verecek bir makina olacaktir.

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 22:01 - İp: yok
ritim
ritim (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

juggler site adresini verebilirmisin

 

Tarih: 7 Mayıs 2005, 13:53 - İp: yok