xphh
xphh (üye)
Zonguldak / Meraklı

Canon A95 İn Lcd Si Hakkında

selam arkadaşlar 10 gün kadar önce canon a95 aldım.Bugün fark ettim ki lcd nin ortalarına doğru tek bir pixel donuk(tek küçük bir nokta). Koyu yerlere baktığımda ya menünün koyu renkli kısımlarında belli oluyor. Bu konuda önerileriniz neler,bunun için makineyi geri yollamalımıyım(ist. almıştım) Düzeltme yolu vvar mı?
Yardımcı olursanız sevinirim...

Tarih: 28 Haziran 2005, 18:35 - İp: yok
gediz-
gediz- (üye)
İzmir / Amatör

Bir çok neden olabilir,lcd ekranlar çok hasastır , bir darbe falan almış olabilirmi?bu tür durumlarda ekrandan karekter kayıpları olabiliyo yada objektifdeki bir çizik yada leke ekranına yansıyo olabilir vs. teknik servisiyle bağlantı kurmanı öneririm çok fazla yardımcı olamadım ama konuyla ilgili iyi bilgisi olan arkadaşlar var burada, kısa zaman içerisinde bi kaç yönlendirme daha alabilirsin....umarım halledir bu sorundur.

 

Tarih: 28 Haziran 2005, 19:50 - İp: yok
xphh
xphh (üye)
Zonguldak / Meraklı

teşekkürler gediz arkadaşım ilgilenmen yeter.
118.000 pikselden sadece bir tanesi böyle Ama yeni aldığım makinenin böyle olması canımı sıkıyor,gözüm kayıyor hep minicik noktaya.(makine erkayalardan garantili fakat zonguldakta olduğum için gönderme konusunda biraz tedirginim)

 

Tarih: 29 Haziran 2005, 00:05 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Benim makinenin kullanma kılavuzunda monitör ve elektronik vizörde, hiç parlamayan veya devamlı parlayan bir kaç tane pixel olabileceği, bu durumun genellikle bütün TFT LCD lerde görülebileceği, ve bir hata olmadığı beliritilmiş ve kaydedilen görüntülere hiç bir etkisinin olmadığı söylenmiş. Tabi bu "bir kaç tane" nin kaç tane olduğu beliritilmemiş.

 

Tarih: 29 Haziran 2005, 09:04 - İp: yok
  • 1