bandit
bandit (üye)
İstanbul / Amatör

Canon A-60exposure Compensation?

Bu hafta canon A-60 aldım daha önce A-40 vardı.Bu nedenle manuel yarları genelde biliyorum ama anlamadığım bir şey var.
Makineyi full manual moda alınca iso,white balance,image quality,metering ? gibi ayarlar ve diyafram ile shutter speed'e müdahale ediliyor.Yalnız bir de (exposure compensation) ayarı var.-2eV den +2eV ye kadar.Bu birimler acaba elektrovolt mu yoksa ona benzer bir şey mi.bu ayarın diyafram ayarından farkı ne.Diyafram f2.8 den f8 e kadar gidiyor.Ev yi +2eV yapınca çekim aydınlanıyor sanki diyaframı açmışız gibi oluyor ma aradaki farkı öğrenmek istiyorum.yoksa elektronik diyafram manasına mı geliyor..Bilgilendiren olursa sevinirim.

Tarih: 4 Mart 2004, 13:08 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Kısaca yazacağım. Ben iyi bir fotoğrafçı olduğumu iddia etmiyorum, hatta olmadığımı da iddia edebilirim. Sitedeki makrolar üzerinde hiç bir uğraş olmadan, çok sallapati çekildi,
üzerinde uğraş verince Benjamin gibi sonuçlar çıkıyor. Ben de sana derim ki, senin çektiğin fotoğraflarda ise dünyanın "noise" ı var, çoğu gece fotoğrafı flu, ama bunu dert etmem, zira bunlar olabilir. Değerler konusuna gelirsek, ben de sana diyorum ki, hayır, 16 sn deklanşör zamanı verirsen, "ben bu fotoğrafı karanlık çekmek" istedim demene çocuklar bile güler! Üstelik de fotoğrafı yolladığın zaman "Bu fotoğrafı çektim, üstelik de ortamdaki yegane ışık kaynağı TVydi" demen de aslında fotoğrafı karanlık çekmek falan değil, uzun deklanşör zamanını görmek ve mümkün olduğunca TV nin ışığından kaynaklanmakiçin çektiğinin ispatı. Zoom yapabilme ile ışık almanın alakası yok, öyle olsa, Olympus UZ serisi düşük ışık ortamlarında iyi sonuçlar veremezdi (oysaki çok iyi sonuçlar veriyorlar). Neden crop yolladığını soruyorum, sen bana tabii ki crop yollayacağım orjinalini bozulmasın diye bir mantık yürütüyorsun. Oysaki ben Benjamin'in üzerinde en ufak bir oynama yapmadım, ne çektiysem, 400x300 yapıp yolladım. (Yani Benjamin "orjinal") Sen bana karşı alaycı usluplar, küçümseyici tavırlar takındıkça, ben de artık nazik olma yetimi kaybediyorum, kusura bakma.

 

Tarih: 6 Mart 2004, 13:26 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Murat mailine cevap yazdım, olmadı ordan konuşalım baydık milleti zira

 

Tarih: 6 Mart 2004, 13:49 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar düello bir yana(dayanamadı atladı diyenler olabilir)Ben 29 yaşa rağmen hala ciddi bir bisiklet delisi sayılırım.İyi kötü bisikleti olanlarla buluşalım "ilk gün rumeli hisarında ilk bira da benden"foto çeker muhabbet eder "Canon A60"ın üstünlüğünü de bu arada kabul etmiş olurum

 

Tarih: 8 Mart 2004, 19:16 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Benim bisikletim yok ama hisarda güzel bir istanbul gününe de hayır demem. Ama şu sıralar havalar soğuk, biraz daha baharı bekleyelim derim.

 

Tarih: 8 Mart 2004, 19:25 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Uyar şöle nisan gibi derim...

 

Tarih: 8 Mart 2004, 19:33 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Bizde ağızdan laf bir kere çıkar.Kazansak da kaybetsek de ilk biralar benden.bir hafta sonu ayarlıyalım ben güzel havada pazarları sık giderim Rumeli hisarına.Beklerim.Muhabbet olur.

 

Tarih: 15 Mart 2004, 13:57 - İp: yok