bandit
bandit (üye)
İstanbul / Amatör

Canon A-60exposure Compensation?

Bu hafta canon A-60 aldım daha önce A-40 vardı.Bu nedenle manuel yarları genelde biliyorum ama anlamadığım bir şey var.
Makineyi full manual moda alınca iso,white balance,image quality,metering ? gibi ayarlar ve diyafram ile shutter speed'e müdahale ediliyor.Yalnız bir de (exposure compensation) ayarı var.-2eV den +2eV ye kadar.Bu birimler acaba elektrovolt mu yoksa ona benzer bir şey mi.bu ayarın diyafram ayarından farkı ne.Diyafram f2.8 den f8 e kadar gidiyor.Ev yi +2eV yapınca çekim aydınlanıyor sanki diyaframı açmışız gibi oluyor ma aradaki farkı öğrenmek istiyorum.yoksa elektronik diyafram manasına mı geliyor..Bilgilendiren olursa sevinirim.

Tarih: 4 Mart 2004, 13:08 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Ya anlamıyorum seni...
ben"TV'NİN GÖRÜNTÜ SAĞLAYAN IŞIK NOKTACIKLARINI ÇEKTİM" YANİ BİZİM NORMAL GÖZLE GÖREMEDİĞİMİZ NOKTALAR Kİ SEN DE SAĞLAM MACRO YAPAN BİR CİHAZ İLE ÇEKTİĞİNDE FARK EDECEKSİN BU NOKTALARI...
YA SEN YANLIŞ FOTOĞRAF GÖNDERDİN YA DA...
BİLEMİYORUM İNSANLAR KARAR VERSİN.

 

Tarih: 5 Mart 2004, 20:51 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Moral, limon gösterip "işte makro" diyen sen değil misin? Al sana makro.. 100 doların üstündeki resim. boyuta vur bakalım senin limonunla ne kadar fark ediyor. Doğru söylüyorsun, ikinci fotoğraf yanlış gitmiş niye öyle olduğunu anlamadım.. Onu da yollayayım. Bir varsın bir yoksun adlı kapkaranlık çıkmış, hiç bir şeyin belli olmadığı fotoğrafın aynı şartlar altında çekilenenini yollamıştım, gene makro gitmiş. Farketmez onu da yollarız.

 

Tarih: 6 Mart 2004, 01:32 - İp: yok
blnf717
blnf717 (üye)
Bolu / Amatör

Hala bitmedimi bu Kodak Protec tartismasi.Kardesim biriniz Kodakla cekin birinizde Protecle cekin. Cocuklarin benim babam senin babani döver misali benim kameram senin kamerandan güzel tartismasini birakin artik. Biraz teknik bilgiler verin. Hangi ortamlarda hangi ayarlarda cekim daha iyi sonuclar verir falan gibi. bütün sayfalarda ikinizin Kodak Protec tartismasi.Simdi bendemi cikip benim Kameram ikinizin kamerasinida döver mi diyeyim. :-) Biriniz Proteci olanlara yardim edin birinizde Kodak i olanlara yardim edin. Bilgilerinizi böyle tartismalarla harcamayin.Bende 717 si olanlari ariyorum. Daha 10 günlük ögrenecegim cok sey var. Siz hala yok Canon mercegi varmis yok shutteri 5000 mis bunlarla ugrasiyorsunuz.Bende Sony Dsc-P7 de var onun mercegide Carl Zeiss 717 ninde ama P7 cepte tasiyip dolastirmaktan baska bir ise yaramiyor.Bes para etmez birsey.Sizde arkadaslara yardimci olmak istiyorsaniz cektiginiz fotograflarla yardimci olun. Gerci atismalariniz hos olmuyorda degil.Renkli oluyor.Ya siz yukarida yazdiklarimi bosverin böyle devam edin Hanginiz yarisi kazanirsa hanginiz iyi reklam yaparsa söz o makinadan alacam. Belki burada bir fotograf yarismasi falan düzenlenirse kazanana hediye edebilirim.

 

Tarih: 6 Mart 2004, 02:13 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Sorun Kodak Pretec diye başladı ama şu anda öyle değil. Benim makinem Canon A60, kendi sınıfındaki en iyi makinelerden birisi. Tartışmanın başlangıç noktasında, "Pretec iyi bir makine olabilir ama ben biraz daha para biriktirip Kodak ya da Olympus alırım, zira fason üretilen bir markaya o kadar para vereceğime optik dünyasında tanınan bir markaya az daha fazla para veririm, içim rahat olur" dememle herşey karıştı. Önce Pretec, dünyadanın önde gelen optik markalarına makine üreten, yıllardır faaliyette bir firma oldu, iş dallandı budaklandı nihayetinde Canon A60'tan daha iyi olduğuna kadar geldi. Neye göre daha iyi? Defalarca tartıştık, doğruyu bildiğim sürece de tartışmaya devam edeceğim, Pretec'in bu modelinin Canon A60'tan daha fazla çözünürlüğü ve daha çok zoom'u olması dışında ele gelir hiç bir tarafı yok! Israrla bunu iddia etmek, sürekli fotoğraf yollamak, "işte pretec, bilmem ne, aaa maalesef bu da pretec" gibi alaycı açıklamalar yapmak noktasına kadar geldi. Şu tartışmayı en başından beri takip edenler bilir, sonuna kadar sakin oldum, alttan aldım, kafadan sallama açıklamaların hiç birine ciddiyetsizce yaklaşmadım, her birini mantık çerçevesi içinde tartıştım, tartışırım da.. ama işin artık suyu çıktı. Sıkıldım.. Defalarca "iyi peki güle güle kullan o halde" deyip tartışmayı noktalamaya çalıştım.. Tartışma biteli haftalar oldu, gene mantıksız yorumlar yapılıyor. Yapılsın, zira bende artık bu "model partizanlığına" mantık çerçevesinde tartışma yapacak güç kalmadı. Kolay gelsin ne deyim.

 

Tarih: 6 Mart 2004, 02:25 - İp: yok
blnf717
blnf717 (üye)
Bolu / Amatör

Düzeltme.
Cok özür dilerim mersun80. Asagida senin makinayi Kodak olarak yazmisim. Canon olarak düzeltirim :-)

 

Tarih: 6 Mart 2004, 02:31 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili "Mersun80" arkadaşım.
Ben de "macro" çekim olarak "1 USD" üzerindeki "GEORGE WASHINGTON"un "çenesine" yaptığım "macro zoom"u gönderiyorum.Resmin büyük halinin 400/300 boyutuna küçültülmüşünü de gönderiyorum.Bu arada tekrar söyleyeyim dileyene orjinalini de gönderebilirim.(1,2MB)
"WASHİNGTON"un "çenesi" orjinal resimden "crop"lanmıştır.

 

Tarih: 6 Mart 2004, 11:57 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar pardon bu arada belirtmem lazım ki benim hatam sonucu macro"wshington"resimleri "teknik" bölümü yerine"Arkadaşlar" bölümüne eklendi.

 

Tarih: 6 Mart 2004, 12:04 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

"Mersun80"cim
1-"teknik" bölümündeki "hayalet misali" adlı resmi ISO70 f/8'de 16" enstantanede çektim.
2-Teknik olarak sen de eminim gayet iyi bilirsin ki; Bir makinanın ne kadar fazla zoom yapma özelliği varsa diyaframdan geçip film ya da sensöre düşen ışık miktarı da o kadar azalır.
3-Benim yazılarımı okuyan herkes de görecektir ki ben hiçbir yazımda hiçbir tanınmış markayı kötülemek gibi abes birşey yapmadım.Sadece objektif gözlemlerimi aktarmaya çalıştım ve de çektiğim resimleri sizle paylaştım.Anlayana ya da anlayabilene desem daha iyi olur galiba.

 

Tarih: 6 Mart 2004, 12:22 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

1- Hayalet gibi fotoğraftan bana ne, Bir varsın bir yoksun ile aynı koşullarda çekilmiş fotoğrafı yolladım çıkınca farkı görürsün.
2- Ve bunu söylemek şimdi mi aklına geliyor. (önce sen karanlık olmasını istemiştin, şimdi zoom yaptım ondan öyle diyorsun.Güzel) Kaldı ki Bir varsın bir yoksun fotoğrafında pek zoom varmış gibi değil.
3-Anlayamıyoruz haklısın.

Bu arada.. Washington'un crop edilmiş fotoğrafını ne yapayım, makro demek crop demek mi? Crop edilmişini niye gönderiyorsun, makroysa orjinalini gönderirdin, sen değil misin "fotoğrafları gönder herkes yapsın kıyaslamayı" diyen. Üstelik cropladığını ben "Üstünde oynadıysan fark edilecektir" dedikten sonra itiraf etmen de ayrıca ilginç. Herneyse.. Üstünde en ufak bir oynama olmayan Benjamin ile, senin limonun arasındaki farkı herkes görüyor. Güle güle kullan Murat makineni..

 

Tarih: 6 Mart 2004, 12:44 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

-sana mail attım orjinalini,bu bir.
-Okuduklarını iyi yorumlayamıyorsun kanaatindeyim,zira zoom yaptım demedim,makinanın zoom yapabilme özelliği nekadar fazla ise okadar az ışık alır içine dedim.bu iki.
-Sana fotoğrafın çekim ayarlarını yazdım ki bu ayarlar(belki bilirsin) sensör ya da film üzerine özellikle düşük ışık almak için yapılır ve de ben de öyle yaptım.ISO70 f/8.bu üç.
-Bu sitedeki sen dahil kimseyi herhangi bir konuda ve de çektiğim fotoğraflar hakkında yanıltmak,sahtekarlık yapmak gibi bir amacım ve girişimim olmadı,fotğrafı tabi ki "crop"layıp yollayacağım ki orjinalinin parçası olma özelliğini kaybetmesin.dolayısıyla benim cümlelerim içinden kendi değişken yorumlarına göre kelimeleri cımbızlamak değil sana,hiç kimseye düşmez,bu dört...

-Sitendeki çekimlerini de gördüm ve de diğebilirim ki kusura bakma ama pek çok teknik hata ile dolular.Özellikle gece çekimlerinin ışık patlamaları ve macroların netliklerinin iyi olmaması...bu da beş...

 

Tarih: 6 Mart 2004, 13:08 - İp: yok