ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Vah Türk Gençliği Vah...

http://www.youtube.com/watch?v=TzLdq1vqlNc&eurl=

Tarih: 24 Kasım 2006, 13:03 - İp: 85.***.**5.234
denden
denden (üye)
İstanbul / Meraklı

ben bi lise öğrencisiyim..
o tv belasının önünden kalkabilmek için o kadar cebelleştim ki nefsimle....
ha artık oturuyor muyum..
tabii ki hayır..
izleninlen kanalların çoğuna bakın ..
zehirden başka bir şey değil..
sadece bazı kanallar belgesel ve kaliteli programlar veriyor..
bence öğretmenin iyi olması her şeyi değiştirir..
ki yavaş yavaş yeni ve kaliteli öğretmenler geliyor.. öğretmenler sırf not uğruna eğitim görmediğimizide öğretiyor..
eğer Irak'a .. Lübnan'a ve diğerlerine bi katliam yapılmasaydı..
Bu ülkenin geleceğini o kadarda düşünmezdim..
ama şimdi en çok düşündüklerim arasında ÜLKE'M...

 

Tarih: 25 Kasım 2006, 12:41 - İp: 85.***.**4.231
baharbahar
baharbahar (üye)
Konya / Amatör

yok.. ben çok iyi yetiştirilmiş ya da kendini yetiştirmiş gençlerin de olduğunu görüyorum, üniversite sohbetlerinde siyasileri sıkıştırabilecek, terletebilecek güçte sorular sorabilen, dolu dolu, okuyan araştıran, gören, bilinçli gençler de var, inanmazsınız kantinde arkadaşlarıyla oturmak varken kütüphaneleri dolduran gençler de var var iannın var ....

ama...
bu çekimi izlerken ya şakadır ya da özellikle böylelerini seçmişler dedim, eğer bu kadar boşsa gençlik (yetişkinlerimiz de dahil)eğer bu kadar kişiliksizleşmişse, iki mantıklı, tutarlı kelimeyi bir araya getiremiyorsa,
üzerine giydiği kıyafetin, kulağına taktığı küpenin, konuşma şeklinin, dinlediği müziğin çok mühim olduğunu ve aslında ne ifade ettiğini bilmeyecek kadar bilinçsizse, vatanım, nilletim diye kabadayıvari ahkam keserken nerde kim kiminle savaşmış haberi yoksa (Tamam harfi harfine tüm tarihi bilmeseler de en azından belli başlı, önemli, dönüm noktası olay ve kişileri bilseler o da yeter) belli bir yaşam tarzı edinememişse, belli bir hayat görüşü yoksa, hayatı sadece yemek, içmek, eğlenmek, gezmekten, afedersiniz geyik muhabbetten ibaret görüyorlarsa, yüzlerce proje üretebilecek, icatlar, keşifler yapabilecek, problemler çözebilecek pırıl pırıl tazecik BEYİNLERİNİ, boş gereksiz işlerle yoruyor, sigara, içki ve uyuşturucu ile çürütüyorlarsa, vah onları yetiştirenlere ve vah onların yetiştireceklerine..

 

Tarih: 25 Kasım 2006, 12:57 - İp: 85.***.**2.173
cemak
cemak (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

SEVGİLİ GAİJİN'E KATILMAMAK MÜMKÜN DEĞİL ÖYLE DEĞİL Mİ?
DAHA NE DENEBİLİR Kİ.

 

Tarih: 25 Kasım 2006, 13:03 - İp: 85.***.**3.37
sakajawea
sakajawea (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bir kac gundur yazilanlari okuyorum. Bir sey yazamadan yapamiyacagim. Beni dusunduren ve rahatsiz eder bir sey var.
Cocuk yasta dis ulkeye yerlestim. Gerci hayatimin 12 senesini Turkiyede gecirdim. Iki kultur arasinda yetistim ve su andada bircok kulturler ile bir arada yasamaktayiz. Boyle bir ortam icerisinde yasamak benim icin dusunce gorusu olarak zenginlik vermistir.
Vidio'da gorulen durumdan butun Turk gencligi sorumlu tutulamaz. Evet soylediklerindiz dogru, simdiki genclerin ugrastigi meseleler gecmisi degil baska seyler.
Egitim bence yuvada; anne ve baba da baslar. Eti senin kemigi benim sozu yanilmazsam Turkiyede olan bir olay. Bunun dusuncesi buradaki Turk anne ve babalardada var. Sorumluluk nedense cogu insanimiza zor gelen bir sey. Eger bir cocuk sorumluluk duygusu ile buyutulurse bu her yone meyvelerini verir, gecmisine de gelecegine de.
Insan oglu gecmisinden ders alipta bugunu ve gelecegini degerlendirseydi bugunki gunde ne catismalar olurdu ne de savaslar. Yanilmiyorsam INSAN kelimesi bir anlami arapcada "unutan" demektir ;-)). Gerisini siz dusunun ve anlam verin.

Simdi, bir seyi soylemek her zaman kolaydir. Bir kisiyi, gurubu, toplumu yargilamak da kolaydir. Bunlari birakip elimizden geldigi kadar her kisiye dusen sorumlulugu kullanip gelecegimiz olan cocuk ve genclerimizi genis bir anlamda egitmek daha iyi degilmidir?.
Cahilligin tek caresi genis capta guzel egitim degilmidir? Yanliz ulkemiz icin degil butun dunya icin aydin gencler yetistirelim.
Kalin saglicakla

 

Tarih: 25 Kasım 2006, 13:58 - İp: 84.***.**5.117
zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

İşte size bir örnek daha...
Cumartesi gecesi yayınlanan Okan Bayülgenin Programı Makina'da Konu bir ara Ahmet Hakan - Haşmet Babaoğlu meselesine geldi. Okan Stüdyoda bulunan Üniversite öğrencilerine konuyu sordu. Bilen yok! (birkaçkişi hariç) Ama Ahu Tuğbanın Sevgilisi Sorulunca hepbir ağızdan cevap verildi.
Alın işte bundan güzel örnek olabilirmi. Hayatımız Magazin olmuş...

 

Tarih: 27 Kasım 2006, 10:22 - İp: 81.***.**5.24
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

zyilmaz programı bende seyrettim haklısın ama yazarların çirkince kapışmasını da bilmelerine gerek yok bence... ben biliyordum ama bildiğim halde yine okkumuyordum sözü geçen yazarları...
onlar yazarlık yapmıyorlarki.....
en sonunda onlardan birsi de katıldı telefon bağlantısıyla..
magandaca konuşmalar.... eğer yazarlarımız bu şekilde ise tabi okunmazlar!!!!!!!!

bana Ahmet turan Alkan dan bahsedin.... Mehmet Barlas dan....Sunay Akın dan.... mümtaz er türköne den.. esas yazarlar bunlar...(bir kaç unuttuğum üstad olabilir özür diliyorum onlardan)

sevgiler.....


#nedimy' tarafından 27.11.2006 11:28:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Kasım 2006, 11:27 - İp: 85.***.**4.226
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

zyilmaz aslına bakarsan iyi bir ornek olmamış..cunku zaten bu kavganın kendisi magazn malzemesi..iki aslında ne oldugu belli olmayan iki yazarki bir tanesi kadın ruhundan acaip anladığı, romantizmin zirvesi oldugu varsayılan şişirilmiş bir adam. ama aslında,cıkıp gazetelere ben oraya mansuru dovmeye gitmiştim ahmette ordaydı onada sardırdım diye roportaj veren utanmaz herifin biri.digeride sagcımı solcumu islamcımı nişantaşı gezgini,sosyete düşkünümü ne oldugu belli olmayan,aslında kendi gazetesindede seveni olmayan,polemik ustunden para kazanan bir nevi semra kaynana..e haliyle haşmetin arkadaslarıda cıkıp adama aferin haşmet sen 21. yuzyıl şovalyesisin kadınının gururunu kurtardın vs. gibi sacma sapan destek yazıları yazıp adamı dahada şişiriyorlar..karsı tarafıda o zaten eski takiyeci yeni nişantaşı cocugu donmenin donmesidir falan diye sucluyorlar..45 50 yasına gelmiş, hala konusmak nedir bilmeyen yazarım cızerim diyegeçinen, yazdıklarından çok atıştıklarıyla övünen insanlar.adam kavga etmiş sokak serserileri gibi kufurun bini bir para..sonrada kosesine sevgilinin gul dudakları temalı yazılar yazıyor.insanlarda bunu okuyor..
gundem hep mesguldur boyle şeylerle..cunku once koyunlastırılmıstır bır kusak sonraki kusak ondan sonrakı kusak..onune ne konursa onu yer..bilinirki enflasyon yuksekmı cıktı,caner tülinle evlensin, ab hadi yolunuzamı dedi ahu meriçe kaçsın, maliye bakanı malı yedimi,dansoz bilmemnenin hiç gormedigi annesi piyasaya cıksın,ulkeyı ırtıcamı sardı ibo hulyaya gelinlik giydirsin..bilirlerki koyundur bumillet ve onune ne korsan onu yer..

hersey kabul edilebilir,ama butun bunların otesinde tarihini bilmemek kabul edilemez..yapmayın allah askına google diye birşey var..chat yapan gencler merak edipte girermi acaba 60lı yıllarda ne olmus? kenan evren nü tablolar yapmadan once ne yapmış?kilitbahir neresidir?conkbayırı nasıl bir yerdir? ataturk samsuna nasıl neyle gitmiştir? merak edermi?
tecavuz olayı cıktıktan sonra bır haber cıkmıstı gamze ozcelikle ilgili..googleda en cok aranan isim diye..durum budur işte..

 

Tarih: 27 Kasım 2006, 13:27 - İp: 88.***.**0.255
zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

nedimy, gaijin yanlış bir anlaşılmaya sebep verdim galiba. Ben de o yazarım diye geçinenlerin yaptıklarını tasvip etmiyorum. Sadece okuma kültürü olanların yinede boyle bir polemikten ister istemez haberleri olmasıydı konu. Ben de okumadım o polemikleri ama haberlerini okudum sadece.

 

Tarih: 27 Kasım 2006, 13:35 - İp: 81.***.**5.24
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

o kadar vahim değil bence durum.

ortalama bir amerikalı yı sokaktan çevirin sorun bir iki soru; türkiye nerede? 22x10=? fransız ihtilali hangi yıl oldu? hiç birine mantıklı yanıt veremiyorlar. bu konuda carl sagan' ın karanlık bir dünyada bilmin mum ışığı isimli kitabına bakılabilir. (tübitak yayınları).

geçen hafta bir arkadaşımın kardeşiyle konuştum, üniversiteyi bitirmiş, memurluk sınavından 92 almış ve yerleşememeiş! sınava giren bir sürü insan 85-90 alıyor , az puan değil. soruların tamamını doğru yanıtlıyorlar neredeyse. ve kolay sorular değil bunlar.

en seçkin okullardan mezun olan insanlar işsiz, ya da asgari ücretle geçiniyorlar.

sonuçta dünyanın neresinde sokaktaki insana bu tip sorular sorsak doğru yanıt alma olasılığımız düşük. tabi, onlarda öyle olması bizde de öyle olmasını haklı göstermiyor, sonuçta insanların yakın tarihlerinden bile bihaber olması hoş şeyler değil.

kimsenin bir şey okuduğu yok, bu doğru. okuyanlar da ferrarisini satan bilge gibi kitaplar ookuyor. ahmet altan en çok satan romancı. ama her şeye rağmen yeni neslin içinde araştıran, sorgulayan bir kuşak da var ki fırsat verilirse ülkenin geleceğini onlar kurtaracak.

 

Tarih: 27 Kasım 2006, 13:39 - İp: 88.***.**0.13
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

fırsat verilirse..
bir laf var kim soylemişti hatırlamıyorum ama yakın tarihe ait..amerikalıların yuzdedoksanı salaktır ama ulkeyı yuzde on yonetiyor,turlerin yuzde doksanı akıllıdır ama ulkeyi geri kalanlar yonetiyor...
durumun değişmesi için kilit kelimeyi soylemişsin buffalo, FIRSAT VERİLİRSE..
peki sen olsan iktidarını aslında senden iyi olana verirmisin???

 

Tarih: 27 Kasım 2006, 13:46 - İp: 88.***.**0.255