kuzeyemir
kuzeyemir (üye)
Aydın / Profesyonel Fotoğrafçı

Üst Bant Tercihi

memleketin kaos içine çekilmeye çalışıldığı bir süreçte bizim editörlerimizin de üst bandı "gezi" fotoğraflarına ayırması çok yanlış olmuş.
bu sitede olanların hayra gittiğine inanan da var, şerre gittiğine inanan da.
sitenin "taraf" olma lüksü olamaz...

Tarih: 5 Haziran 2013, 21:30 - İp: 95.***.**4.27
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Sizin tavrınızı biliyorum..

Demek istediğim, hemen herkes karşısındakinin söz ve hareketlerini kendi sitediği çıkarımlar için yorumlayabilme peşinde...

Doğruyu arayan pek kimse yok..

Ama bu nereye kadar sürecek. Artık biryerden başlamalı ve herkes fikrini söyleyebilmeli..

Böylece yavaş yavaş saçmalayanlar azalabilir... (face saçmalık dolu)

Ben sitenin davranışında pek problem görmüyorum.. Zaten duygusal kriterler sözkonusuydu üstbant konusunda..

Herkes fikrini yada tarafını söyleyebilsin..

Site sizin dediğiniz gibi davranabilirdi. Onu da normal karşılardım..

Ama çekinmeyip gezi fotoğraflarını yayınlayabilmesi de hoşuma gitti.

 

Tarih: 8 Haziran 2013, 00:22 - İp: 95.***.**8.99
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

evet ne olursa olsun hiçbirşey yokmuş gibi davranılsın çiçek böcek resimleri koymaya devam edelim fazla düşünmeye çevremizde ne olup bitiyor diye bakmaya gerek yok.. başımızdakiler ne emerederse biz teba olarak uymaya devam edelim YOKSA MAZALLAH KARIŞIKLIK ÇIKAR... SAKIN FAZLA DÜŞÜNMEYE KONUŞMAYA KALKMAYIN HUZUR ORTAMI BOZULUR ...TARAF FALAN OLURUZ... BİAT EDELİM YETER... FOTOĞRAFÇI DEDĞİN KAFASINI ÖNÜNE EĞER BAŞKA HİÇBİR KONUYLA İLGİLENMEZ...

 

Tarih: 10 Haziran 2013, 11:17 - İp: 188.***.**1.196
atilla61
atilla61 (üye)
İstanbul / Amatör

Haklısın buzlucam,herkes efendi efendi yerinde otursun.Padişahım çok yaşa diyelim.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyelim.Hırsızlıkları yolsuzlukları, din sömürüsünü görmezden gelelim.Baskılara özel yaşantımıza müdahalelere göz yumalım, yumalımki aman ortalık karışmasın.

Yurdun heryerine yayılan eylemler çapulcuların faiz lobisinin işidir deyip gerçekleri görmezden gelelim.Cami nin müezzini ve yeni şafak gazetesinin yazarının yalanlamasına rağmen camide içki içildi
deyip yalanlarımıza yalan katalım.

Koyun gibi yaşayalım huzur ve güven ortamımız bozulmasın.

padişahım çok yaşa!

 

Tarih: 10 Haziran 2013, 13:46 - İp: 151.***.**1.198
m.levent
m.levent (üye)
İzmir / Meraklı

alman basını ve ingiliz basını türk baharı diye haber yapıyor, bebek katili, çocuk katili israil, dünyanın başına bela olmuş yahudi siyonistler gezi parkı direnişini destekliyoruz diyorlar israil niye desteklerki senin eylemini! bu devletler türkiye adına iyi olacak neyi desteklediler? 3ncü köprüye karşı çıkılmasını, eylemleri organize edenlere dikte eden ingilizler aksi takdirde montrö antlaşmasını yeniden gözden geçirmemiz gerekir diye tehdit ediyorlar, Avrupanın şu anda en büyük havalimanına sahip olan almanlar bizim 3ncü havalimanına neden karşı çıkıyorlar? çünkü avrupada en büyük olacak bu havalimanı avrupadan asyaya en büyük transfer merkezi olacak dolayısıyla yıllardır almanların yediği pastaya türkiye el koyacak bunun türkiyeye ekonomik getirisi dudak uçuklatacak seviyede insan ülkesinin menfaatine olacak şeyleri niye istemezki? demem o ki bu istekler hiçte eylemcilerin isteklerine benzemiyor! iyi niyetle başlayan bu eylemler dış güçlerin taşeronu haline geldi bunun farkına varanlar oradan ayrılmayı bildiler diğerleri ise taraflarını ortaya koydular objektif bakamıyorsunuz sürekli bi inkar halindesiniz camide bira içilip içilmemesinde ziyade camiye onunla girilemez fotoğraflarda gördüğümüz o ayakkabılarda çıkarılmak zorundadır kişinin inancı olmasa bile turistler kadar saygı duymak zorundadır Başından beri samimi ve aktif olarak eylemlerde bulunan şu arkadaşın yazısı okunursa mesele belki daha iyi anlaşılacak

http://www.yorgoangelopoulos.com/2013/06/gezi-parknda-neler-oluyor.html

 

Tarih: 10 Haziran 2013, 14:41 - İp: 85.***.**0.64
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

hala aynı edebiyat yahudiler bize tuzak kurmuşta almanlar gelişmemizi istemiyormuş ingiltere şöylemişte falan filan...amerikadan icazet almadan parmağımızı kımıldata mıyoruz zaten iyide bu devletlerin desteklediği hükümet benmiyim yoksa...Zaten adamlar türkiye deki bütün kurumları aldılar, iç anadolu tarım arazilerinin en iyilerini yahudilere sattık, şirketler desen öyle, devlet kurumlarını bu saydığın ülkelere sattık, maden çıkarama haklarının çoğunu alman yahudi ve amerikan şirketlerine sdattık toprağımızdaki madeni çıkarma hakkımız bile kalmadı neden bahsediyorsunuzki atı alan türkiye yi aldı zaten iş işten geçeli çok oldu... ermeni klisesi akdamar açılırken tık yoktu hiçkimsede ermeni vakıfları yenden kurulurken ruhban okulu açılırken bunları benmi yaptım acaba diye şüphelendim şimdi... pkk olayına hiç girmiyorum... ne kaldıki neyi engelleyecekler... kim kimin taşeronu ben bilmem artık... Ama bizim için öenmli olan canını zor kurtaranların camiye kazara ayakkabıyla girmeleri tabiki en önemli sorunumuz bu... kimsenin dış güçlerin taşaronu olmasına gerek kalmadı dış güçler memeleketimizde zaten.. keşke bir dinleselerdi bu insanlarıda bu eyleme başladığında bunlar da o malum çevrelerine hizmet etmeydi bu hale gelmeseydi...
sizlere zihin açıklığı dilerim klasik dogma paradokslarla gözünüzün önündeki perdenin birgün aydınlanması dileğiyle, yeterince siyaset yaptık herkesin fikri belli Allah herkese zihin açıklığı ve uyanma nasip etsin...
bu konudaki son yazacağım budur bir daha siyasi söylemlere girmek istemiyorum...


#BUZLUCAM' tarafından 10.06.2013 18:41:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Haziran 2013, 16:23 - İp: 78.***.**7.145
foxtrot
foxtrot (üye)
Kayseri / Amatör

Önce marjinal gruplar var kamu malına zarar veriliyor dendi sonra dış güçlerin oyununa geliyorsunuz dendi onlar tutmayınca yine dini sömürünün arkasına sığındılar.Miting yapıp camilerde içki içiliyor türbanlılara laf atılıyor diye haksızlıklarının üzerini örtmeye devam ettiler.Evet camiye ayakkabıyla girilmiş tabiki hoş bir durum değil keşke olmasaymış ama bunun üzerinden de eylemcileri haksız düşürme politikası izleniyorsa bu din sömürüsüdür ve haklı direnişi gölgelemekten başka birşey değildir.Bu millet ne zaman bu kadar duyarlı hale geldi anlamadım senelerdir özelleştirmedikleri kurum peşkeş çekmedikleri toprak kalmazken şimdi kamu malına zarar veriliyor diyenler nerdeydi? Irak savaşında 2 milyon müslüman ölürken, bop projesi için izlediğimiz suriye politikası nedeniyle reyhanlıda 51 vatandaşımız ölürken şimdi dış mihrakların oyununa geliyorsunuz diyenler nerdeydi?Şimdi bunlarda geçildi sıra faiz lobisine geldi.Sanki Türkiye'de ki hiçbir olaydan faydalanmamışta sadece bu eylemlerden çıkar sağlıyor gibi gösteriliyor.Faizciler bu ülkede senelerdir var niye şimdi akıllarına düştü.Artık karalama politikasından vazgeçin bu kadar bahane tutarsızlığın haksızlığın göstergesidir.

 

Tarih: 10 Haziran 2013, 22:09 - İp: 62.***.**9.97
kuzeyemir
kuzeyemir (üye)
Aydın / Profesyonel Fotoğrafçı

sevgili arkadaşlar;
burada herkes istediğini söyleyebilir. bu bir forum konusu.
konuyu açan kişi (maalesef o kişi benim) amacını başlıkta ve açıklamasında belirtmiş.
açılan konu gezi parkında olan-bitenin kritiğini yapmak amacında değil. buranın bir "fotoğraf paylaşım sitesi" olduğunu, dolayısıyla burada fotoğraf galerisi yoluyla insanları bir çatışmaya sürdüğü açıkça görülen üst bant uygulamasının yanlış olduğunu söylüyor.

bu tavrı nedeniyle site editörlerinin içgüdülerine yenik düştüğü, denge ve mizandan uzaklaştığı açıkça görülmektedir. artık onları eleştirmiyorum.

foruma dahil olan "taraf"lar için tekrar ediyorum:
lütfen burada kimin haklı olduğunu tartışmayalım. bu tartışmalar her yerde yapılıyor zaten.

benim sorum şu:
-hepimizin paylaşımda bulunduğu bir sitede kontrolü elinde tutanlar içimizden yarısının yanında yer alıp, diğer yarısını yok sayma hakkına sahip midir?

 

Tarih: 10 Haziran 2013, 22:55 - İp: 95.***.**7.146
bashak
bashak (üye)
İstanbul / Meraklı

Medya yeterince susturulmadı mı? deve kuşu gibi başımızı yeterince kuma gömmedik mi? burada bu fotoğrafları görmeyince ülkenin içinde yaşadığı baskı süreci düzelecek mi?

hiç sanmıyorum. yok saymak, yok sayılmaktır.

#bashak' tarafından 10.06.2013 23:55:15 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Haziran 2013, 23:52 - İp: 188.***.**6.102
admin
admin (Yönetim)
İzmir / Amatör

Merhaba arkadaşlar,

site yönetimini eleştirmek elbetteki hakkınız. ama şu göz ardı edilmemeli.

bu eylemlerde gençler avazları çıktıkları kendilerini ifade etmeye çalışıyorlar. "MEYDANLARDA TÜRK bayrağı dışında bayrak açılmasın..hiçbir partinin hiçbir terör örgütünün reklamı yapılmasın..biz gençler canımızı hiçe sayıp mücadelemizi Tam Bağımsız Türkiye için verirken kimse bizim gibi gençlerin üzerinden reklam yapmasın..verilen mücadeleye gölge düşürmesinler.."
görüldüğü üzre bunlar siyasi değiller, dış güçlerin demokrasi isteyen gençlerden çıkarları ne olabilir.

evde çocuklarımıza söz hakkı vermeyecek miyiz? onları sen sus sen küçüksün anlamazsın mantığıyla mı büyütüceğiz. bu mantık 80'ler zamanınında kaldı. artık konuşan kendini ifade edebilen gençler var karşımızda. DEMOKRASİ istiyorlar, ADALET istiyorlar, SAYGI istiyorlar.

siyasetten uzak bir zihniyeti elbetteki destekleriz. burada sorunun SİYASİ OLMADIĞI apaçık ortada.

 

Tarih: 10 Haziran 2013, 23:53 - İp: 176.***.**8.8
foxtrot
foxtrot (üye)
Kayseri / Amatör

@kuzeyemir
Yok sayıldığınızı düşündüren nedir?Üst bantta dininize,siyasi görüşünüze aykırı olan ya da genel olarak bir dine yada ideolojiye ait herhangi bir fotoğraf gördünüz mü? 2 haftadır ülkenin gündeminde olan ve haber niteliği taşıyan fotoğrafların üst bantta olmasından doğal ne olabilirki.

#mehmett38' tarafından 11.06.2013 00:14:38 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Haziran 2013, 00:14 - İp: 62.***.**9.97