mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Trt 6 Hayırlı Olsun

Ardı arkası kesilmeyen tavizlere yeni yılın ilk günü TRT (Türkiye Radyo ve Televizyonu) bünyesinde kurulan TRT 6 nın kürtçe yayına başlamasıyla bir yenisi daha eklenmiştir.

Çeyrek asırdır mücadele edip binlerce şehit verdiğimiz pukaka örgütünün ve yandaşlarının sık sık gündeme getirdiği ancak gerçekleşmesini hayal bile edemedikleri konular akp iktidarıyla birlikte oy malzemesi yapılarak birer birer gerçekleşirken verilen her taviz bir yenisinin habercisi olmuştur. Bu yüzden merakla sırada ne var diye bekliyoruz.


Tarih: 2 Ocak 2009, 00:55 - İp: 78.***.**9.12
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

pkk karşıymış değilmiş bu adalet kriterini değiştirmez.
türkiyede en büyük ikinci dil kürtçedir. rejimin temeli eğer çürük bir yapı üzerine kurulmuş ise ufacık bir çıtırtıda yıkılmaya müstehaktır. temel sağlam olmayınca her duyulan sesi 'aleyhimizde' diyerek dillendirmek chp nin işi oluyor galiba

diller ve renkler allahın ayetidir. türk olmayana zorla türklüğü dayatmak aslıda bir anlamda allaha kafa tutmaktır.

'ey allahım sen bu adamı bu renkte ve bu dilde yarattın ama olsun ben onu elimden gelen her yol ile kendime benzeticem.çünkü bu hali ile bana uyum göstermiyor. ille de bana uyum göstersin banane banane' demektir.

bir insana ana dilini yasaklamak hangi mantığa ve vicdana sığar? ancak kendi halkından korkan rejimlere yakışır.

dün yasak olan bir dili bu gün resmileştirmek te işte böyle ne yapacağını bilmeyen sistemlerde olur rüzgar bir oyandan eser bir bu yandan kanunlar da bir o yana döner bir bu yana

gelelim chp ye. ben bu partiyi anlamadım gitti. sosyalizm adına sosyal dayanışma adına halkı birbirine kaynaştırma adına ne icraat varsa karşı çıkıyor. yau kardeşim asıl senin bu eylemlere sahip çıkman gerekmez mi ?
hem halkların kardeşliğinden bahset hem kardeşliğe balta vur
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

 

Tarih: 3 Ocak 2009, 13:50 - İp: 88.***.**7.74
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Trt-6'nın bu dönemde açılması oy toplama amacından başka bir anlam taşımıyor benim için.
AKP Kürt oylarını alabilmek için her türlü çakallığı,alengirli işleri yapabilecek kapasiteye sahip bir partidir.Yerel seçimlere 2-3 ay kala RTE'nin çıkıp abuk subuk bir şiveyle Kürtçe konuşmaya çalışması oy kapma telaşıdır.
Bu,güneydoğudan çatışma ve şehit haberleri artarak gelince 'Tek bayrak tek v.s' açıklamalarıyla milliyetçi kesmin,tepkiler azalınca da Trt-6'yı açıp Kürt kesmin oylarını toplama amacına dönük bir anlayıştır.
Biz böylelerine ''oportünist'' diyoruz.
Ve oportünistler tüm siyasi akım ve fanatiklerinden daha tehlikelidir.
Ne zaman ne yapacakları belli olmaz.

Göreceksiniz yerel seçimler sonrası 'açılım' adıyla sunulan bu politikalar unutulacak ve Kürtler yine kandırılmış bir topluluk olarak kalacaklardır.


CHP sosyalizmin S'si bile değildir.
Sistem partisidir.

 

Tarih: 3 Ocak 2009, 14:13 - İp: 78.***.**9.95
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

evet komplo gibi de bakabiliriz. hadi biraz da öyle bakalım

akp tarafından yapılan icraatlar oy endekslidir. dağıttığı kömürler olsun yaptığı tüm hizmetler. yol su elektrik falan fişmekan hepsi oy için

söyliyelimde hiç bişey yapmasınlar !

 

Tarih: 3 Ocak 2009, 14:16 - İp: 88.***.**7.74
cncci
cncci (üye)
İstanbul / Firma

AKP böle CHP şöle yahu nasıl bir milletizde içimizden adam gibi siyasetçiler çııkmıyor.

Nerde kaybettik acaba nerde hata yaptık.

Nezaman gerçekten bu ülkeyi düşünen seven hizmet eden insanlar yetiştireceğiz merak ediyorum.

 

Tarih: 3 Ocak 2009, 14:20 - İp: 78.***.**4.46
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

şşşş harmancı chp'ye laf etme! çarpılırsın bak

 

Tarih: 3 Ocak 2009, 14:20 - İp: 81.***.**7.8
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Önemli olan tutarlı ve istikrarlı politikalardır.
Kısa vadeli çıkar amaçlı politikalar bir halta yaramaz.

Hiçbir şey yapmasın diyen yok.
Hangi köye getirdiği elektirik,su,yol eleştirilmiştir?
Yapılan hizmetler elbette oy olarak geri dönecektir.

Ama şu Trt-6 ve kömür dağıtımı hizmet değil hezimettir.

 

Tarih: 3 Ocak 2009, 14:23 - İp: 78.***.**9.95
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

HArmancının tuzu kuru olduğu için dağıtılan kömürün ne anlam geldiğini bilemez. Bunu gidip kömürsüz kış geçiren insanlara sormalı.

 

Tarih: 3 Ocak 2009, 14:42 - İp: 85.***.**6.197
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Tuzu kuru olan ben değilim hacıbey.
Malvarlığımızı açıklayalım,hodri meydan

Kömürsüz kış geçiren insana iş versene,iş imkanları yaratsana.
Sosyal devlet "Bana her gün bir balık vereceğine, balık tutmayı öğret" i gerçekleştirebilen devlettir.
Adamı açlığa,sefalete sürükle sonra iki torba kömürle kandır.
Kömürü alana değil verenedir lafımız.
Sadaka toplumu yarattılar ülkede sen tuzu kuru muhabbeti yapıyorsun.

Matrix,torba kömür hesabıyla kaç torbaya denk gelir...

 

Tarih: 3 Ocak 2009, 15:02 - İp: 78.***.**9.95
prince
prince (üye)
İstanbul / Amatör

Günümüzde etnik kimiklerin önüne geçen ulusal kimlikler hatta ulusaşan kimliklerdir AB vatandaşlığı olgusu buna çok güzel bir örnekdir. Arkadaşlar atın içinizdeki şu dürtüyü artık. Türklük Kürtlük Çerkezlik Lazlık..... bunlar birer realite olmakla birlikte geçmişte kalan ideolojik terimler. Hepinizin tek bir kimliği var o da Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı. Tüm dünya yani tüm demokrasiler bu kimliklerinden sıyrılıp yanındaki ile özgürce ve kardeşce geçiniyorken biz herzamanki gibi 50 yıl geriden takip ediyoruz. batı sanayi toplumu olmaktan öte bilgi toplumuna dönüşürken bizler sanayi toplumu olmaya yeni başlıyoruz halen daha bu kimliksel saplantıların peşinden koşuyoruz. Halen daha Kürt'ü kürtçe yayını tartışıyoruz. her insanın başkalrını kısıtlamadığı müddetçe herşeyi istemeye hakkı vardır bu insanlarda kendi dillerinde bir tv istiyorlar bundan daha doğal ne olabilir. Birisi demiş ya taviz diye hangi taviz. aynı sınırlar içerisinde yaşadığın insanlara taviz veriliyor demek onları ötekileştirmekdir.
AKP nin zamanlaması bana görede seçim propagandası. biride CHP yi sosyalizm adına icraatlar yapmamakla eleştirmiş işte buna çok güldüm. sosyalizim fiilen berlin duvarı ile yıkıldı. eğer sosyal demokrasiden bahsediyorsan ki bunun günümüzde sosyalizmle hiçbir alakası yoktur evet CHP sosyal demokrasinin Türkiye'de ki temsilcisi olması gerekirken yani işçinin alt gelir gurubunun haklarını gözetmesi ve tabanınıda bu kesim oluşturması gerekirken durum bunun tam tersidir. CHP günümüzde halkın partisi olmakdan çıkıp kendisine aydın diyen kendisinden olmayanı aydın görmeyen ATAMIN bile mezarında kemiklerini sızlatan kendisine sözde, Kemalist diyen ve Atatürkçülüğü halktan soyutlayan bir grubun partisi olmuştur ne yazıkki.

 

Tarih: 3 Ocak 2009, 15:03 - İp: 88.***.**5.248
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

mağara sana cevap verecem ama yaz yaz klavyenin mürekkebi bitecek.

Bu ülkede her etnik gruba ayrı tv yayınımı yapılacak. Madem yapılacaksa öbür etnik grupların günahı ne. Onların günahı kürtler kadar Türk kanı akıtmamış olması mı? Devletine itaat edip vatan toprağına hainlik etmemiş olması mı?

Diller ve renkler Allahın ayetidir diyenler, neden kendi öz dili olan Türkçesine sahip çıkmaz da küçük çişinin büyük çişinin adını bile Arapça söyler ?

Bu ülkenin kurucusu Türklerdir. Adı da Türkiye Cumhuriyetidir. Her etnik guruba ayrı tv, her etnik gruba kendi dilinde eğitim olmaz. Olursada devlet olmaz.

Kimse kimsenin anadilini yasaklamıyor. Kürtçe konuşmak zaten yasak değil. Gereksiz demogoji yapıyorsun.

Dün resmi olmayan bir dili bugün resmileştirmek evet aynen ne yapacağını bilmeyen sistemlerde olur. Türkiye Batıcı emperyalistlerin ve kürtçü islamcı faşistlerin elinde ne yapacağını bilemeyen bir noktaya getirilmiştir.

Chp yi de soldanmı eleştiriyorsun sağdanmı anlamadım. İşine nerden gelirse ordan anlaşılan. Bu kadar şey yazıyorsun da Chp nin sosyalist bir parti olmadığından haberdar değilsin hala. Chp yi sosyalist olmamakla eleştiriyorsun, peki sen sosyalistmisin ki chp yi sosyalist olmamakla eleştiriyorsun. Sosyalizme bu kadar meraklıysan gir bir sosyalist partiye, yada siz sosyalist parti kurup siz üye olun sosyalist enternasyonale.

Böyle saçmalık olmaz. Madem bu söylediklerin doğru bir mantık ürünüyse, o zaman çerkez abaza gürcü azeri arnavut arap boşnak rum ermeni bunların hepsine kendi dillerinde ayrı tv kurun o zaman. Neden kurmuyorsunuz ? Kürtler kadar zorba olmadıkları kan dökmedikleri için mi?

Cumartesi cumartesi polemik ettin gene beni.

 

Tarih: 3 Ocak 2009, 15:07 - İp: 78.***.**6.216