gfindik
gfindik (üye)
Balıkesir / Amatör

Rockncoke / 8 Şehit

Gençlerimiz Eğlenmiş.Hadi Hayırlısı.
Aynı Gün 8 şehit verdik.Dünya Böyle birşey.
Diğer yandan Yıllarca Büyüttükleri Oğlunu Vatan Uğruna Şehit veren anneler babalar,Diğer yandan oğlunu kızını rockncoke festivaline yollayıp ertesi gün gazetelerde Patlayan Prezervatif satış adetlerini okuyan Anneler Babalar...
O gençleri merak edenler Siteye Fotolar EklenmişBakmak İçin Bu linki Tıklayın.

Rockncoke 2006


Aynı Gün Ölen 8 Şehitimiz .
Huzurla Yatın.

Tarih: 7 Eylül 2006, 18:54 - İp: 85.***.**1.102
ad devrim
ad devrim (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba arkadaşlar.

İyi işler vardır, kötü işler vardır. Bir de kaliteli işler vardır, kalitesiz işler vardır.

Her şeyde olduğu gibi rock müziğin de kalitelisi vardır, kalitesizi vardır. Bir zamanlar ben de dinlerdim. Örneğin prograsif rock yapan grupları dinlerdim. Dream Theater'ı, Malmsteen'i dinlerdim. Bir de Pink Floyd vardır tabi. Bu saydıklarım işlerini kaliteli yapan insanlardır. Yani kalitsiz tür yoktur. Türün kalitesizce uygulanışı vardır. Ben Batı Müziği eğitimi almaktayım. Ancak bugün türkü de dinlerim. Bir şeyi bizim kültürümüzden değildir diye dışlamak,
anlamayışımıza kılıf aramak yöntemidir ve günümüzde sıkça kullanılmaktadır.

Söylediğim gibi bir de kötü işler vardır. Ve üzücüdür bugün iyi iş yoktur. Şimdi rock müzik bir amerikan şirketinin adı altına girmişse o festivale dudak mı bükeceğiz? Bu soruya evet cevabını verebilirsiniz. Peki bu cevabın doğurduğu sorumluluğu göğüsleyebilir misiniz? Sanmam. Çünkü bugün edebiyatını, düşüncelerini beğendiğiniz yazar da bir amerikan şirketinden farkı olmayan para babalarının ismi altında çalışırlar. O şirket ve o para babasının şirketinin uzantısı olan gazeteler aynı vahşi sistemin, kapitalizmin bir koludur. Birbirinden ayrı düşünülemez. Dolayısıyla hem kaliteli hem de iyi işler yoktur, fakat kaliteli ancak kötü işler vardır. Duyarlılık ve tepki gösterilmesi gerekli ise hem rock müziğe hem de gazete yazarlarına gösterilmeli. Çünkü gazeteci de düzeni eleştirir, bir rock grubu da düzeni eleştirir. Ve bir amerikan şirketinin ismi altında düzeni eleştirmek tutarsızlık ise, bir türk para babasının, yayın organları ile bu milletin beynini emen para babalarının ismi altında düzeni eleştirmek aynı düzeyde tutarsızlıktır. Bir Türk para babasının maaşını ödediği yazarı okumak ile bir amerikan şirketinin parasını ödediği rock grubunu dinlemek arasında fark yoktur.

Her rock müzik dinleyen, her rock festivaline giden fotograflardaki kişilerle özdeş değildir. Zaten bu tipler rock müzik severlere özgü değildir. Görünüşte belki, ancak kafada değildir. Arabeskçisi bu kafada olur, türkücüsü bu kafada olur, bir takımın taraftarları bu kafada olur, bir edebiyat türüne meraklı olanlar bu kafada olur, anlayacağınız olur da olur.

Öz eleşiri yapmayı bilmeliyiz. Bizim de günün belli saatlerinde duyarsız olduğumuz bir gerçektir. En azından ben aksi bir durum ile karşılaşmadım. Şöyle koltuğumuza kurulup, çayımızı, kahvemizi yudumlayıp dünya meselelerini kulak arkası ettiğimiz zamanların sayısı az mıdır? Ağzımıza her lokmayı attığımızda açlıktan ölen kimseleri düşünür müyüz? Peki düşünmeli miyiz? Elbette. Ancak bu doğru olandır, gerçek olan değil. Duyarsızlık konusunda önce kendimizi eleştirmeliyiz.

Özetle duyarsızlığı rock müzikle ya da onun dinleyicisi ile ya da bir festivalin katılımcıları ile bir tutmak doğru değildir. Eğer hangi ismin altında toplandığı belirleyici olacaksa ne bir köşe yazarı okuyabilirsiniz, ne bir film izleyebilirsiniz. Yazarlar da, müzisyenler de, yönetmenler ve hatta bizler de sonunda aynı kapıya çıkarız. Karnımızı aynı çarpık sistem içinde var olarak doyururuz. Bu acıdır ama doğrudur. Dileyelim sistemin uzantılarına işine geldiği ölçüde karşı çıkan, benim de dahil olduğum bir kuşak değil de sistemin tümüne davranışlarıyla karşı durabilen bir kuşak doğsun.

Sevgiler.



#ad devrim' tarafyndan 08.09.2006 08:28:26 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Eylül 2006, 03:15 - İp: 85.***.**2.28
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

ben 12 yaşımdan beri rock dinlerim.
yeni milenyumda her şey anlamını yitirdiği gibi rock da yitirdi.
ikinci bir pink floyd aramak nafile artık. bence rock nirvana ile bitti. o son gruptu. trajik bir şekilde sona erdi.

galiba yaş 30 a yaklaşında insan durağanlaşmaya başlıyor. artık rock hayatımda o kadar önemli değil. yine de dinlerim ama.

o festival, alternatifi de var. barışa rock diye. daha deliikanlı adamlar çalıyor(!). ben onları da pek sevmem.

8 şehit verildi cumartesi günü, kuşkusuz festivale katılanlar öldürmedi askerlerimizi.

duyarsızlık, evet, duyarsızlık.
8 şehit varken ülkede başka başka manzaralar.

ama alışkanlık, kanıksama . son 30 yıldır, terör, askeri darbeler, gittikçe tırmanan suç oranı, depremler, diğer doğal afetler.

en kötüsü budur, insanlarda alışkanlık yapması.

ama sadece bu rock bebeleri kınamak yanlış. o gece cumartesi gecesiydi ve her kanalda magazin, magazin, magazin. türkiyenin %70 i her gece magazin izliyor.
haberlerde teröre lanet okuduktan 5 dakika sonra seda sayan ın yeni jigolosu, hülya-ibo aşkı, gülşen in poposu.....
halkımız her gece bunları izliyor. o nedenle o rock festivalinde eğlenenler ancak halkımızın tamamı kadar suçlanabilir, duyarsızlık konusunda.

 

Tarih: 8 Eylül 2006, 08:33 - İp: 81.***.**0.220
gfindik
gfindik (üye)
Balıkesir / Amatör

Bakın.
Ben Burda Rock Dinleyenleri Eleştirmiyorum.
Herkes İstediğini Dinler.
Ben Dünyanın Gidişini Eleştiriyorum.
Yaptığım Açıklamada yorum yok Farkındaysanız.
Sadece Açıklama var.
Kim ne dinlerse dinler Beni bağlamaz.
Ama Şehitlerimizi hiç mi düşünmüyor Bu rock çıları savunanlar??

 

Tarih: 8 Eylül 2006, 11:22 - İp: 85.***.**2.141
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

gfindik, rockçuları savunmuyorum. hiç mi düşünmüyor mu yazmadan önce forumda şehitler hakkında açtığım başlığa bakın. tepkim orada var zaten.

sadece bu mantıktan hoşlanmıyorum: yani orada şehit düşenler var, millet rock festivalinde sex yapıyor.

bir toplum herşeye ortak tepki vermeli ve üzülmeli. buna kuşku yok.

ama sadece festivalde tepinen rockçıları eleştirmek yanlış. ülkenin geneli nasıl bir haldeyse onlar da en fazla o haldeler işte. o gece yayınlanan magazin programlarının aldığı izlenme oranlarına bakın. türkiyenin çoğu onları izliyor. aynı gün ülkenin bir sürü yerinde pop konserleri vardı. istanbulun tüm meyhaneleri açıktı. dünya basketbol şampiyonası vardı.

o festivaldeki insanlar beni ilgilendirmiyorlar. rock festivali filan da değil zaten. yeni nesil bebelerin 1 hafta tepindikleri, sınırsızca sex yaptıkları bir yer.

 

Tarih: 8 Eylül 2006, 12:25 - İp: 81.***.**0.220
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Dünya'nın gidişini eleştiriyorum derken aklınıza ilk gelenden başlamaktasınız.Ancak yanıldığınız nokta eleştirel düşüncenize 'benim yapmadıklarım' düşüncesiyle başlamak gibi görünüyor.
Dünya'nın gidişinin ne rockncoke ile,ne barışa rockla ne de patlayan prezervatif satışlarıyla alakası yok.Bu yalnızca pencerelerinizin panjurlarıyla alakalı.Öylesine indirmişsiniz ki panjurları o ufacık deliklerden size görünen de yalnızca rock festivalleri olmuş.
Halbuki biraz daha açmayı deneseniz panjurları karşınıza belki de 'askerlik yan gelip yatma değil' diyen bir başbakan,dünyaya demokrasi ve özgürlük getirme telaşındaki büyük başkan,siyonizmin derin örgütleri v.s çıkacaktır.
Ancak o küçük deliklerden bakmaya devam ederseniz hayata gözünüzün önüne ancak patlayan prezervatif satışları çarpar.
Başarılar....

 

Tarih: 8 Eylül 2006, 14:39 - İp: 81.***.**3.30
gfindik
gfindik (üye)
Balıkesir / Amatör

Benim Panjurlarım o kadar açık o kadar geniş ki bunuda sen bilemezsin.

 

Tarih: 8 Eylül 2006, 16:19 - İp: 85.***.**1.102
denden
denden (üye)
İstanbul / Meraklı

Pazarbey çok haklısın ..
Duyarsızız ve şimdi de körleşiyoruz..

 

Tarih: 8 Eylül 2006, 21:05 - İp: 85.***.**6.132
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

gfindik..

Duygularını paylaşıyorum... tepkinide doğru buluyorum.. bazı arkadaşlar yanlış anlayabiliyor.. müzik müzikdir.. Ancak aynı tarihte gerçekleşmiş olaya olan duyarsızlık.... devamını yorumlamasam daha iyi.. o fotoğraflardaki yorumuna yazdığı şiir için excalibur a teşekkkür..

O fotoğrafa yorum yazmıyacağım.. Bu o fotoğrafa reyting vermek dolayısı ile puan vermek gibi olur..

Saygılarımla.. mete..

 

Tarih: 9 Eylül 2006, 15:59 - İp: 85.***.**5.41
canona610
canona610 (üye)
Ankara / Amatör

adam prezervatif satıslarıyla dünyanın gidisini iliskilendirmis hayret bisey ya. sexe aç bir toplumda yasayınca kıskanclıkla iliskili böyle anlamsız topiclerde olabiliyor. . . kimin nasıl , ne zaman eglendigi sizi ilgilendirmez.

 

Tarih: 9 Eylül 2006, 17:43 - İp: 85.***.**8.198
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

Bu tür topiclere yazmak istemiyorum ama dayanamadım yazdım
öncelikle şunu söylemek istiyorum terör'ün amacı zaten budur,,,ne yazık ki bunu bize tartıştırmak...toplumu sindirmek,korkutmak,moralini bozmak, eğer normayl yaşayışımızdan vaz geçersek ekmeğine yağ sürmüş oluruz...

ikincisi insanların giyim tarzları, dinledikleri müzik,yaşama bakış açıları ve yaşayış biçimlerinde farklılıklar olabilir. bunlar hayatın renkleridir..eğer o renkleri "çoğunluğa aykırı" diye soldurmaya çalışırsanız burda fotografçılıktan filan bahsetmenin hiç ama hiç manası olmaz....

son olarak Long Live Rock'n Roll

itirazı olan varsa bu müzik tarzına sabaha kadar tartışırım...

bu forumda mümkünse milletin ne dinleyip ne giydiğini tartışmayalım

 

Tarih: 9 Eylül 2006, 21:47 - İp: 85.***.**7.29