mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

N A V A R A

Bir fotoğrafçı gözüyle yorumlamak istiyorum.. Güçlü ve şık görüntüsüyle, çok iyi bir tasarım..








Dağda.. bayırda.. fotoğraf , trekking gibi hobisi olan.. ve maddi imkanları iyi olan için, harika bir arazi taşıtı.. maddi imkan deyince.. 174 beygirlik herhangi bir arazi aracını, onun fiyatına alamayız.. ve kamyonet olarak vergilendirildiği için, Jeep vs.. araçlara göre senelik vergisi gayet düşük..

170 km sürati ve 100 km ye 11 saniye gibi bir sürede hızlanmasıyla.. binek otomobilleri bile kıskandırıyor.. 2.5 dizel motorun yüksek torku malum.. engebeli yerlerde hiç zorda bırakmayacaktır..

Mesleğim fotoğrafçılık.. hobi olarak ve işimde kullanmak maksadıyla, bu aracın hayalini kuruyorum..

Işığınız bol olsun..

Tarih: 20 Mart 2007, 18:05 - İp: 88.***.**1.127
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

pazarbayım 26,5 bin lira olan 1,5 dizel motor reno motoru aslında çoğu parça reno parçası ve bu araç avrupada reno markasıyla piyasaya sürülüyormuş, türkiyede dacia markasıyla piyasaya sürülmesinin bazı ticari ve ortaklık durumlarından dolayı kestirmeden gitmekmiş. (neziroğlunun söylemi)

traxxas eğer birini ciddi bir hava atma durumuyla itham edeceksem önce kendimi itham etmem gerekir.. geçmiş sayfalara bir göz atarsan caddilacın linkini verdim.. aynı navaraya benzeyen modeli.. kalite sanırım üç beş gömlek üstü.. fiyatı ise 2,5 katı civarında.. işin en kötüsü türkiyede distribütörü yok.. kendin ithal edeceksin.. ve servisi için falanda paket yapıp amerikaya falan göndermek zorundasın.. sen navarayla ben cadillac ile yanyana duralım.. sana havam on basar.. ama o kadar param yok. ben yanında daica ile durayım benden iyisi yok..

pufff para çok bende.. denizde para bende b... yok öyle değildi.. ama olabilirde.. 8-10 kişiyi tahsilat sebebiyle topuğundan vurmayı düşünüyorum..sen şimdi tarifeni ver bana.. kaç yıl yatmaya kaç ytl abukatlık ücreti alıyorsun.. varmı bi infazXytl fiyat listen..????

mete büyük araç alayım diyorum şehir trafiğinde sorun çıkartacak.. minik araba alıyım diyorum o kadar paketi işi yükü koyarsam arabada bana yer kalmayacak.. e çoluk cocuk bi yerlere de gitmek lazım.. araştırdım en iyisi Daica logan MCV modelleri (SW demiyorlar) MCV sanırım MiniCityVan
puff arabaya bi binmen lazım.. bende önceden önyargılıydım.. hele astraclupten sonra hiç bir arabayı beğenmez olmuştum ama daica fiyat-özellik-kalite açısından olumlu yönde hakkaten şaşırttı beni. dediğim gibi araba reno aslında.. skodanın VW olması gibi

 

Tarih: 14 Aralık 2007, 11:40 - İp: 85.***.**5.102
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

eski bi japon arabası düşündüm bi aralar.. halen kafamda aslında... 92 model cıvık gibi arabalar, 7-8 bin gibi.. eski aracın biraz masraf yapacağını hesaba katınca, oluyo insan..

 

Tarih: 14 Aralık 2007, 12:23 - İp: 85.***.**5.199
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Pahalı gibi geldi bana.
Pek bi donanımda yoktur onların içinde.
Onun yerine şevrole nin steyşın neydi adı ya leica diyesim geliyor.Neyse işte 1600 motor benzinli. Tüplüsüde var. Daha iyi olur bence dacyadan.
Hah lacetti .

 

Tarih: 14 Aralık 2007, 12:46 - İp: 88.***.**5.123
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

şevrole diye sattıkları araç, aslında eskiden daewoo diye bildiğimiz güney kore arabasından başkası değil.. gerçi güney kore arabaları romanya malından iyidir ya..

aklımdaydı..ama önceki cevabımda seslenmeyi unutmuşum...

selam... Eray... İêêrââây..

 

Tarih: 14 Aralık 2007, 15:05 - İp: 85.***.**5.199
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 14 Aralık 2007, 15:47 - İp: 78.***.**6.26
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

valla araba reno filan değil, bir reno arabaya 30 sene sonra bile binersin, ama daçya 2 sene sonra tangırdamaya başlar.
arkadaşımda var bir tane dacya , 2004 modelmiş, 4 yaşındaki araba öyle olmamalı bence.

bence lacetti filan da boş iş .

20-25 bin liraya kore malı araba almam


sıfır neden alıyorsunuz ki?
20-25 liraya BMW bile alırsınız

ekonomik olsun ama donanımlı olsun derseniz bence punto lara bakın

 

Tarih: 14 Aralık 2007, 16:09 - İp: 81.***.**7.49
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

abi valla Daica MCV Logan gercekten hos araba kim ne deerse desin, ben de gidip baktim icim gitti eger param olsa benzin modelini alirdim 20 milyara. cok severim buyuk arabalari ayrica arabanin %70 parcalari Renault yapimi oldugundan direk saglam diyebiliriz. arac Roman araci deniyor ama Bursa Reno bilmemne tesislerinde gelistirilmis Clio motor, megan 2 sanziman ve kangoo arka suspansiyon felan-fisman bissuru parca var iste. yani kisacasi guzel araba

aleykum selaaam mete
abi bosver 92-93 model arabayi, ne kadar temiz olsa masrafi bitmez onun. ben de bir ara 92 accord dusundum, arkadasimda vardi aynisi, distributor setini 600 liraya degistirince vazgectim guzel araba capon sonucta ama cok pahali parcasi oluyor, bir de bas agritiyor. yeni arabalara sinyal yak bence. o paraya 2004 model arabaya biniyorum simdi saat gibi valla

 

Tarih: 14 Aralık 2007, 16:14 - İp: 81.***.**7.8
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

punto muu ?? pufalo kusra kalma ama sen arabadan anlamıyosun..
20-25 arası alacağın BMW ile iyi hava atarsın ama parça için servet harcarsın sanayidende çıkmazsın..

0 km en sağlam arabalar almanların
en ekonomik arabalarda japonların
fiatın herhangi bi cazibesi yok..zaten sinir yaptı pazarlamacıları.. 22,5 liraya az kaldı gaktıracaklar bana bi doblo.. gel git telefonlar antipati oluşturdu..

naz'arbeyim.. naz etme..
okusana..26,5 bin liraya daciada herşey var donanım olarak... uyku seti bile koymuşlar.. uykun geldiği zaman ön tamponu bi duvara ağaca bişeye tosluyosun sağdan soldan yatak yorgan fırtlayıveriyormuş.. bayıldım bu özelliğe..
ben daicacılara söyleyim satışlardan prim versinler bana böyle olmayacak.. bedavadan reklam yapıyoruz..

aslında bulsam 2003 filan bi megan SW alacam RXi olması şartıyla.. ama yok bulamıyorum ikinci elde

 

Tarih: 14 Aralık 2007, 17:00 - İp: 85.***.**5.102
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

arabadan anlamam evet :D itirazım yok buna, sahiden anlamam.
hele hele teknik konularda cahilimdir. motor nasıl çalışır bilmem mesela :D ama gaza dokundun mu gitmeli, tek kriterim bu, yokuşta ağlamamalı, ''lan sollasam mı acaba'' ikilemi yaşatmamalı, ses sistemi de iyi olmalı. başka bir şeye bakmam.
**
http://www.fiat.com.tr/grandepunto_donanimpopup.aspx
http://www.fiat.com.tr/grandepunto_tekniktablo.aspx

dublo kango filan beni ilgilendirmiyor ,zaten hiç sevmem o tarz araçları,grand puntodan bahsediyorum. diğer markaların opsiyonel diye itelediği şeyleri adamlar standart donanım diye veriyor. gerçekten iyi motorları var ve gerçekten sorunsuz arabalar.ve 23000 liradan da başlayan fiyatları var.



en ekonomik arabalar sorun çıkarana kadar japonların evet. ama arkadaım 99 nissan arabası için 1.5 ay parça bekledi, ve diğer markalar için 200-300 liraya bulunan parça için 1800 lira ödedi.

 

Tarih: 14 Aralık 2007, 19:06 - İp: 88.***.**7.210
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

buffalo punto'nun tasarimi gercekten cok hos, italyan arabasi nihayetinde
Japon arabalari tartismasiz problemsiz arabalar. tabii bakmak sartiyla. duzenli bakimini yaptiktan, duzgun kullandiktan sonra toyota ve honda motorlari degismeden 500bin km yol yapiyor bizzat bildigim bikac tane var.

 

Tarih: 14 Aralık 2007, 19:18 - İp: 81.***.**7.8