yucelkoca
yucelkoca (üye)
Diyarbakır / Amatör

Kütahyalılar

Dikkatimi çeken bir konu var. Kütahya küçük bir ilimiz olmasına rağmen Kütahya'dan çok fazla katılımcı var. Bence bu Kütahyalıların sanata verdiği değerin bir göstergesi.

Tüm fotoğrafsever Kütahyalıları kutluyorum.

Tarih: 14 Ağustos 2006, 20:20 - İp: 85.***.**8.174
mdilek
mdilek (üye)
Kütahya / Amatör

kütahyalıların buluşması çok güzel. Hemşerilerimi tebrik ederim. Bende bu günlerde DSRL makina almaya hazırlanıyorum. Aslında oturp konuşabileceiğimz oratmlar olsa ne güzel olur...
Herkese Allah kolaylık versin....

 

Tarih: 27 Ağustos 2006, 16:25 - İp: 81.***.**6.154
birol43
birol43 (üye)
Kütahya / Profesyonel Fotoğrafçı


Kütahya daki insanımızın tarihte yer bulmuş olan çinilikten başlar sanatcılıkları.
İlk çini sanatçılarımız Ermeni ve az da Türk ustalardan oluşmuştur, Anadolu insanının arasına sokulmuş olan fitneler sonucu, Tehcirler esnasında İstanbul ve Yurt dışına gitmiş olan Ermeni ustaların yerini tamamen Türk Ustalar devralmıştır. Aynı zamanda Kütahya tarihten gelen Şehzadeler kentidir ve Sanat = Maddi imkan'dır. Dolayısıyla maddi huzuru olan ve sanat sevgisi olan şehirimiz her zaman santçılar şehri olmuştır.
En büyük sanatçı toplulukları öncelikle Kütahya Merkezde Bilgi için www.kutahyakultursanat.org, daha sonra Tavşanlı ilçemizde dir. Özellikle Tavşanlı ilçemizde Çoğunluğu bayanların oluşturduğu Ressamlar topluluğunu barındırmaktadır. Diğer ilçelerimizde de Çeşitli sanat dallarıyla uğraşan sanatçılarımız vardır.
Öncülüğünü Pazarbey ile gerçekleştirdiğimiz ilk toplantının arkasından diğer arkadaşlarımızın öncülüğünden geçen toplantılarımız gayet güzel dostluk havasında olmuştur.
Toplantılara katılan arkadaşlarımız gerek Kütahyalı ve ilçelerde olanlar gerekse diğer şehirlerden Kütahya ya yerleşmiş olan arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Kısacası Kütahya Birleşmiş Milletler gibidir. Şahsım adıma söylemek gerekirse diğer şehirden gelmiş olan arkadaşlarımla bir arada olmaktan çok memnunum
Umarım ki diğer zamanlarda Fotoğrafcı topluluğunu çok fazla sayılara çıkaracağız. ve yine Umut ediyorum ki, Kütahya ya komşu olan diğer şehirlerdeki arkadaşlarımızda bizlere katılırak ve karşılıklı olarak şehirlerimizin tarihi ve turistik mekanlarını hep beraber fotoğraflarız ve karma sergiler açarız.
Umarım ki Bu tür toplantılar diğer şehirlerimizde de olur.
Hepinize Sevgiler

 

Tarih: 17 Eylül 2006, 21:44 - İp: 85.***.**3.87
by_phtogpr
by_phtogpr (üye)
İzmir / Amatör

Netfotoğraf buluşmalarında istanbul,izmir,ankaradan sonra geliyoruz sanırım.Benim bildiğim 20 civarında fotoğrafçı var ama eminimki bunun çok daha fazlası vardır.3.kütahya buluşmasını gerçekleştireceğiz cumartesi günü gelmek isteyenlere duyurulur.Kütahya tarihi ögeleri yönünden zengin bir şehir ama çağımızda gelişme gösterememiş bir şehirdir çünkü ünal beyinde dediği gibi kabuğunu kıramamış gelişmek için çaba göstermemiş bir şehirdir.Tutuculuk bundaki en önemli faktörlerden biri bence

 

Tarih: 18 Eylül 2006, 17:37 - İp: 81.***.**1.36
by_phtogpr
by_phtogpr (üye)
İzmir / Amatör

Beytullah abi kamyon şöförü geçerken tarih kokuyor dedi demesinede yoldaki bütün tozu üstümüze püskürterek sağolsun tozdan başka bir koku alamadık

#by_phtogpr' tarafyndan 18.09.2006 17:45:29 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Eylül 2006, 17:42 - İp: 81.***.**1.36
by_phtogpr
by_phtogpr (üye)
İzmir / Amatör

Kütahyadaki çini atölyelerindede fotoğraf çekimi yapabiliriz sanayiye gidebiliriz samanpazarına gidilebilir geçen gittik ama heryer kapalıydı.

#by_phtogpr' tarafyndan 18.09.2006 17:47:57 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Eylül 2006, 17:44 - İp: 81.***.**1.36
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

HEryere gidelim.Her yeni çekelim.Kahvelere gidip portre çekelim.Bİ ton dayak yiyelim.
Bu arada Belediye Kültür müdürü ile tanıştım.BElki onun yanınada uğrarız.

 

Tarih: 18 Eylül 2006, 17:57 - İp: 85.***.**5.125
birol43
birol43 (üye)
Kütahya / Profesyonel Fotoğrafçı

Poazarbey bende gediz de dayak yiyordum. ama üyesi olduğum Kütahya Kültür ve Sanat Derneğinin kimliğinde edinince fotoğraf çekerken artık bana dokunmaz oldular sizleride üye yapalım yada kendi derneğimizi kurup kendi kimliklerimizi bastıralım sıkısınca sanatçı kimliğini gösteririrsiz ne dersin?

 

Tarih: 18 Eylül 2006, 23:10 - İp: 85.***.**3.179
tugrax
tugrax (üye)
Kütahya / Doğa Fotoğrafçısı

Yücel Bey size doğru tespitiniz, arladaşlarada bu tespitin nedenlerini açıkladığı için teşekkür ediyorum.
Frig vadisi ve Birol abinin son yazdığı fikri en kısa zamana işlerlik kazanmasını temenni ederken... Bu buluşma ve etkinliklerde hem Kütahya'da hemde Afyon'da fitili ateşleyen Beytullah Bey'e ayrıca teşekkür ediyorum.

 

Tarih: 21 Eylül 2006, 14:02 - İp: 88.***.**5.69
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar bu hafta iptal ha bak geldik bulamadık demeyin. Tuğraks estağfirullah diyorum. Asıl sizlerin çabası.İlk buluşmayı birol, ikinciyi burock ayarladı.
Birol sende dayak yenecek yerlerde çekme canım.

 

Tarih: 21 Eylül 2006, 14:15 - İp: 88.***.**7.119
tugrax
tugrax (üye)
Kütahya / Doğa Fotoğrafçısı

İkinciden haberdarımda birincide beni siz çağırdığınız için öyle yorumladım... Neticede ilkler önemlidir. Birol Abi kusura bakma...

 

Tarih: 21 Eylül 2006, 15:12 - İp: 88.***.**5.69