yucelkoca
yucelkoca (üye)
Diyarbakır / Amatör

Kütahyalılar

Dikkatimi çeken bir konu var. Kütahya küçük bir ilimiz olmasına rağmen Kütahya'dan çok fazla katılımcı var. Bence bu Kütahyalıların sanata verdiği değerin bir göstergesi.

Tüm fotoğrafsever Kütahyalıları kutluyorum.

Tarih: 14 Ağustos 2006, 20:20 - İp: 85.***.**8.174
ossser
ossser (üye)
Malatya / Amatör

YÜCEL BEY MERHABA;
DEDİĞİNİZ GİBİ KÜTAHYA KÜÇÜK, KÜÇÜK OLMASININ DA YANINDA PEK DE TANINMEYAN KABUĞUNU KIRAMAMIŞ İLLERİMİZDEN BİRİSİ. ANCAK BU DURUM İLİMİZİN SANATA DUYARLILIĞINI, FOTOĞRAF SEVGİSİNİ KÜLTÜREL BİRİKİMİNİ OLUMSUZ ETKİLEMEMİŞ AKSİNE İLİMİZDEN ÇOK DEĞERLİ SANATÇILAR YAZARLAR DA YETİŞMİŞTİR. ŞAİR ŞEYHİ(ŞAİR), EVLİYA ÇELEBİ(SEYYAH), GÜLTEN DAYIOĞLU(YAZAR), AHMET YAKUPUĞLU(NEYZEN, RESSAM, EBRU SANATÇISI), SITKI OLÇAR(ÇİNİ USTASI) VB. DAHA AKLIMA GELMEYEN BİRÇOK SANATÇI İLİMİZDEN YETİŞMİŞTİR. ASLINDA KÜTAHYAMIZ KABUĞUNU KIRIP DIŞ DÜNYAYA BİRAZ DAHA AÇILSA, SANIYORUM KENDİNİ DAHA İYİ TANITIP DAHA GÜZEL İŞLER YAPACAKTIR.
SAYGILAR HERKESE...

 

Tarih: 14 Ağustos 2006, 23:42 - İp: 88.***.**1.144
azat
azat (üye)
Kütahya / Amatör

aynen unalsayar kardeşimize katılıyorum. KÜTAHYA tarihi ve kültürel zenginlikleriyle TÜRKİYE'ni bir numaralı illerinden ama kabuğunu kıramadı henüz.

 

Tarih: 15 Ağustos 2006, 14:45 - İp: 81.***.**7.24
unknown1011020
unknown1011020 (üye)
Hakkari / Doğa Fotoğrafçısı

Gerçekten de öyle arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum kültürel bir birikim var ama daha da iyi olabilir..Burada şöförler bile kadrajı kapatmamak için otobüsleri durdurdular gerçekten büyük bir saygı var sanata...

 

Tarih: 20 Ağustos 2006, 20:33 - İp: 81.***.**5.1
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sevgili Yücel koca;
Bugün Kütahyalı ve Afyonlu arkadaşlarda buluştuk fotoğraf çektik. Ben bir haftadır izinde idim.Bu yüzden konuyu görmeme rağmen yazamamıştım. Burocka da söyledim. O benden hızlı davranmış yazmış.
3 büyük il haricinde toplantı gerçekleştiren tek il sanırım Kütahya.En azından bunu duyurabilen tek il. Hakikaten eski eyalet başkenti olarak önemli bir yere sahip Kütahya.
Pekçok arkadaşımız var fotoğrafla ilgilenen. Daha tam kodra toplanamadık.Ama birgün oda olacak. Sanırım nüfusuna göre en aktif fotoğrafçı sayısı Kütahyada.
Burockunda dediği gibi biz fotoğraf çekerkin bir otobüs şöförü otobusu durdurdu ve fotoğraf çekmemizi bekledi. Bunu başka hangi şehirde yaparlar arkadaşlar. Ya germiyen sokağında geçen kamyor şöförünün bize nazire yaparak Tarih kokuyor buralar demesine ne demeli.
Allah sayımızı artırsın. [>:D

 

Tarih: 20 Ağustos 2006, 23:02 - İp: 85.***.**0.33
alisemerci
alisemerci (üye)
Kütahya / Meraklı

sayın yucelkoca, kütahya'yı önemsediğiniz için teşekkür ederim.

 

Tarih: 21 Ağustos 2006, 00:32 - İp: 85.***.**7.40
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kütahya ve Afyon aslında ortak frig vadisini gezebilirler.Çok iyi fotoğraflar çıkar eminimki.

 

Tarih: 21 Ağustos 2006, 12:59 - İp: 85.***.**0.33
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

pazer bey kardeşime katılıyorum firg vadisi küthaya ilinden balyarak eskişetir afyonkarahisar ilnin birlerişm noktalrında devam ederek polatlıya kadar uzana büyük bir yerleşim merkezi ama malesef afyon ve kütahyada kileirndışındaki yerleşim yerleri yer altında kalmış doğru zamanda yapılacak 3 günlük kampıl bir gezile bu güzel mekanları birçoğu gezilip görülebilir.öteyandna hızlı bir günlük geziilede kütahya ve afyon gezilebilir.

 

Tarih: 21 Ağustos 2006, 15:30 - İp: 81.***.**6.136
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

Tarihten gelen çinicilik sanatının ustalarının KÜtahya'da olması zaten gösteriyor bu ilde yaşayan insanların ne denli zanaatkar olduğunu. Bu sanırım fotoğrafa da yansımış, ayrıca tanıdığım en saf en temiz insanlardandır Kütahyalılar...

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 09:55 - İp: 81.***.**3.185
yucelkoca
yucelkoca (üye)
Diyarbakır / Amatör

Ben Kütahyalı değilim ona göre
Dikkatimi çekmişti, o yüzden bu konuyu açmıştım. Kütahyanın küçük bir ilimiz olduğunu biliyorum ama site üyelerine baktığım zaman çok fazla Kütahyalı arkadaşla karşılaştım.
Evet orda tarihi bir çinicilik sanatı mevcut. Bu da insanların bakış açılarını, sanata verdikleri değeri değiştiriyor ve geliştiriyor muhtemelen. Atakanın dediğine ben de katılıyoum. Kütahyalı arkadaşlarım var ve hepsi pırıl pırıl insanlar. Pazarbey ve flassv'ın bahsettikleri vadiyi tam olarak bilmiyorum. Güzel ve gidilesi bi yer olduğu kesin ama şu an bana uzak yerler. İnşallah birgün gitme fırsatını bulurum. Azat arkadaşın "kabuğunu kıramadı henüz" sözü çok doğru. Sadece Kütahya değil Türkiyenin heryerinde o kadar güzel yerleşim yerleri ve insanları varki kabuğunu kıramayan. Zamanla açılımların artacağını temenni ediyorum.

Ah şu fotoğraf gezileri. Daha hiç böyle gezilere katılma fırsatı bulamadım. Mesela Kütahyalılara diyelimki yarın akşama kadar Kütahyadayız. Bizi gezdirin arkadaş ..Ya da arkadaş biz geliyoruz D.bakıra D.bakır ekibi bizi karşılayın gezdirin deyin. vs. Arkadaşlıklar, dostluklar çok önemli. Bilgi, sevgi, mutluluk, muhabbet paylaşıldıkça artıyor.

Tüm kardeşlerime, arkadaşlarıma ve büyüklerime sevgi ve saygılarımla...

Yücel KOCA

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 10:17 - İp: 85.***.**6.200
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ben Altıntaş ilçesinde oturuyorum.Küçük biryer.Ama yakında çok büyüyecek.Belki il gibi olacak. Çünkü havalimanı yapılıyor. Firig vadisi turuzme kazandırılacak.Ayrıca afyonun 5 yıldızlı termal turizmi korkunç bir gelişme içinde.Aizonai de zaten bilenin biryer.
bizde elemizden geldiği kadarı ile buraları fotoğraflarla göstermeye çalışıyoruz.Gerçi ben daha ziyade böceklerimizi tanıtıyorum ama olsun.

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 23:45 - İp: 85.***.**9.227