ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Filistini Ne Kadar Tanıyoruz?

Mavi Marmara gemisinde ölen 9 kişi için İsrail'le savaşın eşiğine geldik.
Buna karşın Kuzey Irak'ta üslenip her Allahın günü topraklarımıza girerek katliam yapan PKK için Barzani ve Talabani'ye ses çıkarmıyoruz?

Neyse benim vurgulamalk istediğim başka bir konu.

AKP deki bu Filistin kankalığı, Gazze aşkı nerden geliyor?

Dünyanın terörist kabul ettiği Hamas için bu kadar tehlikeyi göze almak da neyin nesi?

PKK'nın Kandil'den önceki mekânı Filistin toprakları içindeki Bekaa vadisiydi. PKK 15 yıl boyunca bu vadide Filistin tarafından korunup kollandı. Pkk Filistin koruması altında palazlandı bugünkü gücüne ulaştı.

Bizim yeni nesil Filistin'in eski devlet başkanı Yaser Arafat'ı pek tanımaz.
Yaser arafat, biz 1974 de Kıbrıs'a çıktığımız zaman Yunanlıları tuttuklarını, onların safında yer aldıklarını açıklamıştı. Filistinliler tarihte daima Yunanlıları tutmuşlardır. Nedense onlara büyük sempatileri vardır. Aynı dinden olmamıza rağmen bizi yani Türkler sevmezler.

Geçmiş yıllarda Filistin'de BM'ler silahsız devriye aracı içinde binbaşımız vuruldu. Yapılan sıkı takip ve araştırma sonucunda ateş edenlerin Filistinli oldukları kesinlik kazandı. Filistin ne özür diledi, ne de tazminat ödedi. Biz de bu olayı enayice yedik, yuttuk, sineye çektik...

Filistin'nin bize karşı tarihte takındığı tavır ve hainlik ortada iken bugün nasıl oluyor da Türk milleti geçmişi birden unutup, Filistin delisi oluyor, aşkıyla yanıp tutuşuyor anlamak mümkün değil...

Balık hafızalı millet diye buna denir işte...



#ercan43' tarafından 06.09.2011 16:39:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Eylül 2011, 16:36 - İp: 217.***.**7.197
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

bana mı diyon. cengiz çandar türküçü olan adammı idi.

 

Tarih: 6 Eylül 2011, 20:20 - İp: 85.***.**2.66
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

o bülent serttaş idi emmi

 

Tarih: 6 Eylül 2011, 20:23 - İp: 88.***.**8.90
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Pazarbey, Tolga Çandar'ı sizin orda umarım izlemişsindir. Hani kendisi naçizane bizim partinin milletvekili oluyor da...

 

Tarih: 6 Eylül 2011, 20:32 - İp: 217.***.**7.197
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

büyük hata yapmış. lakin komik adam vesselam. dondurmam gaymaktadı oynadıydı. toktur rolünde.

 

Tarih: 6 Eylül 2011, 20:40 - İp: 85.***.**2.66
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Neden hata yapıyor ki
Kıskanma... Böyle harika egeli sanatçılar ancak bizim partiden çıkar.

 

Tarih: 6 Eylül 2011, 20:47 - İp: 217.***.**7.197
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

bakıpduru.

 

Tarih: 6 Eylül 2011, 20:49 - İp: 85.***.**2.66
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı



Konumuz filistin derken ercan43ün bu vesileyle akp yi atıp tutma konusu olduğunu unutmuşuz..

Konuyu çarpıtan kim acaba.. Başlık konuluyor fakat ardından gelen yorum nereye gidiyor..


"Analitik düşünebilen" kavramı, iş ilanlarında aranan bir özellik olmaktan çok daha fazlasıdır.. "benim açtığım konulara cevap yazma" diye bana seslendiğinizi hatırlıyorsanız, iyi analiz edin.. Analitik düşünün.. Forum kavramını tekrar düşünün.. Karşınızdaki hiçkimsenin sesini kısamazsınız..


Konu ana yazısındaki yaklaşımı Kırgızistana yapılan hibe konusunda gösterdiğinizi hatırlatıyım:..

http://forum.netfotograf.com/serbest_kursu.asp?msg_id=50106

Kültür yakınlığı olan hangi dost ülke varsa, aleyhinde bişeyler yazıpda size cevap gelmemesini istiyorsanız, yanlış yerdesiniz...



Konu eğer Filistin'se verdiğiniz örneklerin yaşanmasına hangi olaylar sebep olmuş... Analitik düşünün... Analiz etme felcinden kurtulun...



 

Tarih: 6 Eylül 2011, 21:13 - İp: 94.***.**6.169
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

o zamanlar türkiyeyi sovyetler tehdit ediyordu.ve adnan menderes uçaklarla silah gönderdi,hristiyan lübnanlılara.taki hristiyan lübnanlılar, kominist müslüman filistinlilerle savaşsın diye.

oraya hristiyan lübnanlılara silah götüren bir subay ilk defa colayla tanışmasının hristiyanların kendisine cola ikram etmesiyle olduğunu söylemişti.

bzdeki solcular israil,e karşı savaşmak için fkö ye katılmışlardı.olaylar çok karışık.taraflar zamanla değişiyormuş demekki.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Temmuz 1937 tarihinde Hakimiyet’i Milliye Gazetesi’nde yer alan nutkunda, “Filistin’e el sürülemez Türkler mukaddes topraklarda yabancı hakimiyetine tahammül edemeyeceklerdir” dediği kesinleşmiştir. Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi’nde bulunan evraka göre Dahiliye Vekaleti Matbuat Umum Müdürlüğü tarafından saklanan 1937 tarihli belge Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı bir nutuktan bahsetmektedir. Nutkun Filistin ile alakalı bölümünde “Arapların, Avrupa siyasetine nüfuz edemeyip bu sözde istiklal kelimesine inandıkları ve bu uğurda Arap memleketlerini Avrupa emperyalizmine esir kıldıkları çok şayanı teessüftür” (Yani Müslüman Arapların, batılıların bağımsızlık vaatlerine aldanıp, emperyalizmin esiri olmaları, çok üzücü bir olaydır.) diyen Mustafa Kemal, “Filistin’in Arabistan’da vuku bulacak harekatın merkezini teşkil ettiği takdirde buradaki Araplara yapılacak herhangi bir fenalığa Türklerin tahammül edemeyeceğini” ifade ve ikaz etmektedir.

Mustafa Kemal, Nutk’un Filistin’le ilgili ilerleyen bölümlerinde daha sonra şu tarihi sözlere yer veriyor: “Arapların arasında mevcut olan karışıklığı ve hoşnutsuzluğu kimse bizim kadar bilemez. Biz vakıa birkaç sene Araplardan uzak kaldık. Fakat şimdi kendimize kâfi derecede güvenip kudretimizi bildiğimiz için İslamiyet’in mukaddes yerlerinin Musevilerin ve Hıristiyanların nüfuzunun altına girmesine mani olacağız. Binaenaleyh şunu söylemek istiyoruz ki, buraların Avrupa emperyalizminin oyun sahası olmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz şimdiye kadar dinsiz ve İslamiyete lakayt olmakla ittiham edildik. Fakat bu ittihamlara rağmen Peygamber’in son arzusu yani, mukaddes toprakların daima İslam hakimiyetinde kalmasını temin için hemen bugün kanımızı dökmeğe hazırız. Cedlerimizin, Selahaddin idaresi altında, uğrunda Hıristiyanlarla mücadele ettikleri toprakların yabancı hakimiyet ve nüfuzunun tahtında bulunmasına müsaade etmeyeceğimizi beyan edecek kadar bugün, Allah’ın inayeti ile kuvvetliyiz. Avrupanın bu mukaddes yerlere temellük etmek için yapacağı ilk adımda, bütün İslam aleminin ayaklanıp icraata geçeceğine şüphemiz yoktur.”

Mustafa Kemal Paşa, Çanakkale Savaşı’na katılan ve Teşkilat-ı Mahsusa’da görev alan Yaser Arafat öncesi ilk Filistin lideri ve Kudüs Müftüsü Hacı Emin el-Hüseyni’yi de hep desteklemiştir. Atatürk’ün ölümünden sonradır ki İngilizler el-Hüseyni’ye verdikleri sözlerden ve reel paylaşma planından vazgeçtiler. Takiben de Filistin’de İsrail devletinin kurulması yolunda birbiri ardınca adımlar atıldı. İngilizlerin Filistin’in paylaşımında Araplara karşı çok tavizkar davranmasında Atatürk’ün dış politikasının ve Kudüs Müftüsü el-Hüseyni’ye verdiği tam desteğin büyük tesiri bulunduğu artık belirlenmiş ve belgelenmiştir.Bunlar hep resmi belgelidir.

 

Tarih: 6 Eylül 2011, 21:50 - İp: 78.***.**2.79
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

okyanus okumasın bunu.

 

Tarih: 6 Eylül 2011, 22:26 - İp: 85.***.**2.66