Fotoğrafçılık Forumları
Eyalet Sistemi
Osmanlının eyalet sistemini terketmesine batılı ülkelerin baskılarının sebep olduğunu , bu baskılar neticesinde eyalet sisteminden kazai teşkilata geçildiğini biliyormuydunuz.
Acaba diyorum eyalet sistemi iyi birşeymidir. Batılılar zorla vazgeçirdiğine göre.
Siyasi bir meseledir bu, hele hele günümüz şartlarında hele birde şu dönemde bunu dillendirmek sakıncalıdır diye düşünüyorum...
Bazı konularda sıkıntılarımız varsada zamana yaymakta fayda var son olarak biz Türkler imperyal süzgeçlemesinden geçmiş kökleri doğuya uzanan eski bir milletiz...Umarım anlaşılmışımdır.
katılıyorum sana ruandalı. benim titkat çekmek istediğim şey bizim zorla eyalet sisteminden vazgeçirilmiş olmamız idi.
Günün şartları düşünüldüğünde, ve mutlak merkezi yönetime ihtiyaç duyulduğu dönemde vilayet sistemi gerekliydi; bunun yanında düşünün o şartlarda ve hatta bugünlerde bile neler yaşandığı düşünüldüğünde genç cumhuriyetin akibeti berbat olurdu, bu konuda ingilizlere çamur atmamak lazım. Zamana göre bizim cildimize göre en iyisi şuandada bence vilayet.Abd yada almanya ile mukayese edilemeyiz çünki gerek siyasi gerekte coğrafi olarak bizden çok farklılar ve öndeler...Biraz saygı biraz sevgi biraz beraber yaşamayı öğrenirsek tahammül etmeyi öğrenirsek sorunumuz kalmayacak; özlediğimiz muhassır medeniyet seviyesine ulaşırız; zaten gerçek seviyede bu değilmidir ortak hoşgörü ve tahammül bırakalım bazı siyasilerin çıplaklık vs yalanlarını amaç başka...
Bunun sonu ist. tophanede yaşandı, oralara saldıranların alayı neyse uzatmayım cevabı.
bu layiklerde dayağı hakediyor canım.
Senelerce kandırdılar milletimi halkımı demedimi birileri insan hem laik hemde müslüman olamaz diye ?
İşte ben hem laik im hem müslümanım hem sosyal demokratım hem milleyetçiyim hem goministim hem dinciyim ! ben yada biz biz bir aileyiz ! sadece aramıza riya cıları sokmayalım onlara inanmayalım.
Not: Halk kahramanı olacakmış sakın Gominist olmasın.
hepimiz ruandalıyız.
gerçekten ruandalımı ark.
hutulardanmısın tutsilerdenmi emmi ?
ruandanın bayrağı neydi yahu..
sarı kırmızı yeşil.
ben kokoreççiye gidiyorum emmi.
dönüştede mülker maltana alıyım birkaç adet.
çok sevdim bu içecek meretini.
İlgili olabilecek konular
-
Titreşim Önleme Sistemi Yararlı Mı?
08 Oca. 2006, 12:36 ocaklilar
403851311 Ağu. 2020, 21:55
selmankaya -
Motion Control Sistemi İle Vfx "klonlama" Nasıl Ya
22 Nis. 2020, 12:13 yucelozel
0205922 Nis. 2020, 12:13
yucelozel -
-