tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Ey Fenerbahçeli Unutma !

Ey Fenerbahçeli UNUTMA !

Ulusoy'un yaptıklarını unutma !

Selcuk Derelinin denizlide yaptıklarını unutma. !

Popermoonlarda paylaşılan kupaları unutma !

Biz kan aglarken '' denizliden duyulsun saat kaç '' dıye soranları unutma !

Bu tarıhi yazın beşiktaş şampiyon dıyenleri Unutma !

Ali Koç'a dil uzatan karadenizin hacı hoca takımını unutma !

Bana niye küfredilmiyor diye baskanımıza laf sokan sahte centilmenleri unutma !

Fener teşvik verdi diyen tahir Kıran'ı unutma !

Denizlide yeşil gömlek siyah ceket gıyerek rengını belli eden hakan Bilali unutma..

Ezeli ezige reklam adı altında para yardımı eden steven saran'ı unutma !

Fener forması verılınce ''ben o formayı anca tuvalette gıyerım'' dıyen Kemal belgini unutma !

Kuddusiyi, demirlenki, arzumanı çalınan kupalarını unutma !

Fenerbahcemizi PKKya benzeten cavcavı unutma !

Cihan oskay meczubunu gundeme tasıyan serhat Uluren'i unutma !

ACIMAK YOKKKKKKKKK !!

Galatasaray'ın dün gece düştügü kepaze duruma bakıp sakın ola ki Acıma !

Şampiyonluk anamızın ak sütü gibi helaldir... keyfini çıkar doyasıya eglen ama İTTİFUCK'çılara sakın ola ki ACIMA !


UNUTMA !! ACIRSAN ACINACAK DURUMA DÜŞERSİN !!

Unutmamalıyız ki dün gece kepaze duruma dusenler 7 sene önce ligde 4 kez ust uste sampiyon ve Uefa sahıbıydı.. Geldikleri nokta ortada...

Düşmez kalkmaz bir ALLAH.. O yuzden büyük yürüyüşümüz asla durmamalı... Durursak düşeriz...

4 yılda 3 şampiyonluk.

Büyük yürüyüşe devam...

Acımayalım, gülmeyelim...

Bırakalım çürüyedursunlar...









Tarih: 21 Mayıs 2007, 14:53 - İp: 213.***.**2.98
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Sevgili buffalo seninle futbol konusunda yazışmaktan inan büyük keyif alıyorum ve ne kadar dolu bir insan olduğunuda biliyorum.

Kepaze duruma düşenler kelimesini kullandım.

Yoksa bir camiaya kepaze demek benim haddime düşmez.

Cumartesi gecesi o stadyumda maç seyreden taraftarlarınızın sizi düşürdüğü durumu kepazelik olarak nitelendirmekle hata yaptığımı zannetmiyorum.

Rezilliğin son perdesiydi bence...

Söylediklerinde haklılık payın kesinlikle var ve GS olmasa belki bu derece tutku ile sevmeyeceğim sarı-lacivert renkleri.

Ama sende şunu eminimki kabul edersin cumartesi akşamı eğer Fenerbahçeli futbolcularda en ufak bir art niyet olsaydı heysel faciasından çok daha beteri yaşanırdı dün akşam ASY de.

Onca olaya rağmen ne golleri attıktan sonra nede maç bitiminde en ufak tahrik edici bir hareket yapmadılar ki bu benim için galibiyetten çok daha kıvanç verici bir durum.

Hasan Şaşı, Karanlık ümiti ve sabriyi izledikten sonra Fenerbahçeli olduğum için inan şükrettim.

Ergün gibi hayranı olduğum bir futbolcuyu bünyesinde barındıran bir camianın bu futbolculara tahammül edebilmesini hayretler içerisinde izliyorum inan.



#tatarbey' tarafından 21.05.2007 17:18:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 17:13 - İp: 213.***.**2.98
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

bufallo

gönül verdiğin takımın bu yıl aldığı sonuçların kaç tanesinde "tü allah sizin.. kepaze (rezil) ettiniz be bizi" gibi bir cümle sarfettin...

Dürüst ol..

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 17:20 - İp: 88.***.**5.117
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Güler: 14 polis yaralandı, olaylar organize

İstanbul Valisi Güler, Galatasaray- Fenerbahçe maçındaki olaylar sırasında bir polis memurunun gözünden yaralandığını ve büyük oranda görme yetisini kaybetme riski bulunduğunu söyledi.



STANBUL - Olayın önceden organize edildiğinin açık olduğunu aktaran Vali Güler “14 polis memuru yaralandı. Kanuni gereği yapılacaktır, sorumlular aranmaktadır. Şu anda 48 kişi gözaltında. Bunların da 11 tanesinin direk polise mukavemet ederken görüntüleri var. Bu görüntüleri izlemeye devam ediyoruz” dedi.

NTV’nin Yakın Plan programında ‘futbolda şiddet’ konusu tartışıldı.Programa canlı telefon bağlantısıyla katılan İstanbul Valisi Muammer Güler, Galatasaray- Fenerbahçe maçındaki olaylar sırasında bir polis memurunun gözünden yaralandığını ve büyük oranda görme yetisini kaybetme riski bulunduğunu söyledi.

Güler “Polis arkadaşımız gözüne gelen madeni bir cisimden dolayı ameliyata girmek üzere ve ameliyat sonrasında da maalesef yüzde 80 oranında görme yetisini kaybedeceği gibi bir durum var. Bu bizi çok üzüyor. Müdür yardımcılarımızdan birinin yüzünde dikiş var ve 12 polis memurumuz da ayakta tedavi edildi. Yani 14 polis memuru yaralandı ve bir polis memuru genç bir arkadaşım gözünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Tabiki kanuni gereği yapılacaktır, sorumlular aranmaktadır. Elbetteki bu olay bizim açımızdan şüphe götürmeyecek biçimde organize edilmiş bir harekettir. Bu kadar meşalenin, bu kadar yanıcı, delici, kesici maddenin oraya getirilmesi masumhane bir görüntü değildir. Maçtan önce uyarmamıza rağmen çok öncesinden anlaşılıyor ki oraya konulmuştur. Ayrıca il spor güvenlik kararlarında bu satılan suların kapakları açılarak verileceği belirtilmesine rağmen buna da riayet edilmemiştir, onun da gereği yapılacaktır” dedi.

48 KİŞİ GÖZALTINDA
Güler, 51 stad kamerası ve 6 da emniyet kamerası olmak üzere 57 kameradan tespitlerin devam ettiğini belirterek “Şu anda 48 kişi gözaltında. Bunların da 11 tanesinin direk polise mukavemet ederken görüntüleri var. Bu görüntüleri izlemeye devam ediyoruz. Olayın bir adli boyutu var, olayın ikinci boyutu 5149 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair olan yönü vardır, bunların da gereği yapılacaktır. Tabiki ilgili diğer kurulların yani futbol federasyonunu yapacağı incelemeler işin diğer boyutunu teşkil etmektedir. Türk sporu için bir kara lekedir, Galatasaray camiasına mensup olduklarını söyleyen ama o camiaya yakışmayan insanlar tarafından yapılmıştır. Bir büyük camiadır, bu camianın bütün mensuplarını tenzih ediyorum ama bu olayı yapanlar elbette bunun sorumluluğu altında, o büyük camianın ezikliğini herhalde yaşayacaktır. Ben çünkü bunu sadece Galatasaray-Fenerbahçe maçı için söylemiyorum. Bu maçta bardağı taşıran son damla olarak değerlendiriyorum. Diğer maçlardaki benzeri şiddet olayları için de aynı nitelendirmeyi yapıyorum” dedi.

Vali Güler, “Soruşturma yöneticileri de kapsayacak mı” sorusuna ise “Yöneticilerle ilgili konu bizim konumuz değildir. İl spor güvenlik kurulları sadece bu şiddeti yapan şahıslarla ilgilenir. Diğer konu futbol federasyonun yetkisidir. Olayın organize olduğunu artık bilmemek için herhalde çok saf olmak lazım. ” yanıtını verdi.

POLİS BÜYÜK FACİAYI ÖNLEDİ
Bu maçla ilgili 3.569 polisin görevlendirildiğini ve sonraki takviyelerle 4.500’e çıkarıldığını belirten Güler “Stad içinde 250 tane güvenlik görevlisi vardı ve polis orada bir büyük faciayı önlemiştir. Polis orada o bantı geniş tutmasaydı o bütün meşaleler misafir takımın bulunduğu bölüme atılacaktı. Asıl sıkıntı ‘Niçin polis aradan çekilmedi de biz onların üzerine yeteri kadar taşları, meşaleleri atamadık’ sıkıntı budur.

Oradaki insanlar daha maça girişte basına yansıdı biz bu maçı buraya bitirtmemek için giriyoruz diyenleri sonradan tespit ettik, böyle bir şey olabilir mi? Bir sıkıntı da

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 17:51 - İp: 213.***.**2.98
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Tatarbey@
Ben inan maçı ve maç sonrası görüntüleri izlemedim, gazetelerden okuduğum kadarıyla çok feci olayların eşiğinden döülmüş.
Öfkenin Fenerli futbolcular olduğunu sanmıyorum.

Bir klup düşünün, 70 lerde fenerbahçenin çok gerisinde kalan, 17 sene şampiyonluk yüzü göremeyen bir klüp.

Hatta öyle bir klüpkiülke genelindeki seyirci sayısı fenerbahçenin tribünlerini doldurmaya yetmeyecek kadar az taraftarı olan.

Ama ne olduysa 80' lerin ikinci yarısında oldu. 3. dünya ülkelerinin futbol seviyesindeydik 70 lerde. Derwall, piontek, feldkamp gibi hocalar futbolun felsefesini değiştirdi ülkemizde.
Terim, Denizli, Şenol Güneş gibi genç hocalar eski kadroları tasfiye edip ülkemizde altyapıyı yarattılar.

İşte o zamanların Galatasaray ı, simoviçler, prekaziler, uğurlar, tanjular...Sonra hayal bile edilemeyen bir yarı final.
O zamanlar fenerbahçe de rıdvan, aykut, semih yuvakuran, hasan vezir filan var.
Beşiktaş en seksi forvete sahip

İşte tam da o döneme rastlar bendeki cimbombom aşkı.

8-10 yaşlarında bir çocuk, o zamanlar dayısının gazı ve karadenizliliğin etkisiyle trabzonsporlu

prekazi, soldan ortaladı, tanjuuuuuuu ve goooollll!!!! Röveşatayla doksana asmıştı. O günden beri süren bir sevda.

Hagi, Emre, Taffarel , Capone, Popescu gibi futbol ustalarının oynadığı muhteşem futbolla Ali Sami Yen de gelen büyük başarılar. İki İngiliz takımını üst üste koyup elemenin verdiği büyük zevk.
M.United -Galatasaray maçı, hiç unutmam. 3-3 kalıp elemişti cimbom. Hem de 2-0 yenikken. Ne büyük mutluluklardı değil mi.

Tanju Hülya Avşar aşkı, bir finalden sonra kaçırılan Hasan Vezir, Metin-Ali-Feyyaz ın çapkınlıklarını konuşurdu Türkiye.
Okulda tek konuştuğumuz konu Prekazi nin o haftaki füzesiydi.
Futbol başka güzeldi...

O iki galatasaray, yani 80 lerin sonunda ortaya çıkan efsanevi takım ve 90 ların ikinci yarısında fırtına gibi esen muhteşem kadro. Özlüyorum.

Bu gün galatasaray a bakınca üzülüyorum. Neden mi?

-Bülent Korkmaz gibi 17 yaşında sırtına geçirdiği, taaa 87 deki PSV maçında giydiği formasını neredeyse 20 sene sırtından çıkarmayan efsane kaptanı takımdan kovdular...Maldini 40 ına geldi ve hala kaptan.
-Hagi gibi bir efsaneye takımı teslim ettiler. O hagi ligdeki 4 derbi maçının 3 ünü aldı, Fenerbahçe yi ilk kez farklı yendi (5-1)...Para yok, Hakan Şükür ekibiyle cephe almış kadro yok. O sezon futbolcular istese yine şampiyondu takım. Ama istemediler. Hagi ye kesti yönetim faturayı. O büyük bir futbolcu olduğunu ispatladı giderken bile. Tazminat filan istemedi, bir senelik 300000 dolarını aldı gitti.
-Hiç bir futbolcusuna jübile yapmadı.
_Stad rezil durumda, oyalayıp duruyorlar.
-Avrupa kluplerinin korkulu rüyası Ali Sami Yen dikensiz gül bahçesine döndü.
-Taraftarın 5 senedir ilk kez gerçekten sevdiği tek futbolcu olan Ribery nin 200 000 dolarını veremeyip ellerinden kaçırdılar.
Vefasızlık, başarısızlık....

Bu sene şampiyon olsaydı cimbom ki iyi biliyorsunuz ,olabilirdi, eşşeklikten olamadılar, pek umrumda olmazdı. Ben eski Galatasaray ı istiyorum ve özlüyorum çünkü.

Başarı filan bahane, cimbom son 5 senedir asla kaybetmemesi gereken şeyi kaybetti, geleneğini yitirdi...
Efendilik, vefa ve önderlik. Galatasaray geleneğidir bunlar, hepsinin yerinde yeller esiyor.

Taraftarın yaptıkları tasvip edilebilir mi? Asla edilemez.
Ancak şu var, 3-5 amigo tüm stadı ateşlemeye yeter....Sonuçta galatasaray en az 5 maç ceza almalıdır, hak etmiştir. Ama bu başkan istifa etmezse bir ilk daha olacak bir dahaki sezon, Ali Samiyen Stadında 30 000 kişi kendi başkanına sövecek....

Ümit Karan, Hasan Şaş, Necati, bunlar galatasaray da oynayacak çapta adamlar bile değiller ki. Karakter yoksunu adamlar bunlar. Ama talihe bakın ki Metin Oktay, Tanju Çolak-Hakan Şükür üçlemesinden sonra takımın forveti bunlara emanet....
********************
Fenerbahçe için şunu söyleyeyim, bir cimbomlu elbette sevemez fener i
O ayrı konu.
Tasvip etmediğim şey şu; Şenes Erzik' i Ali Şen yolladı. yoll

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 20:29 - İp: 88.***.**7.64
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Helal be buffalo şöyle düzeyli bir şekilde futbol tartışabileceğim bir Galatasaraylı bulabildiğim için çok mutluyum.

Galatasaraylılardaki o snob hava beni acayip sinirlendiriyor.

Tartışmaya bile gerek yok mesela adama diyorsun ki bilader ayakkabının bağcığı çözülmüş üzerine basarsan düşersin diyorsun sanan be bizim uefa+super cup'umuz var diyor.

Zihniyet bu...

eee trömsö diyorsun avrupa fatihi diyorsun hönk!

Dediğin gibi eskiden daha güzeldi bu işler.

73 doğumluyum ben evimiz şişlideydi ve inanırmısın bilmiyorum ama ben Kadıköyden önce alisamiyen stadyumuna gittim maç izlemeye Galatasarayın sezon açılışı için boynumda Fenerbahçe atkımla ortaokula gidiyordum o zamanlar 84 yada 85 senesinde bir allahın kuluda bana bir şey demedi yan bile bakan olmadı.

Şimdi boynunda Fenerbahçe atkılı bir insan evladı ASY de ne hale gelir düşünmesi bile zor...

Fenerbahçenin avrupa macerasına bakışına ise katılmıyorum. Mesela AZ takımı çok iyi bir takım bence çünkü son haftaya ajax, psv ve AZ aynı puanla girdiler hollanda liginde ama son hafta şampiyonluğu kaybettiler. Ben 2-3 sezondur oynanan futboldan da alınan sonuçlardan da memnunum bu bir kültür ve her sezon orada olmak gerekiyor. Fenerbahçe o istikrarı yakaladı ve her sezon bir öncekinin üzerine birşeyler koyarak ilerliyor. Daha önce şampiyon olur ve ertesi sezon takımın yarısı gönderilir menejerler zengin edilir ve bir sonraki sezonu 6. bitirirdi Fenerbahçe Aziz Yıldırım önce bu sülüklerin kulüple ilişkisini kesti. Sonra Fenerbahçe üzerinden rant sağlayan medyanın suyunu kesti ve ilk zamanlarında çok sevilen Yıldırım bir anda tu-kaka oldu. Neden Aziz Yıldırım Fenerbahçeliler haricinde kimse tarafından sevilmiyor çünkü başarılı çünkü bokluderenin kenarında bok kokusu içinde antreman yapan kulübe çağ atlattı UEFA finaline layık görülen bir stadı sedece kendi özkaynaklarını akıllca kullanarak devletten beşkuruş dilenmeden peşkeş istemeden kampanyalar açmadan bitirdi ve hatta hala bile 0 çektiniz avrupada diye alay edilen sezon inşaatın ortasında avrupa maçları yapıldığını kimse hatırlamaz mesela 2 tribün birden yıkılmıştı ve oraya dev bayraklar çekilmişti arkasında dozerler çalışıyordu o maçları oynarken. Bu bedeller ödenerek gelindi bu günlere. Ve şimdi o Yıldırımı nerelerini yırtarlarsa yırtsınlar kimse yıpratamaz. Çünkü gerçek taraftar onun arkasında.

Hataları yokmu hemde çok ama onun o kocaman gönlü Fenerbahçe sevgisi ile dolu ve onun için diğerleri tarafından sevilmiyor yoksa neden sevmesinler aziz yıldırımı ben mesela Canaydınıda tüpçü başkanıda çok ama çok seviyorum

Neyse daha yazariz ya burada keselim.

Ne demişler fidbol asla fidbol değildir. Aynen bu şive ile söyledi bir yorumcu geçen akşam

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 21:02 - İp: 88.***.**0.224
patara1955
patara1955 (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

teşekkürler buffalo,teşekkürler tatarbey,
her ikinizi de kutlarım.tatarbey seni şampiyon olduğun için,buffalo seni de centilmenliğin için .bir fenerbahçeli olarak size şu kadarını söyleyeyim biz eskiden tribünlere beraber yanyana oturup maçları birlikte izlerdik.şimdi ise bırakın birlikte maç seyretmeyi,birbirimizin şampiyonluğunu
bile kutlamıyoruz.bizim avrupalı futbolseverden ne geri kalır tarafımız var ki?galatasaray bizim ezeli rakibimiz,ebedi dostumuz,saygı duyduğumuz rakibimizdir.elbette avrupa başarıları bizim için de övülesi olaylardır.bunların asıl sorumlusu kifayetsiz yöneticilerdir.taraftar o gece fenerbahçeli futbolcuya öfke duyarken aslında kendi başarısız yöneticisini lanetliyordu.
yüzüncü yılında mutlu fenerbahçem...

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 21:54 - İp: 81.***.**3.56
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Öyle işte

Ben bu ülkedeki futboldan nefret eder oldum.

Her şeyden önce futbolcu yok. Futbolcu yetiştiremiyoruz artık. Galatasaray ın elindeki gençler telef oldu , çok yazık oldu o çocuklara.

*********************
Valla arkadaşlar, ben bir futbolcu izledim gerisi hikayedir benim için. Şimdiki Ronaldolar (M.Unitedli olan), Ronaldinholar filan hikaye.

Bir gün yine 4 kişiyi peşine takmış koşuyordu, arkadan uzanan bir tekme bu futbolun en büyük yıldızının futbol hayatını bitirdi. Öyle ki adam jübilesine bile kot pantolanla çıkabildi.
Ne zaman izlesem sanki gladyatör filminin son sahnesini izliyormuşum gibi hissederim. Futbol böyle yıldızlar yetiştiremiyor artık tüm dünyada.
Kimden mi bahsediyorum....
İzleyin;
http://www.youtube.com/watch?v=zkVAjVlQK4I

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 22:15 - İp: 88.***.**7.64
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

van basten süperdi ama bende koeman ile R.Madridteki butragueno'ya hastaydım bide barcelonadaki stoichkov o bambaşka birşeydi zaten

İZLE

#tatarbey' tarafından 21.05.2007 22:45:02 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 22:30 - İp: 88.***.**0.224
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Şimdi sizin futbol bilginizden ve zevkinizden ciddi şüpheye düştüm...
siz rıdvana yetişemedinizmi ?
Yoksa cidden Rıdvanı bu saydıklarınız yanında beğenmiyor musunuz?

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 22:39 - İp: 88.***.**5.117
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Ya roko Rıdvan adam gibi topu topu bir sezon oynadı zaten onda da 103 gol attık ondan sonra hep sakattı Rıdvan

 

Tarih: 21 Mayıs 2007, 22:47 - İp: 88.***.**0.224