buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Eski Günlere Mi Dönüyoruz?

Benim gibi 30 a merdiven dayayanların çocukluğu susam sokağının sevimli kuklaları ve ana haber bültenlerindeki şehit haberleriyle geçmiştir. Sokakta saatlerce oynadıktan sonra zoraki eve tıkılır, yemek yer, derslerimizi yapar ve bu sırada ana haber bültenini izlerdik.
Ortaokulda okuldan kaçıp denize gider, akşam eve gelince fırça arası yemek yer bir yandan da haberlerdeki şehitlere üzülürdük.

O yara hep içimizdedir aslında.

Teskeresini alan 47 silahsız askerin otobüste katledilişi, bir karakolu basan 200 teröristin 15 mehmetçiği şehit düşürmesi, evinden sürüklenerek çıkarılan ve başlarına birer mermi sıkılan öğretmenlerin o iç burkan görüntüsü, İstanbul da bir alışveriş merkezinde diri diri yakılan 7 kasiyer kızın haberlerdeki fotoğrafları ...Okulda aynı sırayı paylaştığın arkadaşının cenazesine katılmak, oğlu şehit düşmüş komşu teyzeyi teselli etmek, geride bıraktıkları yetimlere üzülmek....

Hep bizim kuşağın içine işlemiş olaylardı.

Zamanla Silahlı Kuvvetler strateji değiştirdi ve 2-3 büyük sınırötesi operasyonda geberttikleri 5000 pisliğin şokunu atlatamayan; ülkenin batısında yaşayan PKK nin finasörü 3-4 işadamının da kelley-i şerifine sıkılan 3-4 mermiyle de parasız kalan örgüt dağıldı.

Ama yılanı 2 parçaya da bölsen ölmez, yerin altında sesizce hunharca bekler, kendisini toparlar.

Gerek politikacıların, gerekse de askerin bu işi ağırdan almasıyla örgüt yeniden toparlandı.

1997-1003 arasında tek mermi sıkamayan örgüt palazlandı.

**************
Askerde verilen üç güvenlik eğitiminde 10 sene o topraklarda savaşmış bir binbaşının söylediklerinden aklımda kalanlar;

Bir senede belki 1000 kere pusuya yatarsın, karakoldan çıkıp 3-4 km yürü ve önceden belirlediğim mevkilerde saatlerce beklersin, 1000 kere, 2000 kere, 3000 kere gidersin hiç bir şey olmaz. Ama 3001. de olmayacağının garantisi yok.

************
İşte öylesine stresli, öylesine zor, öylesine sıkı disiplin gerektiren bir şeydir bu bölgede çarpışmak.

Başka bir not;

Terörist asla tek dolaşmaz, korkaktır, bire bir asla dövüşmez, onların tercihi bire 20 dir....

Terörist komandodan korkar, onlara bulaşmaz.
Ama son eylemde bulaştılar işte.
Bu PKK denen pisliğin artık iyice arsızlaştığını gösteriyor. Öyle ya, 25 tane vekilleri mecliste....
Hem AB denen örgüt de arkalarında...

***********

Ben doğduğumda bir kan gölünde doğdum 12 eylül öncesinin karmaşasında. İlk eylemini yapan PKK'ye bindiği bisikletin üstünden ''üç beş soytarı , önemsiz şeyler bunlar'' diyen cumbabayı tek kanallı tv den naklen izledim. Ali Kırca bildiriyordu hatta Amerika dan. Tüm çocukluğum o kan gölünün görüntüleriyle geçti.
Karadenizli olmanın etkisiyle şehit de hiç eksik olmadı bizim mahalleden...

Artık bitti diye sevinirken eskisinden de beter bir şekilde taarruza geçti bu yılanlar. Hiç olmazsa çocuklarım sağlıklı bir ülkede yaşamayı hak etmiyor mu? Onlar bari görmesin bu görüntüleri...

***********

Fazlasıyla hümanist biriyimdir, sinek bile öldürmem kolay kolay.Eve giren böceği bile öldürmeden dışarı atmaya çalışırım.

Ama ''sana silah sıkana sen gül ver'' çok salakça bulduğum bir sözdür.

''Efendiler, dünyanın hiç bir memleketinde egemenlik, sırf demokratiklik olsun, bilimsellik olsun diye bir sınıftan bir sınıfa verilmemiştir, tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir. Egemenlik bir erktir ve barışla değil güçle alınır, az sonraki oylamada ya hepiniz evet dersiniz, aksi taktirde bazı keller gidecektir''
Mareşal Gazi Mustafa Kemal ....

Bu sırada Ata 'nın ses tonunun yükseldiğini ve önündeki kürsüyü yumrukladığı yazılıdır bağımsız tarih kitaplarında....
Oylama oybirliğiyle sonuçlanmış bu arada....

Devlet kolay kurulmuyor, güç gerek , erk gerek, kolay da yaşatılmıyor, ona da erkek gibi adamlar gerek...

Tarih: 8 Ekim 2007, 09:53 - İp: 81.***.**7.49
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Süheyl, en zor da sizin işiniz abi, Allah kolalık versin.
Tüm bu yaşananların kısa sürede sona ermesi dileğiyle...

 

Tarih: 9 Ekim 2007, 08:25 - İp: 81.***.**7.49
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

ALINTI-

PKK kanlı saldırıyı üstlendi


Eli kanlı terör örgütü PKK, Şırnak'ın Gabar dağı Küpeli bölgesinde 13 askerin şehit edilmesi eylemini üstlendi. Saldırı ile ilgili ayrıntıların daha sonra açıklanacağı belirtildi.



Örgütün silahlı kanadı Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) internet sitesinde, 13 askerin şehit edilmesi başarılı bir eylem olarak gösterildi. 'Basına ve kamuoyuna' başlığı ile yayımlanan açıklamada, "Bahardan bu yana binlerce askerini Botan?da ve birçok alanda konumlandıran Türk ordu birliklerine karşı 7 Ekimde gerçekleştirilen eylem, gerillalarımız tarafından gerçekleştirilmiştir. Gerilla güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen bu başarılı eylemin ayrıntıları daha sonra kamuoyuna duyurulacaktır" denildi.
Açıklamada, saldırı sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, 'Medya savunma alanı' olarak belirtilen Kuzey Irak'ın PKK denetimindeki Haftanin, Metina, Zap, Çemço, Avaşin ve Hakurk bölgelerinin önceki akşam saat 20.30'da obüs ve havan toplarıyla yoğun şekilde bombalandığı belirtildi. Bombalamada örgütün kayıp verip vermediği açıklanmadı.



HAİN ŞEREFSİZLER BİRDE UTANMADAN AÇIKLAMADA BULUNUYORLAR

 

Tarih: 9 Ekim 2007, 11:05 - İp: 81.***.**3.185
keremd
keremd (üye)
Tekirdağ / Amatör

http://www.cnnturk.com/haber/haber_detay.asp?PID=00318&haberID=395520



Ölü ele geçirilen 7 PKK'lı defnedildi
Şırnak'ta, güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 7 PKK'lı DTP'liler tarafından defnedildi. Bir PKK'lı için kurulan taziye çadırını ziyaret eden DTP'li Osman Keser de, ''Kürdistan halkı değerli bir evladını daha toprağa verdi. Onlar o bölgede olduğu sürece kan dökülmeye de devam edecek'' dedi.

Kato Dağı'nda çıkan çatışmada öldürülen PKK'lı teröristlerin cenazeleri, Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun, DTP Şırnak İl Başkanı İzzet Belge, Beytüşşebap İlçe Başkanı Yusuf Temel ile aileler tarafından alınıp ilçe merkezine getirildi.

Aralarında PKK'nın bölge sorumlusu olan kadın terörist Nazan Bayram'ın da bulunduğu 7 terörist, önceki akşam Beytüşşebap Devlet Hastanesi morguna kaldırıldıktan sonra dün ilçede defnedildi.

Taziye çadırında PKK gösterisi

Operasyon kapsamında ölü ele geçirilen PKK'lı Hamit Bayram için, Adana'daki evinde kurulan taziye çadırı ise, DTP'li 2 belediye başkanının ziyareti sırasında PKK gösterilerine sahne oldu.

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar Belediyesi'nin DTP'li başkanı Osman Keser ile Seyhan ilçesi Dikili Belediye Başkanı aynı partiden Leyla Güven'in de aralarında bulunduğu bir grubun merkez Gülbahçesi mahallesindeki taziye evine gelişi sırasında Abdullah Öcalan için sloganlar atıldı.

Taziye çadırının yaklaşık 1 kilometre uzağında toplanan yaklaşık 200 kişi, Abdullah Öcalan'ın başlattığı sözde barış sürecinin görmezden gelindiğini ileri sürerek, operasyonların durdurulmasını istedi.

Açıklamanın ardından bölücü terör örgütü lehine sloganlar atarak harekete geçen ve aralarında Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Belediye Başkanı DTP'li Leyla Güven ile Yakapınar Belde Belediye Başkanı Osman Keser'in de bulunduğu grup, 'Goran Çarçel' kod adlı Hamit Bayram'ın kardeşi ile annesinin yaşadığı evin yanında kurulan taziye çadırına geldi, aileye başsağlığı dileğinde bulundu.

"Şehidimizin anısına konuşma yapmak üzere Belediye Başkanımız Osman Keser'i mikrofona davet ediyoruz" şeklindeki anonsun ardından DTP'li Belediye Başkanı Keser, "Kürdistan halkı değerli bir evladını daha toprağa verdi. Bu ne ilk, ne de son olacak. Acımız büyük. Bölgemizin ormanlarını, köylerini yakıp yıktılar. Onlar o bölgede olduğu sürece kan dökülmeye de devam edecek. Ne asker anaları, ne de gerilla anası ağlamasın" diye konuştu.

 

Tarih: 9 Ekim 2007, 18:25 - İp: 88.***.**3.25