buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Eski Günlere Mi Dönüyoruz?

Benim gibi 30 a merdiven dayayanların çocukluğu susam sokağının sevimli kuklaları ve ana haber bültenlerindeki şehit haberleriyle geçmiştir. Sokakta saatlerce oynadıktan sonra zoraki eve tıkılır, yemek yer, derslerimizi yapar ve bu sırada ana haber bültenini izlerdik.
Ortaokulda okuldan kaçıp denize gider, akşam eve gelince fırça arası yemek yer bir yandan da haberlerdeki şehitlere üzülürdük.

O yara hep içimizdedir aslında.

Teskeresini alan 47 silahsız askerin otobüste katledilişi, bir karakolu basan 200 teröristin 15 mehmetçiği şehit düşürmesi, evinden sürüklenerek çıkarılan ve başlarına birer mermi sıkılan öğretmenlerin o iç burkan görüntüsü, İstanbul da bir alışveriş merkezinde diri diri yakılan 7 kasiyer kızın haberlerdeki fotoğrafları ...Okulda aynı sırayı paylaştığın arkadaşının cenazesine katılmak, oğlu şehit düşmüş komşu teyzeyi teselli etmek, geride bıraktıkları yetimlere üzülmek....

Hep bizim kuşağın içine işlemiş olaylardı.

Zamanla Silahlı Kuvvetler strateji değiştirdi ve 2-3 büyük sınırötesi operasyonda geberttikleri 5000 pisliğin şokunu atlatamayan; ülkenin batısında yaşayan PKK nin finasörü 3-4 işadamının da kelley-i şerifine sıkılan 3-4 mermiyle de parasız kalan örgüt dağıldı.

Ama yılanı 2 parçaya da bölsen ölmez, yerin altında sesizce hunharca bekler, kendisini toparlar.

Gerek politikacıların, gerekse de askerin bu işi ağırdan almasıyla örgüt yeniden toparlandı.

1997-1003 arasında tek mermi sıkamayan örgüt palazlandı.

**************
Askerde verilen üç güvenlik eğitiminde 10 sene o topraklarda savaşmış bir binbaşının söylediklerinden aklımda kalanlar;

Bir senede belki 1000 kere pusuya yatarsın, karakoldan çıkıp 3-4 km yürü ve önceden belirlediğim mevkilerde saatlerce beklersin, 1000 kere, 2000 kere, 3000 kere gidersin hiç bir şey olmaz. Ama 3001. de olmayacağının garantisi yok.

************
İşte öylesine stresli, öylesine zor, öylesine sıkı disiplin gerektiren bir şeydir bu bölgede çarpışmak.

Başka bir not;

Terörist asla tek dolaşmaz, korkaktır, bire bir asla dövüşmez, onların tercihi bire 20 dir....

Terörist komandodan korkar, onlara bulaşmaz.
Ama son eylemde bulaştılar işte.
Bu PKK denen pisliğin artık iyice arsızlaştığını gösteriyor. Öyle ya, 25 tane vekilleri mecliste....
Hem AB denen örgüt de arkalarında...

***********

Ben doğduğumda bir kan gölünde doğdum 12 eylül öncesinin karmaşasında. İlk eylemini yapan PKK'ye bindiği bisikletin üstünden ''üç beş soytarı , önemsiz şeyler bunlar'' diyen cumbabayı tek kanallı tv den naklen izledim. Ali Kırca bildiriyordu hatta Amerika dan. Tüm çocukluğum o kan gölünün görüntüleriyle geçti.
Karadenizli olmanın etkisiyle şehit de hiç eksik olmadı bizim mahalleden...

Artık bitti diye sevinirken eskisinden de beter bir şekilde taarruza geçti bu yılanlar. Hiç olmazsa çocuklarım sağlıklı bir ülkede yaşamayı hak etmiyor mu? Onlar bari görmesin bu görüntüleri...

***********

Fazlasıyla hümanist biriyimdir, sinek bile öldürmem kolay kolay.Eve giren böceği bile öldürmeden dışarı atmaya çalışırım.

Ama ''sana silah sıkana sen gül ver'' çok salakça bulduğum bir sözdür.

''Efendiler, dünyanın hiç bir memleketinde egemenlik, sırf demokratiklik olsun, bilimsellik olsun diye bir sınıftan bir sınıfa verilmemiştir, tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir. Egemenlik bir erktir ve barışla değil güçle alınır, az sonraki oylamada ya hepiniz evet dersiniz, aksi taktirde bazı keller gidecektir''
Mareşal Gazi Mustafa Kemal ....

Bu sırada Ata 'nın ses tonunun yükseldiğini ve önündeki kürsüyü yumrukladığı yazılıdır bağımsız tarih kitaplarında....
Oylama oybirliğiyle sonuçlanmış bu arada....

Devlet kolay kurulmuyor, güç gerek , erk gerek, kolay da yaşatılmıyor, ona da erkek gibi adamlar gerek...

Tarih: 8 Ekim 2007, 09:53 - İp: 81.***.**7.49
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

tatarbey kanal1 mi kanal turk mu..
ben sanki kanalturk gibi hatırlıyorum sürekli alt yazı geçip, yağma anıları isimli belgesel ile yayın akışını değişen kanalturktu sanırım..
ama eminde olamıyorum..
sürekli zaplayıp ciddi bir haber aradım ama ancak saat 03,00 da cnn de bulabildim haberi

 

Tarih: 8 Ekim 2007, 17:27 - İp: 85.***.**8.15
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

bakın yanlış yapıyorsunuz mesele kürt türk değil.. şehit olan askerler arasında kürtlerde var.. demekki pkk sadece türk için değil kürt içinde sorun.. pkk lanet olsun.. bin lanet olsun.. yerel seçimlere kadar devam edeceği kanaatindeyim.. bir arkadaşımız isterlerse bir yıl içinde bitiremez mi demiş.. hayır bu sistemle bitmez... 35 yaşındaki teröristin karşında 20 yaşında çocuk var.. bursadan veya başka yerden kalkıp gelmiş asker arazi şartlarına yabancı taşlıklardan yürüyemez.. sadece 6 ay yürüyüş eğitimi almış yallah dağa... hayır mücadele böyle olmaz... bordo bereli askerler var paralı yıllarca eğitim yapmış kişiler.. veya başka bir birlik kurulsun.. sadece pkk ile mücadele edecek bir birlik....pkk ile pkk gibi mücadele etsin.. günlerce pusuda beklesin.. pkklı bunu yapıyorsa asker neden yapmasın..

#seyyah1981' tarafından 08.10.2007 19:13:12 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Ekim 2007, 19:09 - İp: 88.***.**0.234
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Seyyah sorun elbete kürt -türk değil. Benim onlarca arkadaşım var Kürt kökenli. O sorun değil, sorun yapan ayıp eder.O sorun olsaydı eğer herkes etnik kökenini açıklamak zorunda kalırdı, kaçımız kökenimizden eminiz ki? Belki büyük büyük dedemiz bir Gürcüydü, ya da ninemiz bir Kürt geliniydi...Bunlar anlamsız şeyler.

Demin haberlerde Urfalı ve Diyarbakırlı iki ailenin de şehitleri vardı, anneleri ağıt yakıyordu, insanın içi sızlıyor.

Ama artık o bölgede yaşayan insanların bir kısmı bazı şeyleri görmek zorunda, HADEP,DEP ya da her neyse, %70-80 oy çıkardığı yerler var. Bu adamların kendine hayrı yok ki o bölgenin insanına olsun...Demek istediğim ülkenin geri kalan kısmında şimdiye dek görmediğim ürtkütücü bir tepki yükseliyor.

İnsanlar televizyonda şehit ailelerini iziyor, ondan sonra ekrana DEP li vekillerin iğrenç suratları geliyor.Pişkin pişkin konuşuyorlar.

Türkler bu vatanın bir cm sini vermez, hangi görüşten olursa olsun vermez, Malazgirtten bu yana belki 10000 tane savaş yapmışlar bu topraklar için, çünkü gidecek bir yerleri yok.

Ayrıca 35 yaşındaki teröristin karşısına 20 yaşındaki çocuğu sürmekten başka yapacak bir şeyimiz yok, bizim ordumuz tarihi bir ordudur ve milli bir ordudur, paralı askerlik diye bir şeyimiz yok. Tabi teröristler hep alçakça saldırıyı seçtği için pusu gibi şeylerle uğraşır.
Türk ordusunun sanılananın aksine 200000 tane subayı da yok.Ülke devasa bir ülke, her noktasına asker dikemeyiz ki...Hem neden dikiyoruz? 30 senedir yetmedi mi ki?

Dün şehit düşen askerler öyle çömez asker de değil, gayet yetişmiş asker, komando tugayından gelmeler , onları iyi bilirim, çocuklar 200 metreden şişeyi vurur.Zayıf karakterli yoktur komandoların içinde, güçlü,yiğit delikanlılar hepsi.
************

Rokomet;

Söylediğinde haklısın , işin aslı o bölgedeki karakolların büyük kısmında tank da vardır ve PKK liler geçmişteki acı tecrübeleri nedeniyle tanka bulaşmaz. Ama piyadanin ve komandonun misyonu farklı. Yani dün şehit düşürülen 13 mehmetcik bir yerden bir yere intikal etmiyordur, her gün yaptıkları bir arazi tarama görevininden dönüyorlardır. Belki 200 kez yaptıkları bir görev. Bir bölgeye kadar yaya olarak ilerlerler, orada bir iki saat kalıp geri dönerler.Bunu yapmak zorundalar, yapmazsan o bölgeyi ki koca bir dağ silsilesinden bahsediyoruz,o dağları elinde tutamazsın...Muhtemelen defalarca yaptıkları bu görevde defalarca izlendiler uzaktan ve bu dün vur emri geldi. Yürüken mayın patladı, başlarının üstünden iki el bombası ve muhtemelen yerde yatanları gelip kontrol de etmişlerdir yaşıyor mu diye. Bu iş o kadar da basit.
Bunlar bizi aşan şeyler sonuçta ...Ve ne desek boş, gerçek bir günde 15 cam gitti...


Ama şunu söyleyeyim, o bölgede görev yapan subay ve astsubaylar sanıldığının aksine çok mert, çok kahraman insanlar.O bölgede askerlik yaptım ve iyi biliyorum bunu. Bir kısmı 10 sene o bölgede görev yapmış. Onların yalancısyım , bir günde, bir senede bitecek bir şey değil bu. Sürekli bir mücadele gerektiryor, çünkü arazi aşağıda çok berbat.Strateji hatası mutlaka yapmışlardır, bu kaçınılmaz bir şey. Ama yapacakları çok şey de yok, asvaltın altına yerleştirilmiş mayına kim ne yapabilir ki...
Uzaktan konuşup onları suçlamak kolay, daha yazın kardeşimin çocuk olarak gördüğüm subay çıkmış arkadaşını uğurladık oraya, çocuk öylesine inanç, öylesine vatan sevgisi dolu.

Komando timi 12-13 kişiden oluşur, 2 çavuş bir de astsubay olur, bu dünyanın tüm modern ordularında böyledir, hiç bir ordunun 13 tane bordo bereliden tim yapma çansı yok, onlar özel kuvet ve yetiştirmek çok zor.

Sadece çok üzgünüm, feci üzgünüm. İnsanın içi parçalanıyor...

 

Tarih: 8 Ekim 2007, 20:53 - İp: 88.***.**0.212
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hah sonunuda polis özel harekat timleri tekrar kuruluyormuş. görsün teröristler şimdi. bu onları geri çektiren ellirinden silahlarını alanlarada şamar olur.BEceriksizler.Önlerine gelen her konuda beyanat vereceklerine teröristlerle savaşsınlar.
mesele türk kürt meselesi değil.pekçok kürtte muzdarip bu durumdan. bu gevur oğlu gevurlar marksist ateist deyyuslar. o nedenle aslında halkta karşı bunlara.

 

Tarih: 8 Ekim 2007, 21:05 - İp: 88.***.**3.11
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

denize düşen yılana sarılırmış....

 

Tarih: 8 Ekim 2007, 21:12 - İp: 88.***.**0.212
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Arkadaşlar Pkk bir sorun değildir! SONUÇTUR...
PKK yı siz doğurdunuz Aczmendileri de,Hizbullahıda ve daha nice kişileri siz doğurdunuz...
PKK yı şindi kontrol edemiyorsunuz çünkü ipleri kaçırdınız...
Madem serbest bırakacaktınız neden Kürtçeyi yasaklamıştınız?
Madem serbest bırakacaktınız neden Kürtçe eğitimi yıllarca yasakladınız?
Madem .....bu örnekleri uzatabilirim.
PKK nın yerel seçimlerden sonra biteceği falan yok Açın yüksek seçim kurulu başkanlığının seçim listelerini o bölgede DTP destekli bağımsız adayların oy oranblarına bakın ..Bu yöre insanı hep Devlete muhalif olan siyasilere destek vermiştir.

 

Tarih: 8 Ekim 2007, 22:58 - İp: 88.***.**3.157
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Şimdiye kadar yılan olmayanlar bi halt beceremedi. Bu vatanan gariban evlatlarını ölüme göndermekten başka. Bırakalım yalanlar halletsin bu işi.
Burkayın dediklerinide yabana atmamak lazım. Haklılık payı var.Ama bunları söyleyebilmek cesaret ister. BEn cesaret edemem. Çoluğum çocuğum var benim.
İyi çocuklar büromu falan bombalayabilir Allah korusun.

 

Tarih: 8 Ekim 2007, 23:33 - İp: 88.***.**3.11
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

aslında bir anlamada askeriyede bu pkk oluşumunu kullanıyor durumda mıdır acaba??

 

Tarih: 9 Ekim 2007, 00:15 - İp: 85.***.**4.167
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

http://www.e-quran.net/#


dinleyelim.... içi açılıyor insanın..

 

Tarih: 9 Ekim 2007, 00:16 - İp: 85.***.**4.167
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

bu bölgenin insanı olarak,yıllardır bu acıları yaşamaktan bıktım..
allah mekanlarını cennet etsin ve ailelerine sabır versin..

 

Tarih: 9 Ekim 2007, 01:53 - İp: 88.***.**9.246