takeco
takeco (üye)
Manisa / Amatör

Bugün 10 Kasım....

10 KASIM

Bağımsızlık savaşımızın önderi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulusumuzun kurtarıcısı, büyük komutan ve devlet adamı Yüce Atatürk'ün aramızdan ayrılışının günüdür.

İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!

Ulu Önder Mustafa Kemal

Tarih: 10 Kasım 2006, 09:14 - İp: 85.***.**1.120
ayg
ayg (üye)
İstanbul / Meraklı


ATATÜRK'E GÖRE ATATÜRK

BÜYÜK ÖLÜLERE MATEM GEREKMEZ, FİKİRLERİNE BAĞLILIK GEREKİR.
***
BENİM, TÜRK MİLLETİ İÇİN YAPMAK İSTEDİKLERİM VE BAŞARMAYA ÇALIŞTIKLARIM ORTADADIR. BENDEN SONRA, BENİ BENİMSEMEK İSTEYENLER, BU TEMEL MİHVER ÜZERİNDE AKIL VE İLMİN REHBERLİĞİNİ KABUL EDERLERSE, MANEVÎ MİRASÇILARIM OLURLAR.
***
HAYATIMIN BÜTÜN DEVRELERİNDE OLDUĞU GİBİ, SON ZAMANLARIN BUHRANLARI VE FELÂKETLERİ ARASINDA DA BİR DAKİKA GEÇMEMİŞTİR Kİ, HER TÜRLÜ HUZUR VE İSTİRAHATİMİ, HER NEVİ ŞAHSÎ DUYGULARIMI MİLLETİN KURTULUŞU VE MUTLULUĞU ADINA FEDA ETMEKTEN ZEVK DUYMAYAYIM. GEREK ASKERÎ HAYATIMIN VE GEREK SİYASÎ HAYATIMIN BÜTÜN DEVİR VE BÖLÜMLERİNİ İŞGAL EDEN MÜCADELELERİMDE DAİMA HAREKET KURALIM, MİLLÎ İRADEYE DAYANARAK MİLLETİN VE VATANIN MUHTAÇ OLDUĞU GAYELERE YÜRÜMEK OLMUŞTUR.
***
PEKÂLÂ BİLİRSİNİZ Kİ BENİM BÜTÜN HAYATIMDA BU ANA KADAR GÜTTÜĞÜM GAYE, HİÇBİR VAKİT KİŞİSEL OLMAMIŞTIR. HER NE DÜŞÜNMÜŞ VE HER NEYE GİRİŞMİŞ İSEM, DAİMA MEMLEKETİN, MİLLETİN VE ORDUNUN ADINA VE MENFAATİNE OLMUŞTUR. HİÇBİR ZAMAN ŞAHSIMIN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ VE SİVRİLMEMİ GÖZ ÖNÜNE ALMAMIŞIMDIR.


---

SONSUZ ŞÜKRANLA SİZİ ANMAKTAYIM SEVGİLİ ULU ÖNDERİM...

AYDINLATTIĞIN TÜRK KADINLARINDAN BİRİ...

 

Tarih: 10 Kasım 2006, 09:27 - İp: 81.***.**0.80
denizdemirbas
denizdemirbas (üye)
Yalova / Reklam Fotoğrafçısı



























#temur21' tarafından 10.11.2006 09:56:50 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Kasım 2006, 09:43 - İp: 85.***.**6.88
genarex
genarex (üye)
Kırklareli / Meraklı

ATATÜRK'E GÖRE ATATÜRK

Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir.
***
Ben, manevî miras olarak hiçbir nass-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım, ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü müşkülât önünde, belki gâyelere tamamen eremediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Zaman süratle dönüyor, milletlerin, cemiyetlerin, fertlerin saadet ve bedbahtlık telâkkileri bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur.
***
Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerini inkâr edenler ve beni yerenler çıkabilir. Hatta bunlar, benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidirler ki bu fikirler, Hint'ten, Mısır'dan döner dolaşır gene gelir, verimli neticeleri kalpleri doldurur.
***
Memleket ve milletin kurtuluşu ve mutluluğu için çalışmaktan başka bir maksadım yoktur. Bu, bir insan için kâfi bir sevinç ve haz temin eder. Benimle beraber olan arkadaşlarım, bütün vatandaşlarım da aynı maksadı takip etmektedirler. Şahsî ve ailevî huzur ve mutluluğun, milletin huzur ve mutluluğuyla ayakta durduğunu, memleketin güvenlik ve dokunulmazlığıyla mümkün olduğunu gerçek ve ciddî bir surette anlamışlardır. Ben ve benimle beraber olanlar, hedefimizin yüceliğine, yolumuzun doğruluğuna eminiz. Bunda asla şüphe ve tereddüdümüz yoktur. Milletimizin, Türk milletinin yakın, uzak tarihine lüzumu kadar bilgimiz vardır, Mazinin derslerini, bugünün ve geleceğin hayatı için göz önünde tutmak dikkatinden mahrum değiliz. Yaptığımız hizmetlerle övünmüyoruz. Yapacağımız hizmetlerin, iftihar sebebi olabileceği ümidiyle avunuyoruz.
***
Birçok zaferler kazandım. Fakat, bunların en büyüğünden sonra bile her akşam, savaş alanlarında ölen bütün askerleri düşünerek içimde derin bir keder duyuyorum.
***
Ben, muharebelerde dahi düşmanın üzerinde bir kin duymam; yalnız askerlik kurallarının tatbikini düşünürüm.
***
Benim gözümde hiçbir şey yoktur; ben yalnız liyakat âşığıyım.
***
Hiçbir zaman şahsî gücenikliklerimi, birtakım olumsuz girişimlerle tatmine kalkmak adîliğine tenezzül etmem
***
Benim müstesna olduğuma dair bir kanım yoktur.
***
Ben ölürsem soylu milletimizin beraber yürüdüğümüz yoldan asla ayrılmayacağına eminim; bununla gönlüm rahat!

 

Tarih: 10 Kasım 2006, 09:45 - İp: 212.***.**5.251
sedasrgnc
sedasrgnc (üye)
Bursa / Meraklı

Bu gün 10 Kasım,
Ulusumuzun kurtarıcısı,
Cumhuriyetimizin kurucusu,
Fikirleriyle ve yaptıklarıyla bir çok ulusa özgür yaşamanın erdemlerini hissettiren,askeri deha,mükemmel bir devlet adamı olan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ü sevgi ,saygı, özlemle anıyorum...

 

Tarih: 10 Kasım 2006, 09:56 - İp: 88.***.**7.96
q.melike
q.melike (üye)
Yurtdışı / Amatör

arkadaşlar bu konudaki güzel paylaşımlar için çok teşekür ediyorum
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü Rahmetle ve saygıyla anıyorum


 

Tarih: 10 Kasım 2006, 11:07 - İp: 85.***.**2.206
kayseri
kayseri (üye)
Konya / Amatör

BORÇLUYUZ.............................................

 

Tarih: 10 Kasım 2006, 11:09 - İp: 85.***.**3.70
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Genel Kurmay Başkanı Org.Büyükanıt dedi ki : “Bu gün yas günü değil anma günüdür.” Yıllar önce (12 Eylül) “On dokuz Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı”, “On dokuz Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı” olarak değiştirilmişti. Kimse bu kadar uzun adı söylemiyor. Oysa “Atatürk’ü Anma” On Kasım için uygundu.
Aziz Nesin 1961’de yazdığı “Düdüklü Yas” yazısında diyor ki:
“Geri kalmışlığın acı gerçeği özentidir; özenti de ancak biçimde kalır, öze varamaz.”
...
“Düdük sesleri arasında saygı duruşundaki kalabalığa bakıp düşündüm... Bunların kaçta kaçı Atatürkçüdür?”
...
“Atatürk ‘Durmayalım düşeriz!’ demiş, biz durarak O’na saygı gösteriyoruz. Beş dakika durarak değil, O’nun ölüm yıldönümü günlerinde iş saatlerimizden beşer dakika daha çok çalışsak, beş milyon çalışanın beşer dakikası yedi bin iş günü eder.”
“Atatürk saat dokuzu beş geçe öldü. Ya saat ikide, üçte ölmüş olsaydı, gece yarısı yine bu düdükler öttürülecek miydi?”
-Düdüklü Yas–Merhaba / Aziz Nesin-

Önerim: “Atatürk’ü Anma” On dokuz Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı”ından alınıp “On Kasım” da kullanılsın. Yas tutacağımıza O’nu anlamaya, gösterdiği yolda O’na layık olacak çalışma içine girmeye gayret etmeliyiz.

 

Tarih: 10 Kasım 2006, 11:24 - İp: 85.***.**4.180
rf
rf (üye)
Bursa / Meraklı

anmak ve anlamak.....

 

Tarih: 10 Kasım 2006, 11:48 - İp: 85.***.**5.207
takeco
takeco (üye)
Manisa / Amatör

Bugün haberini aldım... malum partiden millet vekilinin biri oğlunun düğününü 10 kasımda yapmayı planladı...sorulduğunda da tv de yapılan telefon bağlantısında''10 kasım ın onun için diğer günlerden farklı olmadığını'' söyledi...kulaklarıma inanamadım duyunca....
Ne mi yaptım?? yaratıcılığımı geliştirdim...kötü sözcükler kullanmak konusunda....meğer ben de ne cevherler varmış..terbiyesiz bi insan olmak kimi zaman relaks ediyor insanı...ağzıma geleni söyledim...
Aslında bu ve bunun gibi insanlar daha çooook şeyi hakediyorlar ama....
Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..
haberi herhangi bir gazeteden okuyabiirsiniz

#takeco' tarafından 10.11.2006 12:10:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Kasım 2006, 12:09 - İp: 85.***.**1.120
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

BU GÜNLERİMİZİ BORÇLU OLDUĞUMUZ ATAMIZI SAYGIYLA, SEVGİYLE ANIYORUZ... ALLAH RAHMET EYLESİN,

 

Tarih: 10 Kasım 2006, 12:12 - İp: 81.***.**3.185