ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Bor Madeni İçin......

COK cok onemli.....

YASADIGIN DUNYAYI SORGULAYAMIYORSAN, BARI ULKENI SORGULA.....
ASIL DEGERI 9 (DOKUZ) TRiLYON DOLAR DiKKAT 9 MiLYAR VEYA 9 MiLYON DEGiL 9 TRiLYON DOLAR... ABD SADECE 40 KIRK MiLYON DOLARA KAPATACAK

... YAZIKLAR OLSUN.... KAPTIRANA, VERENE ...
ALTI USTU BIR MAIL GONDERMEKLE BU IS OLMAZ DIYE DUSUNMEYIN LUTFEN.VATANINI SEVEN HERKESE GONDERELIM, HEPINIZIN BILDIGI GIBI ETIBANK OZELLESTIRILECEK
(VE ALICISI AMERIKA:-) VE BOR ISLETMELERI ETIBANK BUNYESINDE.KONULAN FIYAT NEDIR 40 MILYON $ . LUTFEN BIR DAHA OKUYUN VE LUTFEN HERKESE ILETIN...LUTFEN...

Onemli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!..
Borla calisan araba uretildi, Turkiye kiskacta. Arabayi bor madeniyle calistiracak patentli 600 proje oldugu ortaya cikti. Turkiye, dunya rezervinin yuzde 70`ine sahip ve uluslararasi teroristler Turkiye
uyanmadan bu kaynagi ele gecirmeyi planliyor. Bu maili coklu yollayarak en azindan bir toplum bilinci olusmasina yardim edebiliriz... ya da direkt silin... torunlariniz size ve 7 ceddinize dua etsin




saygılarımla....





Tarih: 27 Haziran 2006, 02:22 - İp: 85.***.**5.20
black8
black8 (üye)
Karabük / Amatör

Ati hocam listemdeki herkese yollamış bulunuyorum hhasas bi konu bence de. paylaşımınız için teşekkür ederim.

 

Tarih: 27 Haziran 2006, 21:35 - İp: 85.***.**3.253
zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Ahh Ahh...
Yiyip bitiremediler daha Bu Ülkeyi...

 

Tarih: 28 Haziran 2006, 12:08 - İp: 85.***.**5.131
titanik
titanik (üye)
İstanbul / Meraklı

sayin ati,

"Borla calisan araba uretildi, Turkiye kiskacta. Arabayi bor madeniyle calistiracak patentli 600 proje oldugu ortaya cikti."

cumlesinin sehir efsanesi oldugunu dusunuyorum. bunu emaille yayan veya forumlarda aynen bu ifadelerle yazan kisilerin konu hakkinda bu iddia disinda bilgisi oldugunu da dusunmuyorum. bu iddianin herhangi bir saglam kaynagida mevcut degil. su durumda nasil inanabiliriz ?

bunun yaninda

bence topragimizda cikan herhangi bir maden turkiyenin gelecek adina sermayesidir, ileride hangi teknolojinin hangi madeni statejik bir oneme tasiyacagini bilemeyiz, o yuzden hic bir kaynagimiz yabanci insiyatifine birakilmamali bu konuda tedbirli ve akilli hareket edilmelidir. ama bu bilginci uyarmak icin kaynagi belli olmayan iddilarida isin icine sokmak bence bu ise sekte vurmaktir zira inandiriciligi kalmiyor.

saygilar

 

Tarih: 28 Haziran 2006, 14:50 - İp: 128.***.**8.50
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Hangi iddia olursa olsun Bor madeninin onemini bilmeyen yok. Ayrica Neptunyum denilen maddenin Dunyada 1,5 milyon ton ile Turkiye'nin ilk sirada yuzellibin ton ile de Bulgaristan'in ikinci sirada oldugunu da hatirlatmak isterim. Neptunyum belki Bor'dan daha onemli bir zenginligimiz olabilir.Etibank satilirken islettigi madenleri de beraber satilmasi soz konusu olmayacgini saniyorum; bu konuyu bir arastirmaliyiz. Hukumet edenler bu kadar saf degiller. Bu zenginligi satamazlar endise etmeye gerek yok diye dusunuyorum. Hepinize 55 derece sicak ulkeden selamlar yolluyorum....

 

Tarih: 29 Haziran 2006, 12:18 - İp: 82.***.**7.67
s12345
s12345 (üye)
Ankara / Amatör

MERHABA ATİ
BEN SADECE BOR MU DİYORUM.
DAHA İKİ GÜN ÖNCE TÜRKİYE DEKİ MADENLER (PETROL, ALTIN ,VS )İLE İLGİLİ BİR MAİL ALDIM. BİRİLERİ YERALTI ZENGİNLİKLERİNİ TÜRKİYE HALKINA KULLANDIRMAMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYOR. BİRİLERİDE ÜÇ BEŞ KURUŞ MENFAAT İÇİN HALKINI VE VATANINI SATIYOR.

 

Tarih: 29 Haziran 2006, 12:24 - İp: 212.***.**5.240
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Borla calisan araba uretildi, Turkiye kiskacta. Arabayi bor madeniyle calistiracak patentli 600 proje oldugu ortaya cikti."

Bu cümlede hiç bir şehir efsanesi yok, hatta 600 proje değil 800 proje vardır. Yakın bir zamanda İstanbuldaki Belediye otobüsleri de Hidrojenle çalışır hale getirilicek.

 

Tarih: 29 Haziran 2006, 14:34 - İp: 212.***.**0.50
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Tıklayın

sayfasında gördüğümüz şekilde link vererek, konuya katılım talebini daha somut hale getiremezsek, titanik arkadaşımızın bahsettiği şekilde, şehir efsanesi'ne dönüşen çok şey olacak...

Sahiden Serkan (dogaci24) nerelerde, çoktandır görünmedi..

İmza yerine geçecek, isim ve mail adresi bilgisi şeklide, sanal imza toplama imkanı var. (serkan'ın verdiği linkteki gibi)

Ama, devletin sırtına kambur olmuş KİT...vs firmaların özelleşmesine mani olmak, bence sakıncalı...

Saygılarımla...... mete..

 

Tarih: 30 Haziran 2006, 15:12 - İp: 85.***.**7.22
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar,

Bor madeni uzun süredir herkesin aklını alan bir biçemde konu ediliyor..Sn Ati arkadaşımızın bahsettiği para ise 40 milyon dolar .Yani ortalama bir zenginin zaten cebinden çıkartıp verebileceği bir para..Yaklaşık olarak Türkiye’de 40 milyon doları banka hesabında bulunan en az 1000 kişi mevcuttur.100 milyon dolarlık sermayesi olan biri için ise, bu parayı herhangi bir bankadan kredi olarak alması an meselesidir..Bu nedenle , hele kapitalizmin en sert yaşanan ülkelerden biri olduğumuzdan , kimse bu paraya 90 milyar , yada 90 trilyonluk madeni kaptırmaz.
Bazen bir madeni çıkartmak, teknoloji olmadan onu yeteri kadar değerli kılmaz , o teknolojiyi de kimse sana satmaz ve elindekini 3 paraya da alırlar ama.Amerika da olsa bu o kadar kolay bir iş değildir. 300 bin tonluk petrol tankeri 200 milyon dolar civarıdır, boğazda bir yalı ise 5 ila 20 milyon dolarıdır.

Türkiye’nin madenleri tabiidir ki çok değerlidir, ama toprakları her şeyden daha öte değerlidir.Bugün Türkiye'nin toprak bütünlüğü tehlike altındadır, elli farklı düşünce oyun ile her gün yüz binler parçalara bölünüyor. İyi ve kötü birbirine karışıyor.Doğru ve yanlışlar iç içe , zarar ve yararlar ise o kadar karıştı ki, hangi yoldan doğru sonucun alınacağı belirsizleşti.

Bugün bu ülkede her şeyden öte, Güneydoğu'yu terör ve oradaki insanların ekonomik düzeylerini yükseltmek gerekliliği vardır.Bunun için her gün yazmalı, kimseye toprak kaptırmamalı, satın alacakların yabancıların değil yerli parası olması gerekir.
Şu anda dünya üzerinde 2 milyar insan 2 dolar altı ile , bir iki kaşık yemek ile karnını doyurmaya çalışıyor. Bu şu demektir; Çok yakın bir gelecekte yiyecek her şeyden çok değerlenecektir. Sanayi ürününden bile daha karlı iş dalı olacaktır.Ama bunu görmek istemiyor, verimli toprakları dönümü 3 kuruş etmez paralara satıp , insanları kentlere sanayi üretim yığınlarının arasına sokup, sıkıştırmak , ucuz iş güçü üretimine katkıda bulunmak isteyen politikacılar ile karşı karşıyayız.
Orta Anadolu da topraklar 3 e 5 ‘e gidiyor ,her geçen gün doğal, katıksız üretim daha fazla talep görüyor yani ekolojik tarım revaçta tüm dünyada.

Catalina yat Bluewave projesi ile su ile çalışan 42 hp lik motoru ile, bundan bir kaç yıl önce 2006 yılında üretime geçeğini açıklamıştı, BP ise temiz yakıt olan güneş enerji panellerini daha da verimli kılmak için, çok milyar dolar yatırım yapıyor,Denizi olan ülkeler , enerji harcamalarının büyük bir kısmını yeni teknolojilerle kullanmak adına, yine deli yatırımlar yapmaktalar.Yarının su savaşları diye bahsedilen bir çok sunuş biçimi ise yarın için hayal olacak. Ege’deki adaların bir çoğu deniz suyu ile besleniyor artık. Bir örnek vermek gerekirse . Osmozis yöntemi ile 1500 Euro’luk bir aletle saat başına 12 volt ve 4 amperlik elektrik enerjisi ile 30 litre tatlı su üretmek çocuk oyuncağı , Bir kişinin gündelik su kullanımı; Çamaşır, bulaşık, yıkanmak, içmek hepsi dahil 25 litre gibidir.Bir metre karelik güneş paneli ise , şu anki verimlilikle; saat 12 - volt 4 amper üretmektedir. 300 vatlık rüzgar türbini ise ülkemiz koşullarında, yaklaşık 500 YTL ile uygun yerlerde saat ortalaması ile 4 ila 20 amper güç üretir. Bu da demektir ki, yarının yatırımı bu tip teknolojilere yapılması gerekliliğini ortaya koyar. Isınma gibi sorunların ise öyle basit ve insanın aklını alan , ucuz sistemlerle çareleri var ki, yarının dünyasında büyük sanayi kuruluşları haricinde katı ve sulu yakıt hatta gaz unutulmuş olacak evlerde . Ve çok zaman yok bunlara , 15 yıl belki...Topraklarımızın , toprak olarak ederi, yarın bugünden en az bin defa daha değerli olacak.Üstünde ot bile bitse, ondan yakıt üretmek o kadar basit ki,betonun girdiği her alan ise geri dönüşsüzdür ve trilyarlarca dolar zarar demektir.Bu nedenle toprağa

 

Tarih: 1 Temmuz 2006, 04:27 - İp: 85.***.**7.199
sunsurfer
sunsurfer (üye)
Yurtdışı / Meraklı

sayin thalassa, bu siteye girdigimden beri sizin yazilarinizi ilgi ve saygiyla izliyorum! adeta yeni bir ögretmen bulmus gibiyim ve cok mutluyum. memleketimizin sizin gibi aydinlara cok, ama cok ihtiyaci var! burada degindiginiz konu ise cok hassas ve önemli bir konu! TOPRAK!
iste konu bu! herkesin hassasiyetle korumasi gereken en önemli MADEN! altindan, elmastan da degerlidir toprak.
cevre bilincinin önemini anlamayan toplumlar yok olmaya mahkumdur kanimca! cevre bilincinin derhal gelistirilmesi, toplumun bu yönde egitilmesi gerektigini savunuyorum.
"biz bu dünyayi dedelerimizden degil, torunlarimizdan miras aldik" diyen düsünceyi savunuyorum.
bir de SU konusu var. yere atilan tek bir izmaritin (filitrenin) dönüsümü icin doga yaklasik 50 litre su kullaniyor. demek istedigim, 50 litre su artik kullanilamaz hale geliyor. sokaga ciktigimizda söyle bir cevreye bakarsak dogaya günbe gün saadece sigara izmaritlerinle ne kadar zarar verdigimizi göre biliriz.
konuyu dagitmak icin yazmiyorum tüm bunlari. konu dagilmis zaten. BORla NEPTUNYUMla ugrasip kafa yorarken icine ettigimiz topraga suya tekrar dikkati cekmek istiyorum. hepsi bu kadar.
herkese saygilarimla

 

Tarih: 2 Temmuz 2006, 16:23 - İp: 84.***.**8.177
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Methiyeleriniz için teşekkür ederim sn Sunsurfer.. İnanın abartıacak biri değilim , hatta öğretmen sayılabilecek yapıda biri hiç değilim.. Sizin gibi düşünen herkeslere özellikle belirtiyorum.Ben sadece yazmayı seviyorum, düşüncelerimi de anlatmaya çalışıyorum.Diğer dostlar gibi.. Tekrar teşekkür ederim..

sevgiler

 

Tarih: 2 Temmuz 2006, 17:28 - İp: 85.***.**5.152