ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Bor Madeni İçin......

COK cok onemli.....

YASADIGIN DUNYAYI SORGULAYAMIYORSAN, BARI ULKENI SORGULA.....
ASIL DEGERI 9 (DOKUZ) TRiLYON DOLAR DiKKAT 9 MiLYAR VEYA 9 MiLYON DEGiL 9 TRiLYON DOLAR... ABD SADECE 40 KIRK MiLYON DOLARA KAPATACAK

... YAZIKLAR OLSUN.... KAPTIRANA, VERENE ...
ALTI USTU BIR MAIL GONDERMEKLE BU IS OLMAZ DIYE DUSUNMEYIN LUTFEN.VATANINI SEVEN HERKESE GONDERELIM, HEPINIZIN BILDIGI GIBI ETIBANK OZELLESTIRILECEK
(VE ALICISI AMERIKA:-) VE BOR ISLETMELERI ETIBANK BUNYESINDE.KONULAN FIYAT NEDIR 40 MILYON $ . LUTFEN BIR DAHA OKUYUN VE LUTFEN HERKESE ILETIN...LUTFEN...

Onemli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!..
Borla calisan araba uretildi, Turkiye kiskacta. Arabayi bor madeniyle calistiracak patentli 600 proje oldugu ortaya cikti. Turkiye, dunya rezervinin yuzde 70`ine sahip ve uluslararasi teroristler Turkiye
uyanmadan bu kaynagi ele gecirmeyi planliyor. Bu maili coklu yollayarak en azindan bir toplum bilinci olusmasina yardim edebiliriz... ya da direkt silin... torunlariniz size ve 7 ceddinize dua etsin




saygılarımla....





Tarih: 27 Haziran 2006, 02:22 - İp: 85.***.**5.20
aattaa
aattaa (üye)
Ankara / Amatör

"satışlar" sürüyor......kim daha ahlaksız: almak isteyen mi veren mi......

çanlar kimin için çalıyor, zaman ilerliyor

 

Tarih: 3 Ekim 2006, 09:41 - İp: 85.***.**1.115
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Afrikali,

Demissinki "Hukumet edenler bu kadar saf degiller"

Sorunda bu zaten, gercekkten de saf degiller. Cunku saflar kanarak, inanarak kazik yerler. Bence memleketimizde hukumet edenler bile bile kazik yiyebilirler.

Bor yada baska birsey, memleketimizin herhangi bir zenginligiyle ilgili hukumet edenlerin kararlarina ben denizin itimati ancak bu kadar maalesef.

 

Tarih: 3 Ekim 2006, 10:48 - İp: 85.***.**9.169
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sevgili Antika,
Yazinizdan "bile-bile satiliyor" anlami cikiyor ki; bu hiyanet, ihanet ve vatan hainligidir. Bu millet hesabini sorar bunun. Bence bu cesareti gosteremezler. Bor kiymetli bir maden ama pazar onemli. Neptunyum degerli bir element ama kullanacagin alan lazim. Katar'liya sordum neden gec kaldiniz, bakin cevre ulkeler aldi basini gitti... Cevabi basitti: "Petrol ve gaz var ama piyasanin hakimlerinin bize ihtiyaci yoktu. Ancak fazla odun vererek Ex...sirketini ikna ederek son on yildir satista ilerleme yaptik..." Bor ve zenginligimiz var ama pazar onemli unsur. Batililar "Turkiye Turklere birakilmayacak kadar zengin bir ulke" demislerdir. Kolay bir cografyada degiliz ve mucadele etmek zorundayiz. Burada yazismamiz bile bir nev-i mucadeledir.
selamlar.....

 

Tarih: 3 Ekim 2006, 12:36 - İp: 82.***.**7.67
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Afrikali,

"satiliyor" demedim, "satilabilir" dedim, yani "itimadim yok", guvenmiyorum demek istedim.

Politikanin dolambacli yollarindan gecip hukumete giren birinin saf olmasi mumkun degildir. Cahil olabilir, gorgusuz olabilir, memleket idaresinde ehil olmayabilir, shu olabilir bu olabilir ama asla saf degildir.

En cahil, en acemi yoneticinin bile boyle bir karar verecegi zaman kulagina dogruyu fisildayacak bir mustesari, bir yakini, birisi olur. Yani senin anlayacagin bu memlekette 80 kusur yil boyunca her ne karar almissa hukumetler hepsini "BILE BILE" almislardir, sonuclarindan da sorumludurlar.

Dolayisi ile yarin oburgun, allah esirgesin, Lubnan'da kotu birsey gelirse Mehmetcigin basina, hukumetin "biz bilmiyorduk oyle cetrefilli bir yere konuslandiracaklarini askerlerimizi, hain Batililar bizi kandirdilar" deyip isin icinden siyrilma sansi yoktur. Bu mesele Kibris'ta da boyle, Kuzey Irak'ta da boyle, AB'ye verilen tavizlerde de boyle. Butun o kararlar bile bile verildi.

Simdi gelelim Katar olayina: Haritaya bak, Katar sinirlari ve misyonu Batililar tarafindan belirlenmis bir ulke, varolus sekli de oyle. O kadar ufak bir ulke ki cikardigi petrolu satmak zorunda, ufak oldugu icin ic kullanima yonlendiremez o petrolu, zaten petrolle isleyebilecegi baska bir kaynagi da yok. Varolmak, en azindan hakim sinifin varolmasi icin, bati'ya yaranmak zorunda. Turkiye ile Katar'i karsilastirmak bastan sona hata. Olsa olsa Iran'la karsilastirilabiliriz, her nekadar rejim farkli olsa da (sukurler olsun farkli), sikletimiz ayni.


 

Tarih: 3 Ekim 2006, 13:38 - İp: 85.***.**9.169
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

inanmıyorum. aynı cümleler.. kandırıldık.. maden yokmuş ))

 

Tarih: 25 Aralık 2006, 11:17 - İp: 88.***.**1.91
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yalan bunlar ati yalan. Mail avcılarının işi. Sonunda bu mesajı iletin diyorsa bilki üçkağıttır.

 

Tarih: 25 Aralık 2006, 12:52 - İp: 88.***.**3.77
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Mail avcıları konusunda Pazarbeye hak veriyorum.. Ancak kendi konuma eklediğim link, bu konuyla daha çok ilintili:

http://www.metalurji.org.tr/dergi/dergi127/der127_13.pdf

 

Tarih: 22 Ekim 2009, 11:02 - İp: 85.***.**7.237
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

PazarbeyYalan bunlar ati yalan. Mail avcılarının işi.
MeteMail avcıları konusunda Pazarbeye hak veriyorum

Öncelikle pazarbey ve mete ninde e-posta avcıları endişesine hak verdiğimi belirtmek isterim.

Ancak yaşanan özelleştirme süreci içerisinde stratejik önem arz eden değerinin çok çok altına satılan kurumlar olduğunu göz önüne getirisek ati nin paylaşımının doğruluk payı en az yalan olma ihtimali kadar yüksek. Bu yüzden insanları bilinçlendirmek adına bu tür gönderileri paylaşmakta yarar görmekteyim. Çoklu gönderi yaparkende hücre sistemini kullanmanızı tavsiye ederim. Böylelikle çevrenizde yer alan ancak birbirini tanımayan insanların birbirinin e-posta bilgilerini görmesini engellemiş olursunuz.

İlgilenenler için hücre sisteminin işleyişi!!!
Benim e-posta adresime kayıtlı 160 kişi var
Bu 160 kişi aile-okul-iş-nf gibi ortamlardan oluştuğu için
Bu kişileri aile-okul-iş-nf vs diye birbirini tanıyan insanlar olarak gruplandırmış durumdayım.
Elime ulaşan ve doğruluk payı olduğuna inandığım gönderilerin öncelikle benden önce ulaştığı e-posta adreslerini siliyorum. Ardından e-posta adresimde kayıtlı olan kişilerin bulunduğu gruplara ayrı ayrı gönderiyorum. Bu şekilde e-posta adresimde bulunan kişiler blunduğu grubun dışında kalan kişilerin e-posta bilgilerini göremiyor. Aynı grupta yer alan kişilerin birbirini tanıma ihtimalide yüksek olduğu için e-posta hırsızları benden bir şey çalamıyor. Bu yazdıklarım facebooka karşı olmamın ana sebepleridir.

Benden bu tür ileti alan dostlarımda benim e-posta adresimde çok az kişinin kayıtlı olduğunu düşünür

Kaşla göz arasında deşifre olduk

 

Tarih: 23 Ekim 2009, 16:58 - İp: 88.***.**9.141
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün (MTA) muhtemel rezerv araştırmalarına göre, Türkiye'de yer altında bulunan en yüksek maden rezervi 15,8 milyar ton ile dolomit. İçinde kalsiyum karbonat ve sodyum karbonat barındıran ve bu özellikleri yüzünden cam ve seramik endüstrisinin vazgeçilmezleri arasında yer alan dolomit, nadir ve çok değerli bir kireç taşı olarak biliniyor.



Bunun yanı sıra, Türkiye'de 13,9 milyar ton mermer, 12,3 milyar ton linyit kömürü, 5,7 milyar ton kaya tuzu, 1,2 milyar ton yüksek kalorili taş kömürü, 3 milyar ton bor, 1,5 milyar ton ponza, 1,9 milyar ton blister bakır cevheri bulunuyor.

Türkiye'nin toplam yer altı maden kaynaklarının bugünkü piyasa değerinin ise 2.5 trilyon doların üzerinde olduğu belirtiliyor.

MTA'nın verilerine göre, yer altında bulunan diğer madenler arasında 29,6 milyon ton asbest, 82 milyon ton asfaltit, 35 milyon ton barit, 251 milyon ton bentonit, 1 milyar 641 milyon ton bitümlü şist, 88 milyon ton boksit, 3,8 milyon ton cıva, 380 bin ton toryum, 233 milyon ton trona (tabii soda), 9 bin 137 ton uranium ve 345 milyon ton zeolit bulunuyor.

Araştırmalar, Türkiye de 700 ton görünür altın rezervi (6500 ton muhtemel rezerv) ve 1926 ton görünür gümüş rezervi bulunduğunu gösteriyor. Bunun yanı sıra 239 milyon ton feldspat, 70 milyon ton fosfat kayası, 4 milyon ton manganez bulunduğu öngörülüyor.

BOR REZERVİNİN YÜZDE 72'Sİ TÜRKİYE'DE

Dünya metal maden rezervlerinin yüzde 0,5'i; endüstriyel ham madde rezervlerinin yüzde 2,5'u; kömür rezervlerinin yüzde 1'i ve jeotermal potansiyelinin yüzde 0,8'i Türkiye'de bulunuyor.

Türkiye, 3,8 milyar metreküp işletilebilir mermer, 2,7 milyar metreküp işletilebilir traverten ve 995 milyon metreküp işletilebilir granit olmak üzere 7,495 milyar metreküp doğal taş rezervi ile dünya doğal taş potansiyelinin yüzde 40'ına sahip. Ülkemizde yapılan araştırmalarda 650'ye yakın renk ve dokuda mermer olduğu belirlendi.

Dünya bor rezervlerinin yüzde 72'sine sahip olan Türkiye, bu oran ile dünyada ilk sırada yer alıyor ve dünya tüketimini en az 400 yıl karşılayabilecek durumda.. Dünyada ikinci büyük soda külü rezervi olan Beypazarı Trona yatağını işletmek üzere kurulan tesis, yılda 1 milyon ton soda külü, 100 bin ton sodyum karbonat üretimi ile dünya tüketiminin yüzde 2.5'unu karşılıyor.

"ALTIN REZERVİMİZ EKONOMİNİN EMRİNE VERİLMELİ"

AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, ulusal ekonomileri oluşturan en önemli sektörlerden biri olan madenciliğin, başta sanayi olmak üzere, ekonominin tüm sektörlerinin ihtiyaç duyduğu temel girdileri sağladığını, kırsal bölgelerde yeni istihdam imkanları oluşturduğunu söyledi.

Türkiye'de çok çeşitli ve zengin maden rezervleri olmasına rağmen, bu kaynakların çoğunun işletmeye alınamadığını belirten Demirkıran, "Türkiye de toprak altında 50 milyar tondan fazla ticari değere haiz çeşitli cins ve özellikte maden bulunmaktadır" dedi.

Demirkıran, MTA verilerine göre, Türkiye'nin maden kaynakları açısından, dünya madenciliğinde adı geçen 132 ülke arasında üretim değeri itibarı ile 28'inci, maden çeşitliliği itibariyle de 10'uncu sırada yer aldığını ifade ederek, dünyada ticareti yapılan 90 çeşit madenden 77'sinin Türkiye'de bulunduğunu ve 60 çeşit madenin de üretiminin yapıldığını kaydetti.

"GÖRÜNÜR 650 TON ALTIN REZERVİ VAR"

2002'den önce yılda 15 bin-20 bin metre olan MTA maden arama sondajının, bugün yılda 200 bin metreye, yılda 10-15 milyon TL olan yatırım bütçesinin de 102 milyon TL'ye yükseldiğine dikkati çeken Demirkıran, bunun sonucunda 70 yılda 8,3 milyar ton olan linyit rezervi yüzde 50 artarak 12,3 milyar tonu bulduğunu, yapılacak yeni aramalar sonunda bu rezervin 25 milyar tona kadar çıkabileceğinin varsayıldığını söyledi.

Afif Demirkıran, Türkiye'nin yılda 250-300 ton altın ithalatı ile dünyada beşinci sırada yer aldığını belirterek, "İthal edilen altının 150 tonu işlenerek tekrar ihraç edilmektedir. Ülkemizin yılda altın ithalatına 5-6 milyar dolar ödediği dikkate alındığında, 650 ton görünür ve 6 bin 500 ton muhtemel altın rezervimizin bir an önce ekonominin emrine verilmesinin ne kadar önemli olduğu anlaşılacaktır. Toplam altın rezervimiz ile ülkemiz, dünya ikincisi konumundadır" diye konuştu.

Bir ülkenin refah seviyesi birçok göstergenin yanı sıra o ülkede tüketilen maden miktarı ile de doğrudan ilgili olduğunu dile getiren Demirkıran, araştırmalara göre, bir insanın 70 yaşına kadar ABD'de 1600 ton, Almanya'da 1000 ton, Türkiye'de ise 300 ton maden tükettiğini kaydetti.

Demirkıran, TBMM Genel Kurulunda görüşülmesine başlanan madencilik sektörünün sorunlarının tespiti ve eksikliklerinin giderilmesi için Meclis Araştırması açılmasını desteklediklerini bildirdi



KAYNAK


[

#mechul75' tarafından 27.10.2009 21:27:19 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Ekim 2009, 21:05 - İp: 88.***.**7.60
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Dünya bor rezervlerinin yüzde 72'sine sahip olan Türkiye, bu oran ile dünyada ilk sırada yer alıyor ve dünya tüketimini en az 400 yıl karşılayabilecek durumda..

Böyle bir kaynağa sahip olmak için kim neler yapmaz?

 

Tarih: 27 Ekim 2009, 21:26 - İp: 88.***.**7.60