pazerbey
pazerbey (üye)
Kütahya / Amatör

Ben Pazarbey, İtiraf Ediyorum...

Artık Tükçe olimpiyatları haz vermiyor.. Samanyolu ana haber bültenindeki palavralardan eskisi gibi zevk alamıyorum. Fettullah hocayı artık sevmiyor, netfoto gülen cemaati sorumlusu olmaktan utanıyorum...

İtiraf ediyorum...

Ben artık cumhuriyet gazetesi okuyor, Deniz Gezmişi seviyor, halk tv izliyor, siyaseten de Kılıçdaroğlunu benimsiyorum.. Ergenakon aşığıyım ve Ne mutlu Türk'üm diyeneden daha güzel bir söz tanımıyorum!


İşte yeni ben buyum, mutluyum, İtiraf ediyorum..

Tarih: 27 Temmuz 2011, 19:08 - İp: 78.***.**4.147
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

bitpireli emmi biradan anlamakta
keza efes içen biradan anlamamakta
zira efes te glikoz vardır zira içindekiler kısmısında da yazar
glikoz işin hiylesidir
tuborkta glikoz yoktur sadece malttır
lakin en iyi bira fıçı biradır zira tazedir
daha da iyisi yeni yapılmış ve pastorize edilmemiş biradır
binaleyen marketlerde bulunmaz
kendi birasını kendi imal eden alman bira evi balans ta bulunabilir mesela
ben zinhar içmem sadece genel kültür babında öyrendim bunları

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 20:02 - İp: 88.***.**7.203
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

yine görmezden geldi " hawai kımızı " işini.... " yüzsüzlük rahatlıktır " derler bizim buralarda.....ya birde tamam deyiverirse yandık...

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 22:55 - İp: 88.***.**0.214
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ne kültürlü adam. keza ben hatemoğlu alanda uyarmış idi beni metroda satılmakta diye. haklı imiş. 3 pontulun üçüde renk attı .okyanusa laf yok.

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 23:03 - İp: 88.***.**0.242
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

vay vay vay

 

Tarih: 21 Eylül 2011, 12:05 - İp: 85.***.**3.142
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Okyanus, glikoz işin hilesi değil. Glikoz, biranın asidini karbonize eden madde. Önemli bir işlevi var yani. Hani birayı ilk açtığında pısst edip dibinden kabarcıklar çıkar ya. İşte onu sağlayan glikozdur. Peki asit karbonize olmazsa ne olur. Birayı koy bardağa 1 hafta bekletip iç, onun gibi bir şey olur işte. Asidi kaçmış kolaya benzer dersem daha iyi anlaşılır heralde. Şimdi diyeceksin ki "Peki Tuborg nasıl çözmüş bu olayı şeker katmadan? Emin olmamakla birlikte muhtemelen direkt karbon gazı basıyorlardır içine.

Bilgiler biraderden çalıntıdır.*

*Benim birader Mısır çarşısından malzemeleri alıp evde kendi birasını kendi yapar. Zinhar o da içmez ama. Kimyasal deney mukabili. Keza ben de içmem.


İlgilenen imballasın

 

Tarih: 21 Eylül 2011, 14:00 - İp: 213.***.**5.242
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kİmse içmemmekte zati her nedense. Eskiden bir ...telefon geldi ne yazıyodum unuttum. kuzey ırakla konuşmakta idim kez.a
he tamam bir seferinde meyve suyu satankennesi eskiden asya marka cam şşiede vardı. açında foşşş etti. her taraf bira kimin koktu. senin biladerin deneysel bazdaki alkol üretimi bizde kendiliğinden olmuş idi. lakin bende içmedim.
bitli pire emmi. yazdıkların okyanusun sevyesinin biraz üstünde olmamış mı sencede.

 

Tarih: 21 Eylül 2011, 16:32 - İp: 88.***.**1.62
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Kırsalda da etrafa içmediğini söyleyip çaktırmadan kahve fincanlarında alkol tüketimi çok yaygınmış diye duydum.

 

Tarih: 21 Eylül 2011, 17:19 - İp: 213.***.**5.242
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

emmi sana katılmamaktayım
zira bu mefhumu hususiyetle tetkik etmiş idim
( bir kurme yazarının efeste glikoz olduğundan sevmediğini söylemesi merakımı tetiklemiş idi )
zira gezdiğim avrupa ülkelerinde içtiğim biralar ile efes arasında bir tat uyuşmazlığı var idi. elli çeşit bira içmiş isem de hiç efese benzeyen birisi yok idi.
efesi sevmez idim zati.
binaleyen bu kıllanma olayından sonra denk geldiğim bütün ecnebi mahsulatı biraların içindekiler bölümlerini anlayarak okudum. lakin hiçbirisinde glikoz yok idi.
sonra öğrendim ki almanya da biranın içine glikoz katar isen zaten onu bira ismi ile satamaz imişsin. zira almanyada bira yasası diye birşey var idi.

her ne ise emmi
bu glikoz işi bence işin hilesi. kesinlikle maliyeti ucuzlatmaya yönelik bir hile. tahminimce fermentasyon sürecini kısaltmak yahut hızlandırmak için katılmakta.

yahut en iyimser tahminle efesin arpası az gelmiştir üstünü glikoz şurubu ile tamamlamıştır.
+ glikoz biraya gıcık bir acılık katmakta. + gdo lu mısırdan üretilen glikoz şurubunun faidelerini saymaya dahi gerek görmüyorum.

emmi senin tarif de ayrıcana işime yaramadı. keza evde bira yapım malzemeleri satan dükkanlardan bulabilirsiniz diyerek alet edavat tarif etmekte.
daha yerli bir tarif lazım.

.

 

Tarih: 21 Eylül 2011, 17:32 - İp: 85.***.**7.37
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

bilmediğim hususlar bunlar.

 

Tarih: 21 Eylül 2011, 18:19 - İp: 88.***.**2.162
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

birayı bilmemde
ben karbondioksit üretebilmekteyim.. yok yav kendimden değil.. düzenek mertebesinde akvaryum mukabili..

balıkların ölmesin içün suya oksijen veriyosun.. ama bitkiler varsa onlarda karbondioksit istiyor.. dengeyi tutturmazsan ya bitkiler ölüyor ya paluklar..

sır, gizemde değil.. her akvaryum sitesinde var..

2,5 luk pet şişeyi alıyon..
kapağını deliyon bi boru sokuyon en sızdırmazından..
boru az girecek kapaktan içeri..

sonra bildiğin hamır mayasını ılık suyla karıştırıp içine şeker atıyosun..
o miktarlar şu an aklımda değil.. göz kararı yapar idim.. eğer ayarı tutturamazsan süreç ani ve etkisiz oluyo.. yada uzun ve etkisiz..
ayarını bulursan 1-2 saatte karbon dioksit üretimi başlıyo.. veriyon akvaryuma saniyede 1 kabarcık hesabıylan..

eğer düzeneğin çok sağlamsa ve biraz bonkör davranırsan o pet şişe bir patlıyorki sorma..
her yer sarı sarı mayalı su..
tek çaren badana boya...

şincik..
her çeşit biranın kendi mayası olduğunu biliyorum. o mayayı bulmazsan o birayı yapamıyosun.. diğer taraftan bira işinin detayında bir sürü tad, koku zımbırtısı var olduğunu görmüştüm Discovery mukabili..
meşe, ceviz, ardıç gibi ağaçlar bile rol oynamakta..
biraya düşkün olmayan biri olarak bilgim bu kadar..
ancak pattisten fiski, elmadan likör yapımında gözlem yapmış idim.. damıtma işi zor olmasa anlatıverirdim.
birde konyak konusu varki.. fecaat..
burbon ve rom pek tutmadığım içki türleri
rakıya zaten yanaşmam
beyleys kadın içkisi diye ün yapmasa başka bişey içmezdim heralde.
sek cin ve fişne votka pilotluğun olmazsa olmazı denilebilir
bütün bunlardan ayrı..
bir arkadaşımı yurt dışından özel diye kandırıp alkolsüz birayla sarhoş etmiş biri olarak diyorum ki
serhoşluk ne alkole bakar ne içkiye.. varsa ruhunda, pazar emmi gibi ayranla bile serhoş oluverin samırsan..

 

Tarih: 21 Eylül 2011, 18:25 - İp: 88.***.**5.51