dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

Bayramınız Kutlu Olsun

İbrahimin çocuklarının [3 semavi dinin inandığı] kutladığı herkesin taaa İbrahim peygamberden zamanımıza kadar gelen kurban bayramını kutlar.

Acabasız iman ettiğimiz İslam dininin
gereği olarak yapılan kurbanların yardımlaşma ve kardeşliği teşvik etmesini dilerim.

Apo kurban için vahşet demiş.aynı görüşte olan kinseler olabilir.Bir dine acaba mı diye iman olmaz.Ya inanırsını ya inanmazsınız.yada biz bunu bırakalım yerine şunu yapalım diye birşey olmaz.Çünkü Ayetler çok açık.

HAC SÛRESİ
(28) Gelsinler ki, kendilerine ait bir takım menfaatlere şahit olsunlar ve Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiği (kurbanlık) hayvanlar üzerine belli günlerde(onları kurban ederken) Allah'ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin.


Hacc / 37. Onların ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır; fakat O'na sadece sizin takvânız ulaşır. Sizi hidayete erdirdiğinden dolayı Allah'ı büyük tanıyasınız diye O, bu hayvanları böylece sizin istifadenize verdi. (Ey Muhammed!) Güzel davrananları müjdele!

. Biz, her ümmete -(Kurban kesmeye uygun) hayvan cinsinden kendilerine rızık olarak verdiklerimiz üzerine Allah'ın adını ansınlar diye- kurban kesmeyi gerekli kıldık.

Namaza tiyatro diyen apo kurbana da vahşet demiş.Apo aslında senin yaptığın terör gerçek bir vahşet değilmi.

#lightningman' tarafından 05.11.2011 20:38:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Kasım 2011, 20:33 - İp: 78.***.**4.144
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

incil,den bir paragraf

isa dedki,birbirlerinize sevgi besledğiniz sürece benim havarilerimsiniz.davam bütün ibrahimin çocukları[yahudi,hristiyan,müslüman]beraber huzur içinde yaşayabilmeleri ve karşılıklı saygı çerçevesinde birbirlerinden birşey öğrenmeleridir.

william c.watson
colarado hristiyan üniversitesi

kelimesine dokunmadım.üniversite müslümanlarıda ibrahimin çocukları olarak görmekte.


"Hamd, Allah'a aittir ki, O, bana ihtiyarlığa rağmen İsmail'i ve İshak'ı armağan etti Şüphesiz Rabbim, gerçekten duayı işitendir" (İbrahim Suresi, 39)

"Rabbim! Bana sâlihlerden olacak bir evlat ver", dedi.
101. İşte o zaman biz onu uslu bir oğul ile müjdeledik." (Sâffât, 37/83-101)


Bu bayram İbrahim peygamberden tüm İbrahimin çocuklarına miras kalmıştır.


Tevrat’a göre, kurban kıssası: «1, 2. Hak İbrahim’i deneyip ona dedi: Ey İbrahim! sevdiğin biricik oğlunu, İshak’ı al ve Moriya diyarına git, orada sana söyliyeceğim dağların biri üzerinde onu yakılan kurban olarak taktim et. 3. İbrahim sabahleyin erken kalktı, eşeğine palan vurdu, kendisile beraber uşaklarından ikisi ve oğlu İshak’ı aldı; yakılan kurban odunlarını yardı, kalkıp Hak’ın kendisine söylemiş olduğu yere gitti. 4. İbrahim üçüncü günde gözlerini kaldırıp uzaktan o yeri gördü. 5. İbrahim uşaklarına dedi: Siz burada eşekle beraber kalın, ben çocukla beraber oraya gideceğim; secde edip yanınıza döneriz. 6. İbrahim yakılan kurban odunlarını alıp, oğlu İshak’a yükletti; ateşi ve bıçağı kendi elinde taşıdı ve ikisi birlikte gittiler. 7. İshak, babası İbrahim’e şöyle dedi: Ey baba! işte ben, işte ateş ve odun; fakat yakılan kurbanlık kuzu nerde? 8. brahim dedi: Oğlum! yakılan kurban için kuzuyu Hak kendisi tedarik eder. 9. Hak’ın kendisine demiş olduğu yere vardılar; İbrahim orada bir mezbah yaptı, odunları dizdi ve oğlu İshak’ı bağlayıp odunların üstüne koydu. 10. İbrahim elini uzattı, oğlunu boğazlamak için bıçağı aldı. 11, 12. Hak’ın meleği göklerden ona çağırıp dedi: İbrahim, İbrahim! elini çocuğa uzatma ve ona bir şey yapma; çünkü şimdi bildim ki, sen Hak’tan korkuyorsun ve kendi biricik oğlunu benden esirgemedin. 13. İbrahim gözlerini kaldırıp gördü; işte arkasında bir koç çalılıkta boynuzlarından tutulmuştu; İbrahim gidip koçu aldı ve oğlu İshak’ın yerine onu yakılan kurban olarak takdim etti. 14. İbrahim o yerin adını Yehova’yire koydu; nasıl ki, bugüne kadar: Hak’ın dağında tedarik olunacaktır, deniliyor.» Kaynak : Tevrat, Tekvin, Bap 22, ayet 1-14.


Bilindiği gibi Hz. İbrahim’in uzun süre çocuğu olmamıştır. Tevrat’a göre Hz. İbrahim’in ilk çocuğu İsmail, Hz. İbrahim, seksen altı yaşında iken doğmuştur.

Yine Tevrat ‘a göre Hz. İbrahim’in ikinci çocuğu İshak, Hz. İbrahim, yüz yaşında ikendünyaya gelmiştir.

Kur’an’da Hz. İbrahim’in her iki çocuğunun karakterleri hakkında bilgiler verilmektedir. Buna göre; İshak, âlim bir çocuk olarak nitelenmektedir. “Derken onlardan (İbrahim’i ziyaret eden melekler)korkmaya başladı. "Korkma" dediler ve ona Âlim bir oğlan çocuğu (İshak) müjdelediler.” Zariyat/28

İsmail ise halim bir evlat olarak tavsif edilmektedir. ”İşte o zaman biz onu uslu (Halim) bir oğul ile müjdeledik.” Kurban edilmek istenen de bu halim evlat, İsmail’dır.

İslam’ın Hac emrinin uygulaması esnasında gerçekleştirilen Kurban kesme ibadeti, bin dört yüz yıldır Mina’da Hz. İsmail’in kurban edilmek istenilmesi hadisesini anmak maksadıyla devam ettirilmektedir.Burda anlatılmak istenen Tanrıya ibadet maksadıyla sadece dinden belirtilenlerin dışında bir kurban olmayacığı, bunlarında Koç,ve Dana cinsi olduğu açıklanmıştır.

Hz İsmail ve Hz İshak, Hz İbrahim ile birlikte insanları Allah'a iman etmeye davet etmişlerdir Hz İsmail, babası Hz İbrahim ile birlikte kutsal Kabe'yi inşa etmiştir.



 

Tarih: 6 Kasım 2011, 11:32 - İp: 88.***.**6.80
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Bayramda arayamadığım veya bu platformdan mesaj yazamadığım arkadaşların anlayışına sığınarak; geçmiş bayramınızı kutlarım..

Objektif bilgiler için teşekkürler..

 

Tarih: 22 Kasım 2011, 18:17 - İp: 94.***.**1.86
  • 1