byjehan
byjehan (üye)
İstanbul / Amatör

.

.

#byjehan' tarafından 26.12.2017 12:05:08 tarihinde düzenlendi.


#byjehan' tarafından 26.12.2017 12:05:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Eylül 2009, 00:14 - İp: 195.***.**7.65
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

bak şimdi şöyle düşün :

sen küçük bir çocuksun. Ve kimsesizler yurdunda kalıyorsun. birgün bir aile geliyor ve seni evlerine alıyorlar.
sana binbir türlü ilgi, çikolatalar, elbiseler..
ve sevgilerini veriyorlar.
bir yuva sıcaklığı tadıyorsun, mutlu oluyorsun.
anne baba gibi görüyorsun birilerini yine..

sonra birgün vazgeçip tekrar kimsesiler yurduna bırakıyorlar.

İşte şimdi yaşayacağın yıkımı düşün!

O köpeği sahiplenip, mutlulukları yaşattıkta sonra tekrar barınağa göndermen onun için de aynı şekilde yıkım olur unutma..

hafta sonu evine gittiğinde 2 gün hapis kalması da çok zor.. tek engelin bu kalıyor.
buna mutlaka çözüm bulman lazım.
otobüs bagajı olmaz, ölebilir.
evde hapis 2 gün, o da kötü bir durum..
ben tek engel olarak bunu görüyorum, buna çare bulursan, bakacaksın gibime geliyor.

 

Tarih: 3 Eylül 2009, 01:13 - İp: 88.***.**6.99
byjehan
byjehan (üye)
İstanbul / Amatör

evım ıstanbul otogarına yuruyerek 3-5 dk. okudugum unı corluda. 1.saat 20 dk lık yol. çorluya gıdış ve donus saatlerını ıstedıgım gıbı secebılıyorum. otobusun en boş oldugu zamanlarda yolculuk etmeyı tercıh edıyorum. genelde max 10 kişi oluo otobuste. hepsı de en onde oluo. kafesıne koyar en arkaya geçebılırım belkı.

ayrıca evde yanlız kalma olayı: ben yoksam arkadaşım evde olur. ama o da olmazsa dıer evlerde kalan arkadaşa anahtar bırakırım. gunde 1 saat gelır ve gezdırır. herkesle ıletışımım ıyıdır ve nazım geçer:D kıramazlar benı. 9 aya bolsek butun sınıf gezdırır yanı:D uygun gıbıme geldı.

şöyle bı sorun var. butun hayvan barınaklarına baktım. hıcbırınde 1 yasın altında kopek yok (köpek demek tuhafıma gıdıo golden dıyım ben en iyisi). barınaklardakı "golden"lar kısırlaştırıldıgından yavru olmuo doğal olarak. ya bı arkadasımdan falan alıcam, yada ınternette doğan yavrulara yuva arayanlardan alıcam artık. yapcak bısı yok. ama bu bayramdan sonra kesın alcam gıbı. cesaretlendırdıgın ıcın cok saol 'panctom.

 

Tarih: 3 Eylül 2009, 01:22 - İp: 78.***.**0.130
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

daha önce önerildi mi bilmiyorum ama PETarkadas, havlatavla gibi sitelerde, yavrularına aile arayan sahipler çıkabiliyor...
ben nankör kedimi 1 gece evde yalnız bıraksam, huzursuz oluyorum... zor şey emanet etmek; eskiden BAROK'umuz vardı( çin pekines) , bizden birini görmezse hasta oluyordu
GOLDEN'lara ben de bayılıyorum... eğitilebilirlikleri biraz daha az ama sadakatleri ve uyumlulukları beni öldürüyor

 

Tarih: 3 Eylül 2009, 01:31 - İp: 88.***.**0.35
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

rica ederim.

o halde artık bir engelimiz kalmadı. sen iyi bir sahip olabilirsin. (bu sözümü unutma.. bazen bıkkınlık gelirse bunu hatırla)

ama neden illa ki golden onu anlamadım?

sana, komşu ablamızın edindiği sokak köpeğini özellikleriyle anlatmıştım.
golden cinsine bu kadar sabitlenme bence..
tüm köpekler sadıktır.

Husky hariç.. huskyler bir nevi kurttur. yani köpek değildir.
bu yüzden köpek özelliği taşımazlar. sakin ve sevimlidirler.
doğaları gereği kolay kolay havlamazlar.
ve doğaları gereği kedileri boğabilirler.
bir husky'i başka birine verdiğinde o ortama da alışabilir. diğerleri kadar zorlanmaz.
sadakat daha azdır, çünkü kurtlar özgür ruhludur, husky de bir kurttur.

terrier benzeri süs köpeklerinde de sadakat, nispeten diğerlerine göre azdır. ama dostlukları iyidir.

bunların dışında her köpek çok sadık ve düşkün olur sana..

 

Tarih: 3 Eylül 2009, 01:34 - İp: 88.***.**6.99
byjehan
byjehan (üye)
İstanbul / Amatör

petarkadasa gırdım sonra da havlatavlaya bı bakcam.
*****
neden golden

2 3 gundur forumları falan hep okuyorum da ev ıcınde beslenebılecek mınyatur olmayan ve cok nadır havlayan ve ulumayan(husky) bir cins diye. ayrıca cok sempatım var golden a. yoksa sadece bır hayvan bakcak olsaydım hemstır kedı kus vb sey alırdım

bu arada cocuklugumdan berı akvaryumum var. 2 yıl evel bı hastalık sonucu 3 balık harıcınde hepsı öldü. 2 tane yavru(5 gunluk) lepıstes ve bır vatoz. su an akvaryumumda 100e yakın balık var. hepsı 0 5 gunluk 2 yavrudan oldu. ve bır de bekcı vatoz :D 2 yıldır akvaryuma tek bır yabancı balık almadım cunku aldıgım balık yuzunden zehırlenmıştı hepsı. ama balıkları egıtemıosun sevemıosun

:D:D

 

Tarih: 3 Eylül 2009, 01:40 - İp: 78.***.**0.130
byjehan
byjehan (üye)
İstanbul / Amatör

bu havlatavla çöpçatanlık sitesi çıktı:D:D

 

Tarih: 3 Eylül 2009, 01:52 - İp: 78.***.**0.130
dedemkorkut
dedemkorkut (üye)
İstanbul / Amatör

biri bizi gözetliyorda bir kadın köpeği ile katılmıştı.köpeğim eğitimli diyordu ve tv lerin önünde köpek kanepeye işedi ve bu asitlidir an alt yüzeye kadar işler yok ben sildim temizledim oldu deseniz bile olmaz.oyüzden bu köpek tuvalete gidince sıçtığı yeri kanepeye değdirir oturur.tuvalete kendi yapmış olsa bile o patilerle kanapeye oturur sizde gider onun oturduğu yere oturursunuz .fakat evin içine sokmadan terasta beslenir.bizim işyerinde beslediğimiz köpeği sabah işyerini açtığımızda ağır bir koku oluyordu işyerinde.fakat köpekleri severim bahçede yada terasta beslenebilir evin içine sokmadan.ben beslesem cins köpek sibirya kurdu yada lessi tarzı bir şeyler beslerdim.

 

Tarih: 3 Eylül 2009, 06:07 - İp: 88.***.**3.87
malaka
malaka (üye)
İstanbul / Meraklı

byjehan,herkes söylemiş ama ben bi kere daha söyleyeceğim,golden diye bi cinse takılı kalma,hatta cinse takılı kalma.barınaktaki köpekler bi süre sonra uyutuluyor,bunu unutma,üstelik en az golden kadar şirin köpekler var aralarında.
benim 2 tane köpeğim oldu şu ana kadar,ilk köpeğimi barınaktan almıştım,2 yaşındaydı ve her gece bi şekilde bahçeden kaçıp,ertesi gün yara bere içinde geri geliyodu,üstelik bizden çok korkuyodu,2 yılda insanlar ne yaptıysa artık ona.biz de sonunda geri vermek zorunda kaldık,yoksa bi sabah dönemeyebilirdi eve.

2.ci köpeğim alman kurduydu ve 1aylıkken almıştık,ancak o da veterinerin mi bizim mi bilemiyorum ama bi hata sonucu öldü.o günden sonra da bi daha hayvan almadım,alamadım.
Sana demem su ki,öncelikle alacaksan küçük bi köpek almalısın,yani eğitimini verebilecek kadar küçük.
ikincisi o yaşadığı sürece senin en yakın arkadaşın olacak,ona dertlerini anlatacaksın,bu nedenle ona elinden geldiğince iyi bi yaşam sağla.
üçüncüsü bahçe önemli bi faktör ama asıl önemlisi sahibidir.ör;halam köpeğine evin içinde baktı ve 18 yıl yaşadı.yani sen iyi baktıktan sonra bahçe vs. önemli değil
ve son olarak köpekler ortalama 15 yıl yaşıyacağına göre,sen kendini 15 yıl boyunca ona bağlamaya hazır mısın?çünkü bu büyük bi sorumluluk
ayrıca veterinerlerde hayvan eğitimiyle ilgili broşürler vs. bulabilirsin,bir de yeni bi kitap çıktı "köpek eğitimi for dummies"(15lira civarında bişi),kitepçılarda köpek eğitimiyle ilgili kitaplar,cdler bulabilirsin ama onlar çok işine yaramıyo

 

Tarih: 3 Eylül 2009, 12:27 - İp: 78.***.**6.102
byjehan
byjehan (üye)
İstanbul / Amatör

barınaktan almayı ben de ısterım ama egıtımını benım verebılecegım kadar kucuk kopek bulmak cok zor. kı onlar da ılk sahıplenılen. 1+ yasta kopegı napıyım ben. 1 yıl neler neler yasadıysa hep sorun olucak. daha urkek olucak. ama henuz 2 aylık bır yavru bırsey yasamamıs olcak. nasıl ıstersen oyle sekıl verırsın. korkcagı bısıler var ıse bu benım yuzumdendır acaba neden dıyebılırım. kafaya koydum yanı alıcam. kendıme guvenım var bu konuda.

 

Tarih: 3 Eylül 2009, 13:00 - İp: 88.***.**3.31
malaka
malaka (üye)
İstanbul / Meraklı

nasıl istersen öyle şekil verirsin diyosun ama bi köpeğe şekil vermek zor.bence yine profesyonel yardım da alsan fena olmaz.bi veterinere gidip köpek eğitimiyle ilgili eğitim merkezleri sorabilirsin.
Umarım seçeceğin köpek ve sen,birbirinizin hayatını güzelleştirirsiniz

 

Tarih: 3 Eylül 2009, 13:16 - İp: 78.***.**6.102