gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

Üniversitede Fotoğrafçılık Bölümü

merhaba ben öss'ye hazırlanıyorum ve fotoğrafçılık bölümüne girmek istiyorum. bu konuyu biraz araştırdım; ve fotoğrafçılık bölümüne girmek için sözel 1 den sorumluymuşuz ve bir takım yetenek sınavı varmış. ama ne kadar doğru ne kadar yanlış araştırdım onu bilmiyorum...

beni bu konuda bilgilendiricek ve yol göstericek olan var mı? mesala yetenek sınavında ne tarz soru soruyorlar ya da gerçekten yetenek sınavı var mı?



#gurhan_87' tarafından 03.03.2007 19:13:05 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Mart 2007, 19:11 - İp: 88.***.**9.158
belgeselci
belgeselci (üye)
Eskişehir / Amatör

öss nedir yaa...burda da mı öss konuşuluo!
walla atlayacam şu pencereden haa...
fotoğrafçılık bölümü bende çok istiorum ama bölümüm gazetecilik olduu için gazetecilik tercih edicem!
fotoğrafçılık okumakta bi başka bahara kald ıartık
sana da bana da başarılar o zmn ... sevgil iisimsiz arkadaşımızında dediği gibi YAPARSIN

 

Tarih: 3 Mart 2007, 20:13 - İp: 81.***.**5.96
studyofoto
studyofoto (üye)
Sinop / Meraklı

BANA KALIRSA GRAFİKERLİK OKU VE FOTOĞRAFCILIGIDA BİR HOBİ OLARAK SÜRDÜR..

 

Tarih: 3 Mart 2007, 22:20 - İp: 88.***.**4.229
fastfoto
fastfoto (üye)
Kahramanmaraş / Stüdyo Fotoğrafçısı

üniversitelerdeki fotoğrafçılık bölümleri son günlerde gayet iyi tavsiye ederim ama biraz yetenek lazım.

 

Tarih: 15 Mayıs 2011, 18:39 - İp: 81.***.**5.214
kan_ki
kan_ki (üye)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Türkiye'de tavsiye etmiyorum arkadaşlar. bu işi hobi olarak yapın daha tatmin olursunuz. merak edenlere söyleyeyim evet yetenek sınavı var (girmek,okumak isteyen) arkadaşlara tavsiyem temel fotoğrafçılık muhabbetlerini artık bırakmanız lazım, fotoğrafın dışında daha derin anlamlarla fotoğrafı özümsemeniz lazım. çünkü güzel sanatlara gireceksiniz ve bunun psikolojisi emin olun ağırdır. çünkü aradığınızı bulamayacaksınız, bir şey yapmak isteyecek yapamayacaksınız çünkü hevesiniz geçecek. dışarıdan göründüğü gibi hiç değil hiç öyle heyecanlı anlatanlar için heves edilecek bir şey değil. 2007 deki yazdığım yazıları gördüm o zamanlar çok istemiştim, çok sormuştum, hep peşinden gitmiştim. ama ne yazık ki şu yıllarda hiç arkasından koşan yok. hemen pes ediliyor. sonunda da girdim okula 3.sınıftayım, bence fotoğraf okumak önemli değil bütün sanat disiplinlerini öğrenip,araştırıp, bir şeyler yapmak bunu fotoğrafla ilgili hale dönüştürmek her fotoğraf amatörü için büyük bir kazançtır.
önce kaç puanla giriliyor öğrenin sonra okula gelip yetenek sınavlarına katılın. 500 kişiyi elemek için tabi ki görsel algı testi yapılacak, arayıp kitapçılarda bulun örneklerini ,geçerseniz makara film ile fotoğraf çekeceksiniz, bunları yıkatıp bastırıp,SEÇİP, portfolyo yapacaksınız, sonra juri karşısına geçip fotoğraflarınızı SAVUNACAKSINIZ. geçerseniz okul hayırlı olsun.
her şey gönlünüzce olsun.

 

Tarih: 18 Mayıs 2011, 12:16 - İp: 78.***.**5.10
ilzan
ilzan (üye)
Ardahan / Amatör

burhan sana katılıyorum fotoğrafcılık gercekten cok güzel bir hobi bende bu sene üniverstye hazırlanıyorum fotografcılık üstüne bir bölüm okumak istiyorum ama yeteri kadar bilgi saglayamadım bu konu hakkında .s yardımcı olan olursa sevinirim

 

Tarih: 8 Ağustos 2012, 10:52 - İp: 188.***.**7.154