turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Nü Fotoğrafın Yasak Olduğu Fotoğraf ...

Nü ve Erotic fotoğraf yüklemenin yasak olduğu fotoğraf paylaşım sitesi.

Tıklayınız

Bakalım daha neler göreceğiz...

Tarih: 16 Temmuz 2011, 11:50 - İp: 78.***.**1.156
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

panctom :

Sen haklı çıktın. Dediğin gibi içeriği, fotoğraf kalitesi ile ortaya nefis bir site çıkmış. Özellikle GreenPeace in fotoğrafçıları resmen döktürmüşler.
Nü konusundaki eleştirimi geri alıyorum...

Şu fotoğraflara bir bakarmısınız.

TIKLAYINIZ

 

Tarih: 1 Ekim 2011, 01:01 - İp: 78.***.**4.199
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ben bu siteyle ilgili kuşkularım olduğunu belirteyim

Fotoğrafların birçoğu muhteşem profesyonel çekimler . Bu siteye yabancı sanatçıların üye olup bunları yüklemiş olma ihtimali az . TINEYE aramalarinda bu fotoğraflar başka sitede çıkıyor . ( Greenpeace değil ) . Sanki siteye kaliteli hava vermek için birileri seçip yüklemiş gibi.

Ingilizce kurallar kısmında sitenin www.fotooptimum.com olan adresi de tercüme edilerek "www.photooptimum.com" olarak belirtilmiş - link bir yere bağlanmıyor haliyle .

Greenpeace ile alakalarını bilmiyorum ama o da şüpheli - Greenpeace logosundaki harfler büyük , bunlarınki küçük ...

Haklıyım / haksızım bilmiyorum . Her gördüğüne anında inanmayanlardanım diyelim.

 

Tarih: 1 Ekim 2011, 11:29 - İp: 96.***.**4.180
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

paperman;
Herhalde Greenpeace in adını onlardan habersiz kullanıyor olamazlar. Greenpeace gibi dünyanın en büyük sivil toplum örgütü buna müsade etmez. Baksana Greenpeace sitede seçim yapıyor, üyeleri greenpeace adına fotoğraf yüklüyor.
Greenpeace videoları, bannerı falan var.

Bu arada videoda nefis hazırlanmış, İzledinmi.

 

Tarih: 1 Ekim 2011, 11:51 - İp: 78.***.**7.7
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bu tür siteler ilk çıktıklarında çok masum bir role bürünüyorlar. belirli bir kitleyi arkalarına aldıktan sonra ne yapacaklarını kestirmek çok zor oluyor ve geri dönüşüde zor oluyor. umarım bahsettiğim sitelerden değildir bu site.

ayrıca o sitenin tasarımı ve yapısı bana da güven vermedi. bir tarafta amatör ve ucuz havası var diğer tarafta -örneğin videoda- iyi bir iş çıkartılmış gibi gözüküyor. başka bir yerden video alınıp buraya embed de edilmişte olabilir.

yapısı itibariyle site zaten bana uymuyor yinede eleştirmek istedim.

 

Tarih: 1 Ekim 2011, 11:53 - İp: 78.***.**3.78
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

"Herhalde Greenpeace in adını onlardan habersiz kullanıyor olamazlar"

Demek istediğim de bu zaten . Greenpeace'in bu işle hiç bir alakası olmayabilir - tıpkı CANONTURK sitesinin Canon ile hiç bir alakası olmadığı gibi ( Nikontürk de öyle ! ) . Greenpeace sitesine girerseniz , logolarının büyük harf ile yazıldığını görürsünüz , bunlarınki küçük harf . Orada uluslararası fotoğraf siteleriyle ilgili herhangi bir şey göremedim .

Greenpeace üyelerini de ( sanal alemde ) kendileri yaratmış olma ihtimali büyük , bir çok yabancı GOLD üyeyi de ! . Fotoğrafların izinsiz yüklenmiş olabileceğini belirttim - videoda da farklı olmayabilir .

Şu Polonezya/Tahiti gibi bir yerdeki kayık fotoğrafını araştırırsanız TINEYE'in 33 yerde bulduğunu görürsünüz. Bazıları Poster /wallpaper satışı yapan stock siteleri.

Bahsettiğim Turkçe web sayfası adını İngilizce'ye çevirmek de çok amatörce bir hata .

Dediğim gözle bakın bir de siteye - belki üyeyseniz benim girip göremediğim/okuyamadığım detayları siz görebilirsiniz.



#paperman' tarafından 01.10.2011 17:35:16 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Ekim 2011, 17:33 - İp: 96.***.**4.180
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

paperman ;

Senin yazın üzerine fotooptimum sitesine bize ulaşından senin sorularını ilettim.
Bana izinsiz kullanım olduğunu düşünüyorsanız sorunuzu bize değil Greenpeace Akdeniz e sorun dediler.
Greenpeace grup üyelerinin ise bu örgüte gönüllü üye fotoğrafçılardan oluştuğunu söylediler.

Bende merak edip Greenpeace in Türkiye bürosuna telefon ettim.
Basın yayın iletişim ofisinden Deniz Sozudogru adlı bir bayana konuyu aktardım.
Deniz hanım fotooptimum ile ilgili olarak ticari olmayan bir işbirliği içinde olduklarını, Greenpeace adının, fotoğraflarının ve videolarının kullanımının bilgileri dahilinde olduğunu söyledi.

Seninde konudan bilgin olsun diye yazayım dedim.


 

Tarih: 6 Ekim 2011, 01:37 - İp: 78.***.**2.109
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ben şüphelerimi dile getirdim , sebepsiz de değil ....

Yazdıklarıma ilave EXIF bilgileri hayatımda görmediğim bir formatta veriliyor - site işleticisinin fotoğrafın içinden biri olmadığı izlenimini uyandırıyor . Diyafram 28/10 , perde hızı 10/2500 , fokal uzunluk 700/10 gibi . Var mı böyle bir çekim ayarı/EXIF formatı ?

Fotoğrafı çeken yabancı isimlere - üye olduklarına göre ulaşabilmemiz lazım - o da mümkün değil . Kutup ayısı , Polonezya vs muhteşem fotoğraf sahiplerine mesaj ile ulaşmaya çalışırsanız karşınıza Greenpeace Group diye bir alıcı çıkıyor . Neden ?? Üye olup fotoğraf yüklememişler mi bu kişiler ?

Sizden gelen bilgiler , buldukları Greenpeace fotoğraflarını izinli yayınladıkları üzerine ... Bu fotoğrafçıların birebir girip o fotoğrafları yüklediği anlamına gelmiyor - ama verilen izlenim o ... Haliyle bu fotoğrafçılara ulaşmanız mümkün değil .

Bunlar size normal geliyor olabilir - bana gelmiyor

Greenpeace ile organik bir bağ varmış şeklinde intiba yaratılmış ; Greenpeace gibi tescilli bir isim kullanılıyor. İnceleyince anlaşılıyor ki , ortada bu bağ yok ama bir şekilde kurulması konusunda bir çaba gösteriliyor .

Zaman belki sizi haklı çıkarır

 

Tarih: 6 Ekim 2011, 03:52 - İp: 96.***.**4.180
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bana izinsiz kullanım olduğunu düşünüyorsanız sorunuzu bize değil Greenpeace Akdeniz e sorun dediler.


benim evimde kumar oynatılıyor, polis eve baskın yapıyor, ben de polislere, bunun sorumlusu ben degilim bu aletleri kim yaptıysa gidin onunla konusun diyorum...
boyle sacmalık olmaz. site yonetimi izinsiz kullanımdan birebir sorumludur.
greenpeace akdenizin ne alakası olabilir bir baska sitedeki izinsiz kullanımdan,sabah aksam onun takibini mi yapacak adamlar???

daha once de belirttigim gibi tasarımı berbat bir site. kullanılan fonttan butonlara gorsellere ve hatta sitenin kendi logosuna varana kadar...oyle ki fotograflar cok alakasız bir yere konmuş kelebek goruntusunu hatırlatıyor..
lise sondayken (sene 2001-2002 falan düşünün artık) cok daha iyi gorselli siteler hazırladıgımızı hatırlıyorum. bu kadar profesyonelle "calısabilen" (iddia eden) bir siteninde 300-500 liraya kıyıp (onu da gecin hazır şablonlar kullanarak da olabilir) adam gibi bir tasarım yaptırmasını beklemek fazla degil sanırım.
moderator tez curutmeye calısmadaki agresif tavrını ve enerjisini keske siteyi "şüphe dahi duyulmayacak kalitede" bir site yapmaya harcasaymış.
zamanla asılacak seyler degil bunlar malesef olaya bukadar iyimser bakamıyorum.



***************************************

sitenin amacını acıklar yazıda belirtildigi üzere
Fotooptimum yaşadığımız dünyanın yaşanabilir kalması, doğal güzelliklerinin fotoğraf ile belgelenmesine, insan, bitki, hayvan, doğa arasında optimum düzeyde paylaşımın korunmasına hizmet etmek amacıyla kurulmuş bir fotoğraf paylaşım sitesidir.


yuklenen fotografa bakıyoruz:

http://www.fotooptimum.com/foto.php?id=3867

http://www.fotooptimum.com/foto.php?id=3837

yorum yapma geregi duymuyorum.

***************************************


ayrıca eklemeden de gecemeyecegim ortada "viral reklam" kokusu alıyorum.
nü fotografın yasak oldugu site diyerek aslında kotulenir gibi yapılarak sonrasında ortaya nefis bir site cıkmıs denmesini pek normal karsılamıyorum. cunku goz var nizam var, hayatında girdigi tek site netfotograf olan bir insan bile sitenin bırakın nefisi idare eder bile olmadıgını gorur.

iyi bir fotograf sitesi arıyorsanız eger,



http://1x.com/

 

Tarih: 7 Ekim 2011, 12:15 - İp: 88.***.**8.140
goksungokhan
goksungokhan (üye)
İçel / Amatör

ayrıca eklemeden de gecemeyecegim ortada "viral reklam" kokusu alıyorum. nü fotografın yasak oldugu site diyerek aslında kotulenir gibi yapılarak sonrasında ortaya nefis bir site cıkmıs denmesini pek normal karsılamıyorum. cunku goz var nizam var, hayatında girdigi tek site netfotograf olan bir insan bile sitenin bırakın nefisi idare eder bile olmadıgını gorur. iyi bir fotograf sitesi arıyorsanız eger,

reklamin iyisi kotusu olmaz derler. aslinda bu konu sitenin guzel reklamini yapmis oldu. bu link yuzunden siteye uye olan kac kisi oldu. guzel starteji oldu.

 

Tarih: 7 Ekim 2011, 23:34 - İp: 41.***.**0.34