suzuki
suzuki (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Makinalarını Tanıtırmısınız?

Arkadaşlar yakın zamanda iyi bi fotoğraf makinası almayı düşünüyorum çünkü oldum olası bu pozlama ve anı dondurma merakım var.Ama bu yeni teknolojiyle donatılmış olan fotoğraf makinalarından gün geçtikçe daha da anlamamaya başlıyorum.Siz işi bilen abilerim ablalarım kardeşlerim aranızda öyle değişik terimler kullanıyorsunuzki anlattıklarınıza fransız kalmamak içten bile değil (anlıyamıyorum).Şimdi sizden istediğim şey bana biraz bilgi vermeniz.
Analog Fotoğraf Makinası?
SLR Fotoğraf Makinası?
Dijital Fotoğraf Makinası?
Nedir bunlar ne işlev görüyorlar aralarındaki farklar nedir vesayre.Bana bu makinlardan biraz bahsedermisiniz.Önce tanıyıp sonra almak istiyorum.Yalvarırım anlatın şunları ama en yalın ve en küçük çocukların anlıyabileceği, en fransız insanın bile anlıyabileceği teknolojik terimlerden uzak bir dille.Şimdiden teşekkür ederim

Tarih: 18 Eylül 2007, 22:21 - İp: 81.***.**1.135
brmrtat
brmrtat (üye)
Ankara / Amatör

Sayın Suzuki, aşağıdaki verdiğim linki bi inceleyin. Konunun uzmanı olan kişilerce yalın ve anlaşılır bir şekilde video görüntüleri eşliğinde açıklamalar yapılmaktadır. umarım faydası olur.

http://www.uzmantv.com/kategori/sanat/fotograf

Ama ben yine de birkaç kelime ile cevap vermeye çalışacağım.

Analog Fotoğraf Makinesi: Bildimiz klasik film kullanılan makinelerdir. Çektiğiniz görüntüler kullandığınız filme yansıtılır, siz de onu bir fotoğrafçıya götürüp banyo ettirirsiniz (imkanınız varsa kendiniz de yapabilirsiniz tabi).

Dijital Fotoğraf Makinesi: Gelişen teknolojiyle birlikte film kullanılmayan, çekilen görüntülerin dijital verilere dönüştürülerek hafıza kartı veya çeşitli depolama ünitelerine kaydedilmesine imkan sağlayan ve bunları bilgisayar, TV gibi çeşitli görüntü aygıtlarında anında görmemiz sağlayan (megapiksel, piksel, dpi, jpeg, raw gibi daha bir sürü ıvır zıvır yeni terimleri de bilmemizi gerektiren) yeni nesil fotoğraf makineleridir.

SLR Fotoğraf Makinesi: Bizim halk arasında :-) profesyonel fotoğraf makinesi de dediğimiz, isteğe ve ihtiyaca göre değişebilen objektif kullanılan makinelerdir. SLR "Single Lens Reflex" ingilizce terimlerin baş harfleridir. Ne demek bu? "Tek aynalı lens" veya "Tek yansıtmalı lens" gibi çevirebiliriz. Bu tür makinelerde bir tane ana gövde vardır ki biz ona SLR makine (veya body yani gövde) diyoruz. Onun önüne de envai çeşitte ebat ve özellikte olan ve makineye uygun bir objektif takarak kullanıyoruz. Bunun analog olanına (bakınız yukarıdaki tanım) SLR makine , dijital olanına ise başına bir "D" harfı getirerek "DSLR" (Dijital SLR) diyoruz.

Biraz fazla uzun bir cevap oldu ama site içindeki forumları da dolaşarak bir çok konuda bilgi sahip olabilirsin. Ben de bir amatör olarak böyle yapıyorum çünkü, :-) Ben de daha 1 ay önce ilk defa bir DSLR alarak fotoğrafçılık konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Şu bir ayda bile bu sitede çok şey öğrendim. Hatta foroğraf makinesi seçimimi bu sitedeki yüzlerce sayfa forum, değerlendirme ve incelemeleri okuyarak karar verdim. Satın alma sürecine girdiğin zaman daha ayrıntılı fikir alış verişinde bulunabilirsin. Bu hususta sana tavsiye verecek yüzlerce kişi vardır sitede.


#brmrtat' tarafından 19.09.2007 11:44:19 tarihinde düzenlendi.


#brmrtat' tarafından 19.09.2007 12:22:33 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Eylül 2007, 11:39 - İp: 194.***.**8.2
suzuki
suzuki (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

brmrtat dostum verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim.Bu tanımlara göre nikon n90s denen zımbırtı SLR sınıfına giriyor öylemi yani? saygılar

 

Tarih: 20 Eylül 2007, 22:39 - İp: 85.***.**7.84
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

N90s Analog Slr oluyor..

amerikada N90s olarak satılan makine avrupa ve yurdumuzda F90x olarak satıldı..

kupası motoru aynı, b tek amblemi değiştirmişler yani..

 

Tarih: 21 Eylül 2007, 09:57 - İp: 85.***.**3.25
brmrtat
brmrtat (üye)
Ankara / Amatör

mete007 arkadaşımız cevabı vermiş zaten. Onun da dediği gibi Nikon N90s (ya da F90x) Analog bir SLR makine oluyor. Buraya tıklayarak makinenin özelliklerine bakabilirsin.

 

Tarih: 22 Eylül 2007, 00:32 - İp: 194.***.**9.1
  • 1