fulya.erdem
fulya.erdem (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotoğrafta Makinenin Önemi

Öncelikle herkese selamlar. Ben İstanbul'dan Fulya, 15 yaşındayım ve yaklaşık 1 yıldır fotoğrafçılığa merak sardım. Pek fazla bilgi sahibi olmadığım için sizlerden öneri almak istiyorum.
Elimdeki makine profesyonel değil, orta dereceli dijital fotoğraf makinelerinden (10.1 mp) ve ailem henüz profesyonel fotoğraf makinesi almak için erken olduğunu ve de bir süre sonra hevesimin geçebileceğini düşünüyorlar. Sizce normal bir makineyle de kaliteli fotoğraflar çekebilir miyim? Profesyonel makine şart mıdır? Son olarak da fotoğraf çekerken kendimi ve fikirlerimi fotoğraf çekme kurallarına göre kısıtlamalı mıyım yoksa 'anı' kendi gözümle ve hislerimle mi yansıtmalıyım?

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler (:

Tarih: 25 Mayıs 2010, 19:16 - İp: 88.***.**4.165
hayat_can
hayat_can (üye)
Kocaeli / Meraklı

slm Fulia

bence şimdilik elindeki makine sana yeterli olur..

çek çekebildiğin kadar fotoğraf.. bizlerle paylaş..

ve galeri de bol bol fotoğraf izle

yorumları oku.. teknikleri araştır..

kadraj, netlik ışık kompozisyon gibi konular üzerinde tecrübe sahibi olursun..

ileride de daha prof bir makine edinir daha güzel fotoğraflar çekersin

bende daha yeni yani anlamaya başlıyorum bazı şeyleri..

sindire sindire öğrenmek en güzeli..

 

Tarih: 25 Mayıs 2010, 20:45 - İp: 88.***.**5.60
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Evet.

 

Tarih: 30 Mayıs 2010, 22:39 - İp: 85.***.**0.188
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bütçenizin elverdiği ölçüde bir makina alın çekmeye başlayın. bu makina manuel ayara izin veriyorsa ilk başta size fazlasıyla yetecektir.
bir süre sonra sizin fotoğraflarınız ile internetten gördüğünüz fotoğraflar arasında fark olduğunu göreceksiniz. ne kadar teknik ve bakış açısı uyguluyor olursanız olun hala daha kalitede eksiklikler hisseetiğiniz zaman gidin bir adet başlangıç seviyesi dslr alın. lensleri ve manuel ayarları burada daha iyi anlatyacaksınız. makinenin hakkını vereceksiniz. hemen ilk etapta dslrye geçmek bence yanlıştır. hayatcan nickli üyeninde dediği gibi yavaş yavaş öğreniliyor bazı şeyler.

fotoğrafta makinenin hatta lenslerin kaliteye etkisi çok fazladır. heleki profesyonel işlere özenirseniz illaki iyi bir lens ve iyi bir dslr gövde almanız gerektiğini anlayacaksınız.

15 yaşındaki bisinin compactan başlamasını ve bu makinenin canını çıkarana kadar herşeyi üzerinde denemesi taraftarıyım. en geç 2 yıl içinde dslr ye geçmek isteyeceksiniz.
hem ozaman belkide fiyatlar daha uygun olur.

canonun manuel ayarlara izin veren compact modellerini öeriyorum.

 

Tarih: 31 Mayıs 2010, 00:19 - İp: 95.***.**4.9
  • 1