seckint
seckint (üye)
Ankara / Meraklı

Fotoğraflara Neden Yorum Yazılmıyor

bir fotoğrafçıyı en çok mutlu eden fotoğrafları ile ilgili yorum yapılmasıdır. bu sayede bilgi kazanılır ve iyiye ulaşılır fakat burada bu yok. herkesi kınıyorum. belki benim de fotoğraflarım hiç de iyi olmayabilir ama en azından yorum bekliyorum kendimi yontabilmek için.
gönderilen fotoğraflara çok sert eleştiriler yapıyorum belki ama kusura bakmasınlar çünkü onlar da gönderirken biraz estetik kaygısı taşımalılar.
yaptığım sert yorumların hepsini hatta daha fazlasını hakettiklerini düşünüyorum...

saygılar sunuyorum...

Tarih: 26 Ocak 2005, 15:43 - İp: yok
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Merhaba seçkint;Sert yanıtlar benim gibi henüz işin başındakileri korkutmuş olabiliryada yorum yapmakta bilgi ister diye düşünüyorum salt beğeni nedeniyle güzel demeye ben şahsen çekiniyorum (bilmeyen yorumlamasın)denmesini istemem ama yinede bir cesaret beğendiğim iki fotoğrafa beğeni yorumu yaptım.Bilmem anlatabildim mi?Ben herşeyi göze alıp?tarih atılmış dahiolsa çektiğim bir fotoğrafı yollayacağım.Işığın bol olsun.

 

Tarih: 27 Ocak 2005, 20:50 - İp: yok
mexvolkan
mexvolkan (üye)
Malatya / Haber Fotoğrafçısı

vallahi helal olsun tam forum sayfasına girdim serbest kürsüde bu konuyu dile getirecektim baktım ki bu sorunu farkeden seckint de var mış seni tebrik ederim
SÖZÜM BAŞKALARINA...
ARKADAŞLAR NİYE!!!! Niye yorum yazmazsınız anlamam bu fotolar bu siteye ekleniyor ki yorum alsın iyi yada kötü değil mi bi reklem gibi olmasın www.fotokritik.com.tr 'ye girin görün insanlar ne kadar sorumlu ve itinalı bir şekilde yorumlarını yapıyor
sırf bunun yüzünden siteye girmek canım istemiyorum zaten yaklaşık bir aydan sonra ilk girdim ve fark ettim
buradan sesleniyorum SİTE KURUCULARINA lütfen uyarı alınsın ve belli müddet yorum yapmayanları siteden uzaklaştırsın
hepinize SAYGILAR...... SİTE KURUCULARINA

#mexvolkan' tarafından 13.02.2005 12:26:40 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Şubat 2005, 12:21 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili arkadaşlar,
Neden fotoğraflarınıza yorum istiyorsunuz? Siz ilkokul çocuğu musunuz?Fotoğrafı kim için çekiyorsunuz? Kendiniz için mi başkaları için mi? Fotoğrafı kendiniz için çekiyorsanız elalemin değer yargıları neden sizin için bu kadar önemli? Yok eğer maksadınız birşeyler öğrenmekse o zaman gidin bir fotoğrafçılık kitabı alın kendinize yada fotoğraf kulüplerine üye olun.Yok eğer başkaları için çekiyorsanız burası bir amatör topluluk profesyonel değil::: Burayı fotokritik forumularına dönüştürmeye kimsenin hakkı yok. Burada kavga gürültü kem söz istemiyoruz.....

 

Tarih: 13 Şubat 2005, 21:13 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

yorum yazıcamda.. önce müşteriye bakmam gerekiyo.. interneti ağırlıklı olarak iş için kullanıyorum, kalan ufak vakitlerde netfotoğraflı olarak daha çok foruma bakıyorum..

eve internet bağlatmak isteyen arkadaşlar oluyor.. "bana uymaz " diyorum.. eve iş götürmek veya internetin hayatımda kapladığı saatleri artırmamak, öncelikli amacım.. yorum sayım, bu sebeple az.. az sayıdaki yorumlarımın çok faydalı olduğunuda iddia edemem..

sanat, seyirci için yapılır veya sadece sanat için yapılır sergilenmesede olur, gibi tartışmalar her zaman vardır..

bu arada, sizin fotoğraflarınız gayet güzel..

 

Tarih: 12 Kasım 2007, 14:18 - İp: 85.***.**7.75
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Mümkün olduğunca siteye eklenen fotoğraflara bakmaya çalışıyorum ve bir çoğuda gerçekten çok güzel fotoğraflar ama sadece çok güzel olmuş tebrikler demek içinde yorum yazmayı tercih etmiyorum. benim bilgim dahilinde eleştirebileceğim veya tavsideye bulunabileceğime inandığım bir nokta varsa sadece o konuda yorum yazmayı tercih ediyorum. Eleştiri ve tavsiyede bulunurkende mümkün olduğunca yumuşak bir dil kullanmaya gayret ediyorum. Sert ve kırıcı eleştiriler karşınızdaki kişiyi kırabileceği gibi kızdırabilirde amaç bu değil ki!!!

 

Tarih: 12 Kasım 2007, 14:37 - İp: 85.***.**9.244
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Eleştirmek veya yorum yapmak için fotograf uzmanı olmak gerektiğine inanmıyorum.Sonuçta herkesin beğenisine sunulmuş ise,herkes eleştribilmeli.

her ne kadar inkar etsek de,bilinç altımızda fot.için yorum alma veya en azından izlenilme isteği vardır.
genelde üst sayfalarda son yorum almış fotolar olunca ,daha çok o sayfaya bakılıyor veya bildik tanıdık kişilerin fotolarına bakılıp sadece güzel denilip geçiliyor.
Ben geçen hafta yeni eklenenlere bakayım dedim,oradaki arkadaşlara az çok destek olmak istedim.Ama gelen tepkileri görünce tövbe ettim.Bir daha asla bilmediğim kişilere yorum yapmam.
keşke herkes eleştirileri kaldıracak cesareti gösterebilse.Bir başkasının bakış açısından olaya daha farklı yaklaşabilse..
Bu arada şu fotokritik muhabbeti her forumun içinde her topiğin içinde,hiç hoş bir durum değil bence.


#kad-ir' tarafından 12.11.2007 14:50:48 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Kasım 2007, 14:39 - İp: 85.***.**9.67
ahmet07
ahmet07 (üye)
Antalya / Amatör

seçkin merhaba sana hak vermemek elde değil ama bunun için herkezi kınama, pozitif bakmanı istiyorum bende ilk zamanlar sadece bırak yorumu izlenme oranlarına seviniyordum gerçi ilk yorum az yorum almışları sildim ama bunun içinde kimseye kızmadım ve sitem etmedim herzaman iyisini yapmaya çalıştım izledim çekilen karelere baktım ne yapılması gerek neyim eksik gibilerinden aldığım tavsiyeler ve yorumlarla istemeden zaman geçtikçe kendimi geliştirdiğimin farkına vardım seninde olumlu yorumlar üyelere olan saygınlığını koru sitemle kınamakla olmaz sana tavsiyem hep yorum yap ama olumlu kırmadan sanada kırıcıda olsa yorum gelse olumlu bak ...şimdi benim örneğimi bakarsan ilk yüklediğim kareler ve yorumlar şimdiki yorumlara ve fotolara bak ...en önemli olan yaptığın işle çektiğin ve yaptığın yorumlarla saygınlık kazanmak bu tarz forum açarak herkezi kınamak bence sende negatif olumlar bırakır işini yap keyfini çıkar zevk al derim bilmem kendimce anlatabildimmi bilemem alabildiklerini al alamadıkların sana kalmıştır ...bende aynı şeyleri yaşamış geçirmiş biri olarak dediğim şeyleri yaptım ve artık ismime bakmadan fotografın bana ait olduğunu anlıyor herkez önemli olan bunu sağlamaktır bence ..saygılar kardeşim ...

 

Tarih: 12 Kasım 2007, 14:50 - İp: 85.***.**2.232
DigitalArt
DigitalArt (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Bu YazdıkLarım için İstenmeyen Adam OlabiLirim :o)

Eskibir Topic ama Gündeme GeLse İyi OLur En Azından Bende DüşünceLerimi Yazayım Dedim..

Açıkcası Kötü FotoğrafLara Yorum YapanLara Çok Kızıyorum.. Fotoğrafıma Yorum Yaptı Diye Gidip Fotoğrafına Yorum Yapayım HissiyLe Yanıp TutuşuyorLar..
Ben Beğendiğim AnLadığım ZevkLe İzLediğim FotoğrafLara Yorum Yapmak İstiyorum Fakat Bu OLanLar Hoşuma Gitmiyor.. Çok GüzeL KareLeri Kaçırıyorum Yorum Yazacam! Yorum Yazdım Diye Benim Fotoğrafıma ''ELine SağLık TebrikLer'' Yorumunu ALmaktan Korkuyorum.

Benim FotoğrafLarımı Beğenen Yorum Yazsın İstiyorum BeğendikLeri İçin Yorum YapıyorLar Demek İstiyorum. Yapıcı Veya Yıkıcı Hiç Farketmez..

Yaptığım ÇaLışma İLe Yorumu Haketmek İstiyorum BaşkaLarına Yorum Yazdığım İçin DeğiL..!

 

Tarih: 12 Kasım 2007, 21:16 - İp: 85.***.**1.122
gorbi67
gorbi67 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Merhaba arkadaşlar,bir şeyin beğenildiğini ifade amaçlı lamak yorum olamaz.Anca o şekilde hoşumuza gittiğini ifade edebiliriz.Yorum ise farklı bir şey olmalı.O fotoyu iyisiyle kötüsüyle eksikleriyle görüş bildirip üzerine değer katmaktır.
Ben bir ara Şakşakçı tayfasına sesleniyorum diye bir topik açmıştım(tabi topik hemen silindi)eminimkide çok okundu.Ama malesef burda oluşturulan o saadet zinciri kırılamadı.10 kasım günü yüklediğim fotoya 180 kere bakılmış,19 yorumda kalmış,gerçi gelenler sadece beğeni ifadesi olmuş.Yorum değildiler.Aynı gün yüklenen bir başka foto 105 kere bakılmış 43 yorum almış.Bunu anlamak çok zor...
Dedim ya saadet zinciri var.Burada bir kanka vaziyeti almış yürümüş.Bu olabilir,insanlar birbirini tanır.Dost olur.Ama bu muhabbetle fotolar burada prim yapıyor kanımca...
Sonra kötü olan fotolarada bakılmalı o arkadaşlara fikir verimeli,fotosu hakkında.Nerde bilginin paylaşımı?
Ben derimki biraz gerçekçi olalım.Sevgiyle kalın.
(HAA BİDE ONUTMADAN ÇOK ŞAK ŞAK ALABİLMEK İÇİN BAYAN OLMAK GEREKLİ.)
#gorbi67' tarafından 13.11.2007 09:48:55 tarihinde düzenlendi.


#gorbi67' tarafından 13.11.2007 17:18:38 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Kasım 2007, 09:45 - İp: 85.***.**7.123
koç2513417
koç2513417 (üye)
Aydın / Özel Gün Fotoğrafçısı

herşeye yorum yapmak arı kovanına çomak sokmak gibi bence kimini seyrederken dalarsın ağlarsın gülersin vs.yorum yapmak ta güzel bırakalım herkes dertlerini sevgisini gülünün dikenini hislerine göre dile getirsin.

 

Tarih: 13 Kasım 2007, 18:50 - İp: 88.***.**9.72