b.tokel
b.tokel (üye)
Trabzon / Amatör

Fotoğrafçılık Ve Kameramanlık

arkadaşLar ve değerLi büyükLerim.. ben FotoğrafçıLık ve KameramanLık okumak istiyorum. Fakat hangi üniversitede var ve puanLarı kaç biLmiyorum. İnternetten araştırdım buLamadım. Ben FotoğrafçıLıkta amatörüm ve aşırı merak var. Yani anLiyacağınız bu işi profesyoneL oLarak yapmak istiyorum. Bildiğim kadarıyla kocaeli üniversitesinde bu bölüm varmış. Yalnız 2 yıllık mı, yoksa 4 yıllıkmı.. Giriş için mülakat var diyorlar, gerçektende var mı? Biraz bilgilendirirseniz sevinirim.

NOT:// Forumu araştırdım, bu düşüncede sadece bi konu buldum orda da beni tatmin edecek bir cevap bulamadığım için kendi konumu açtım. Eğer forumda kirlilik yarattıysam özür dilerim. Saygılarımla.

#b.tokel' tarafından 14.01.2011 15:37:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Ocak 2011, 15:35 - İp: 85.***.**6.181
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümü şu an ön lisan programları için var..İstersen YGS-4 puanı ile iki yıllık bölümlerine yerleşebilirsin..

Ayrıca YGS girmek şartı ile ya da en azından bir lisan programını bitirmek şartı ile sınavsız olarak açıköğretim fakültesş fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümlerine kayıt yaptırabilirsin..

Eğer ben illa da dört yıllık okuyacağım diyorsan bu sefer mimar sinan gibi güzel sanatlar fakültelerine özel yetenek ile girmeye çalışacaksın..Tabi onlar da önce ygs gibi şartlar arıyor..

Öte yandan bu bölümlere girişi amacınız fotoğrafçılığı öğrenmek ise o zaman bence bu kadar masrafa ve eziyete gerek yk..NF Üniversitesi gibi online yani sanal üniversiteler daha iyidir..Bol bol fotoğraf çekecek, bol bol çekilenb fotoğraflara bakacak, e arada fotoğrafçılık ile ilhgili teknik bilgileri içeren kitap okuyacaksınız..İşte ondan sonra kendinizdeki değişimleri fark edeceksiniz..

Ben şu an açaık öğretim fakültesi fotoğrafçılık ve kameramanlık okuyorum.Bu okulun bana fotoğrafçılık adına bir katkısı oldu mu?..Ancak %10..Ama benim amacım bir belge sahibi olmak..O belge ile kurslar açmak..Eğer siz de bu düşüncede iseniz bence en iyisi açıköğretim fakültesi olacaktır..

 

Tarih: 14 Ocak 2011, 16:20 - İp: 78.***.**6.133
b.tokel
b.tokel (üye)
Trabzon / Amatör

teşekkür ederim hocam açıkLamanız için.. benim istediğim hem bu işi mesLek edinebiLmek, hem eLimde bir beLgem oLsun, hemde profesyoneL veya biLgiLi kişiLerden eğitim aLmaktı. ama öneriLerinizi dikkata aLacağım. SaygıLarımLa.

 

Tarih: 14 Ocak 2011, 16:32 - İp: 85.***.**6.181
b.tokel
b.tokel (üye)
Trabzon / Amatör

arkadaşLarım ve büyükLerim.. görüyorum ki, konumun görüntüLenme sayısı her gün artıyo.. bu konuda başka yorumLarı oLan büyükLerim varsa sizLeride dinLemeye ve görüşLerinizi değerLendirmeye açığım. TeşekkürLer şimdiden

 

Tarih: 15 Ocak 2011, 16:48 - İp: 88.***.**3.70
nihasrugu
nihasrugu (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

bencede açık öğretim fakültesi fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümü daha mantıklı bende bu bölümü okumayı düsünüyorum.

 

Tarih: 28 Mart 2011, 10:56 - İp: 195.***.**5.19
  • 1