hakanbas
hakanbas (üye)
Edirne / Amatör

Fotoğrafçı Açmak İstiyorum ?

Arkadaşlar ben şuan A101 de çalışıyorum ailemin yanında kalıyorum para harcamam yok.2 Sene 20 bin Tl kadar biriktirip fotoğrafçı dükkanı açmak istiyorum ustalık belgesi vs. halledilir de ben masraflar konusunda sizden yaptığım planın uygun olup olmadığı konusunda yardım istiyorum.Edirne/Merkez de oturuyorum orada dış ve iç dizayna dikkat ederek şık bir dükkan açıp hem ilgi odağı olmak hemde kaliteyi sunarak işimde iyi olmak istiyorum.Altta vereceğim masraf tablosunda eksikleri yazarsanız yada kendinizin bana daha uygun olarak gördüğünüz tablolar var ise onlarında bana sunabilirsiniz şimdiden saygı ve ilginiz için teşekkür ederim
-------------------------------------------------------
Nikon D5000 1.561,38 TL
Sony HVR-HD1000E 3.565,00 TL
Sony UP-GR700 Baskı Mak. 6.650,00 TL
A-005 ( KOYU GRİ ) - SONSUZ FON 295,00 TL
STÜDYO KOLTUĞU ARKALIKLI 295,00 TL
Canon Pixma MX360 134,74 TL
Accente Camlı Banko 150cm 1.000,58 TL
Side Koltuk Takımı 1.360,00 TL
2X 60*60 FLAŞ SOFTBOX 400,00 TL
Fon Isıtıcı 1200 Watt 352,49 TL
5X KODAK D830 8 INC DİJİTAL ÇERÇ. 755,00 TL
BOYA 300,00 TL
KAĞIT+DEKORASYON MALZEMELERİ VS 1.000,00 TL
KLİMA 1.000,00 TL
--------------------------------- + ----------------
18,669,19 TL

Tarih: 4 Temmuz 2012, 15:15 - İp: 88.***.**3.94
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

ilk açma kısmı için bu para aşağı yukarı yeter. herhangi bir fotoğrafçı tanıdığın varsa sana bu dükkanı 10bintlye mal edebilir. fakat bu minimum rakamdır ve temel rakamdır.

açtıktan sonra elektrik, kira eleman sigorta ve vergide var. bunlar sürekli ve sabit giderlerdir.

hiçbir zaman hesap edilmeyen ve bütçeye dahil edilmeyen (gözden kaçan) bir kalem vardır oda "pazarlama ve reklam" işleridir. bir keresinde bir forumda şöyle yazıldığıan şahit oldum; adamın birisi yazmış. 12bintl m var medya vs işine gircem kamera önerin demiş. biriside şöyle yazmış; "5bine kamera al 7 bine reklam yap" şaka değil bu gerçek.

mesela arabanız var mı? kamera ışıkları aksesuar pil poz gibi en temel şeyler varmı? montajdan kameradan anlıyormusunuz. bunlarda önemli tabi.

dediğim gibi ilk başta bu para yeter. ama nasıl harcayacağınıza bağlı. diğer eksikleri zaman ilerleyince alırsınız. elinizde bir miktar parada bulunsun sürekli. 3-5bin tl gibi. gerisi zamanla ortaya çıkar.

not: sonsuz fonu ikbaşta ben olsam gri alırdım. aynı zamanda bölgede labaratuvar varsa onlarlada anlaşmalısınız.

 

Tarih: 4 Temmuz 2012, 15:54 - İp: 88.***.**2.148
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

yazdığınız her kalem için araştırıp pazarlık yaparsanız epey bir kar edebilirsiniz. yani mal alırken toplu almayın ve acele etmeyin. bazı kalemlerde 2.el bile olur. he bu arada, hedeflediğiniz şey zamanla olur bir anda olmaz. motivasyon önemli.

 

Tarih: 4 Temmuz 2012, 15:58 - İp: 88.***.**2.148
hakanbas
hakanbas (üye)
Edirne / Amatör

Evet dedikleriniz benim için çok çok önemli bilgiler parayı denkler denklemez bunlar hallediceğim Motivasyon desen içimde öyle bir çalışma isteği varki anlatamam.İşim için bütün gün koşturabilirim.Ve asla yorgunluk benim için kayıp olmaz.Güler yüz ve samimiyetle işimi yürütmek isterim.Bu arada reklam konusunda kartvizit broşür türü yapmayıda düşünüyorum çünkü reklam önemli bu arada.Başlarken edirne merkezdeki fotoğrafçılardan biraz daha düşük fiyatlarda fotoğraf satmayı düşünüyorum müşterilerin ayağı alışması maksatıyla bu sizce doğrumudur.Yoksa gereksizmidir

 

Tarih: 4 Temmuz 2012, 16:02 - İp: 88.***.**3.94
hakanbas
hakanbas (üye)
Edirne / Amatör

Ve ek olarak öğrenmek istediğim şu olucak.İş yerini açtıktan sonra iş yeri tutar ve düze çıkarsa .2 tane de eleman alırsam bana kalan aylık gelir ortalama ne kadar olur ?

 

Tarih: 4 Temmuz 2012, 16:11 - İp: 88.***.**3.94
evrendemir
evrendemir (üye)
İzmir / Meraklı

Sn.remi5861 tüm söylediklerine katılmakla beraber sizi biraz aceleci gördüm, para biriktirip 2 sene sonra açmayı düşündüğünüz dükkan için şimdiden malzeme almak bence hata, alacağınız ekipman ve mobilya 2 sene sonra değerini yitirmiş çok daha iyileri çıkmış olabilir, bazı ekipmanları kapatan arkadaşlardan çok daha hesaplı alabilirsiniz.
Bazı ekipmanlarda acaba hatamı ediyormusunuz?

Örneğin rekabet edeceğiniz bir dükkan açıp,
2X 60*60 FLAŞ SOFTBOX 400,00 TL
ile stüdyo çekimleri yapmayı mı düşünüyorsunuz?

Paranızı biriktirin, dükkan açmak istediğiniz zaman bir profesyonel destek ile ekipmanızı güncel ürünlerden seçin.

Dükkan açınca baştan 2 eleman yerine günün şartlarına göre eleman alın,

Bence size para biriktirmek için geçen sürede, özellikle ışık kullanımı ve düğün çekimlerinde pratik yapmaya çalışın.






#evrendemir' tarafından 04.07.2012 23:14:27 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Temmuz 2012, 21:23 - İp: 78.***.**0.1
hakanbas
hakanbas (üye)
Edirne / Amatör

Tabi ki dediğiniz gibi efendimde benim anlatmak istediğim mesela ortalama fiyat almak istedim yani bunu bir araştırma yaparak bu tabloyu oluşturdum.Tabi ki de 2 sene sonra daha iyileri çıkmış olacak ve daha hesaplı şekilde onlardan alacağım.Benim geleceğim hakkında yaptığım bir plan 2 sene para biriktirip bir fotoğraf stüdyosu açıp özel sektöre atılmayı hedefliyorum.Atıldığımda bana yetecek kadar para biriktirip Özel sektörde kendi ismimi koymak hedefim

Cevaplarınız ve Görüşleriniz için ayrıca Teşekkür ederim Saygılarımla...

 

Tarih: 5 Temmuz 2012, 00:33 - İp: 88.***.**3.94
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

işyeri açılacaksa ilk önce temel işyeri mantığı yerine getirilmeli. çok kötü olmayan bir yerde çok kötü olmayan dekorasyon ile çok kötü olmayan güleryüzle çok kötü olmayan fiyatlarıyla ve çok kötü olmayan hizmetiyle.

bu ne demek? bu şu demek; ilk başta belli bir çıtayı ve standartı yakalamanız ve bunu sürdürebiliyoe olmalısınız. zaman içinde tanınacak ve iş yapar hale geleceksiniz. bu standart aşamadır. bu yüzden ilk önce gümm diye piyasaya giriş yapmaktansa yavaş yavaş ama stabil ilerlemelisiniz.

yapabileceğiniz işten fazlasını almamalısınız. fazla iş için eleman alırsanız bunun gideri olacaktır. bu yüzden bazı hizmetleri dılşarıdan almanılısınız. mesela 2. ve 3. bir kameraman ile anlaşabilirsiniz.

size minimum bir çırak birde güleryüzlü bayan kasiyer gibi bişey lazım. çünkü siz çoğu zaman iş peşinde olacağınız için yorgun ve gergin olabilirsiniz. müşteriye bayan eleman ilgilenir eleman ilede ayak işlerini halledersiniz. (bunlar minimum şeyler) fazla kamera çekimi işi olunca dışarıdan anlaşmalı kameramana işi verir ücreti paylaşırsınız.

çoğu zaman fotoğrafçılar kışın fazla iş yapmaz yazın sıkışırlar. dengede tutabilmek önemlidir. fiyat düşürmek ölümcül bir hatadır. ama kampanya yapmak, hediye vermek gibi şeyler daha cazip ve mantıklı ve anlamlıdır.

bizler kendi işlerimizi yaparken çevredeki (bazı) fotocularlada anlaşmalıyızdır. hangimiz sıkışırsak diğerine işi paslaşırız ve ücretide bölürüşürüz. bu rekabet değil tamamen müşteriye hayır dememek içindir. ki bazen (genelde yazları) bu bile yetmez.

eğer bu tip basit şeyleri idare edebilirseniz iyi kazanabilirsiniz.

yan temelde bir hizmeti yapabilmek veya yapamamak var. yaparsanız güzelde yapamazsanız sakat bu yüzden çıtayı hemen yükseltmeyin.

örnek vereyim: haftasonu civar köylerden kamera çekimi işi oldu diyelim. siz gittiniz. işyerinde sadece bayan eleman var. peki siz işteyken vesikalık çektirmek isteyen birisi gelse ne olacak? veya baka bir iş..

ben cevap vereyim herşey altüst olacak. bu tip senaryolara çözüm bulmalısınız. 20bine stütyo açsanız siz kral olsasnızda adam eğer vesikalık çektrmeye dahi geldiğinde ordan memnun ayrılmazsa işte ozaman tüm bunların hiç kıymeti kalmaz. esas mesela bu..

daha sonra standarta oturan her yaptığınız işi ilerletmek için yollar düşünebilirsiniz. ama ilk etapta bu standartı en temel olarak ve minimum şekilde oturtmanız önemlidir.

zaman ilerledikçe makina fiyatları biraz düşer, alternatif markalar girebilir. bunları dert etmeyin. servisi olmayan, bakımı yapılamayan, yedek parçası bulunamayan ürünlerden almamanızı öneririm. 2.el veya dandikte olsa yedekte alet makina bulundurun derim. elinizdekiler pat diye bozulursa en azından o anda iş yarım kalmasın.

zaten zaman içinde işin içine girince bizzat göreceksiniz.

 

Tarih: 5 Temmuz 2012, 02:10 - İp: 88.***.**8.84
hakanbas
hakanbas (üye)
Edirne / Amatör

Deneyimleriniz ve tecrübenize hayran kaldım diyebilirim Teşekkürler

 

Tarih: 5 Temmuz 2012, 10:54 - İp: 88.***.**4.45
dogafoto_doga
dogafoto_doga (üye)
Denizli / Stüdyo Fotoğrafçısı

sen bunları alıcaksan 25.000 tl yi gözden çıkar bence,hem iyi biryerde dükkan hem iyi bir dekorasyon,zor bence,çok acele etme,fotoğraf stüdyolarını bi gözden geçir,+ - nevarsa kafanda tasarla,ne gerekli ne gereksiz ölç,biç,+fotokopi makinası ve tarayıcı yazmamışsın belki lazım olur kolay gelsin şimdiden

 

Tarih: 5 Temmuz 2012, 13:02 - İp: 94.***.**4.78
hakanbas
hakanbas (üye)
Edirne / Amatör

Canon Pixma MX360 fotokopi+scanner+yazıcı zaten yazılı efendim

 

Tarih: 5 Temmuz 2012, 14:00 - İp: 88.***.**4.45