boblee
boblee (üye)
Samsun / Amatör

Fotoğrafa Yeni Başlıorum. Tavsiyeleriniz

arkadaşlar yeni üyeyim, herkese merablr
Fotografa yeni başlıorm..Bir ay içinde inşallah d3100 makinem gelecek kendimi nasıl geliştirebirm.. kursa gitmelimiyim? gerçekten bol bol fotoğraf çekerek kendimi bir seviyeye getirebilrmiym ? tavsiyelerinizi almak istiorm.. şimdiden çok çok teşekkürler..

Tarih: 3 Nisan 2012, 22:45 - İp: 88.***.**4.125
nbd
nbd (üye)
Çanakkale / Amatör

kursa gidebiliryorsanız zamanın durumunuz varsa yane gitmelisiniz evet.aksi halde internetten eğitim sunumları makalelerini inceleyerek bol bol fotoğraf çekip deneme yanılma yoluylada öğrenebilirsin tabi bu bol bol çektiğin fotoğraflarıda forumlara ekleyerek veya yine bir işinin ehli fotoğrafçıya gösterip yorum alarak doğruları yanlışları öğrenip eksikleri gidermelisin bu şekilde kendinizi geliştirebilirsiniz.

 

Tarih: 3 Nisan 2012, 23:13 - İp: 95.***.**0.193
boblee
boblee (üye)
Samsun / Amatör

tavsiyeleriniz için teşekkrlr..

 

Tarih: 3 Nisan 2012, 23:29 - İp: 88.***.**4.125
onrkorkmaz
onrkorkmaz (üye)
İstanbul / Meraklı

Tek başına şehir dışına çık fotoğraf çek aynı gün geri dön.

 

Tarih: 15 Mayıs 2012, 16:35 - İp: 78.***.**1.26
artunyork
artunyork (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba boblee;
Evet bol bol fotoğraf çekerek kendini geliştirebilirsin ama bu nasıl ve hangi şartlar altında çektiğine bağlı.
Ben şahsen şanslıydım,dedem,be 12. yaş günümde bana fotoğraf makinasını hediye etmişti.Bir Pentax P30.Hiç bir şey bilmeden fotoğraf çektim.Bir sürü film yaktım ve ziyan ettim.Filmi sarıp çıkarmayı tam anlamı ile öğrenmem bir kaç yılımı aldı.
Kanımca elindeki dijital makinayı olabildiğince manuel kullanman yararına olacaktır.Hata yapmadan kimse öğrenemez sadece gösterilen doğruyu ezberler.Fotoğraf kursları çok gereksiz ve zaman kaybı adeta.Onun yerine dışarı çık ve fotoğraf çek sadece.Ve sonra eve gidince çektiğin fotoğraflara bak ve eleştir fotoğrafını.Önce kendini eleştir.Bu fotoğrafı bir daha çeksem nasıl çekerdim diye sor kendine.Hatanı gör.Kendini eleştirebile insan çevresinden gelen eleştirilere de açık olur.
not:İyi fotoğraf çektiğini idda eden biri değilim sadece fikirlerini paylaşmak isteyen ve fotoğraf üzerine öğrenecek çok şeyi olan bir öğrenciyim.
Bol şanslar.

 

Tarih: 19 Haziran 2012, 11:03 - İp: 94.***.**6.126
  • 1