orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

Fotoğraf Sanatı



fotoğraf ” sözcüğü, ışıkla yapılan resim anlamına gelir. Bir ressamın başarısında, işlediği konudan bağımsız olarak, bir sahnenin atmosferini izleyiciye ne kadar iletebildiği de önemlidir. Aynı şey fotoğrafçılıkta da geçerlidir. Kalıcı olabilmiş, usta işi fotoğrafların şans eseri çekildiğine çok ender rastlanır. Çoğu zaman, doğru anda doğru yerde olmak, sabır isteyen uzun bir çalışmayı gerektirir. Fotoğrafçı, o özel anı yakalamak için belki de, günün çeşitli saatlerinde, hatta günlerce, haftalarca o noktaya gitmiş ve o sahneyi zenginleştirecek olan ışığı beklemiştir.

Fotoğraf çekmenin her zaman ve her yerde geçerli tek bir yolu yoktur. Fotoğrafçılığın temelinde belli bir birikimin ışığında yapılan seçimler yatar. Hemen hemen her resim, ister bir manzara, ister bir grup insan, ister natürmort ya da tarihi bir anıt olsun, daha da geliştirebilir. Bu amaçla farklı bir çekim açısı, daha uygun bir diyafram açıklığı veya enstantane ya da farklı bir objektif denenebilir. Fakat bütün bunların ötesinde, sıradan bir çekimi olağanüstü kılabilecek en önemli faktör, konuyu aydınlatan ışığın niteliğidir. Işık çok değişkendir, günün belirli saatleri ve hatta yılın belli zamanlarına özgü farklılıklar gösterir. Işığı doğru yakaladınız mı, başarılı bir resmi de yakalamışsınız demektir!

Fotoğrafçılıkta fotoğraf makinasının nasıl çalıştığını öğrenmek önemlidir; ancak, daha da önemli olan bakmaktan çok, görmeyi ve görüleni anlamayı öğrenmektir. Bu yeteneği geliştirmenin en iyi yolu, belirli bir konu üstüne yoğunlaşmayı öğrenmekten geçer. Fotoğraf makinanızı alıp rastgele yollara düşmek yerine, önceden belirli bir konuyu düşünüp ona doğru yönelmek çok daha verimli sonuçlar verir. Fotoğrafçılık, her şeyden önce eğlenceli bir uğraştır. Anıları kaydeder; zamanın belirli bir anını sonsuza değin dondurmak gibi eşsiz bir yeteneğe sahiptir. Fotoğrafçılık evrensel çekiciliğini belki de buna borçludur..





#orhan yum' tarafından 20.02.2006 00:12:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Şubat 2006, 00:06 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Yaşar ağabeyimiz, üzerimizde hakkın var.. Ellerinden öperiz.

a.haydar bey.. toyota dizel motor seçeneklerini yeni sundu.. ama fiyatları rakiplerine göre yüksek kalıyo.. hyundai'nin dizel modelini ikinci el bulursan iyi...de... hyundai, opel veya reno kadar sağlam araba bence yapamadı....

Sonuç olarak illaki Dİzel derim... bakınız; Canon ve Nikon bile Dizelleşiyor..

f100 ü d100 yaptılar, 300v yi 300d yapmışlardı...

 

Tarih: 16 Mart 2006, 12:09 - İp: 81.***.**8.184
a.haydar
a.haydar (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

mete gene güldürdün bizleri bu arada fırsat bulursam dod a gideceğim bakalım onlar ne diyecek.sevgilerle.

myc dileklerine teşekür ederim. mersine selam

kimseye kızgın yada kırgın değilim.
bi tek pazarbeye kızgınım bide hüsmen ağaya bide dada ya bide lazuta bide mete ye bide myc . bide...... kızgınım

 

Tarih: 16 Mart 2006, 12:27 - İp: 85.***.**1.3
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

gerçek ustalar düşünceleri ile belli olurlar.
yaşar abi saygılar..

 

Tarih: 16 Mart 2006, 23:47 - İp: 85.***.**4.98