maii
maii (Objektif)
İstanbul / Amatör

Fotğraf&sanat

Bugün Boğaziçi Üniversitesinin yokuşundan çıkarken yol kenarındaki ağaçlara takılan fotoğraflar dikkatimi çekti..Okulun fotoğrafçılık klubunun yıl sonu sergisiydi belki de..Peki ama neden sergi için böyle bi yol seçmişlerdi?Az ilgi aldıklarını düşündükleri için dikkat çekmek miydi amaçları bilmiyorum ama ders yoğunluğu arasında koşturan öğrenciler için güzel bi fırsat olmuştu..Fotoğrafları incelerken kafama şu soru takıldı??

Her fotoğraf bir sanat eseri midir, değilse sanat olarak ele alınabilmesi için kriterleri ne olmalı?

Tarih: 15 Mayıs 2006, 22:55 - İp: 85.***.**6.201
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar,
Valla Okyanus bey, ben sizin yeriniz de olsam bir de onu tanıyanlara sorardım mütevazi olup olmadığını.Ara Güler büyük bir fotoğrafçıdır, ama söylemleri ile yaptıkları bazen tezat düşer. Bu camiadakiler bilir bunu. Bu kötü bir şey değildir.Amatör fotoğrafçıları hiç sevmez, onların film kullanmalarını dahi istemez. Alçak gönülülüğü pek gerçekçi değil diğer sayfanızda da yazdım.Hoşsohbet olduğu doğrudur çünkü bilgilidir.Gün ve dünya görmüş olmanın neticesi başka ne olabilir?Sanırım siz de Çetin Altan la olan söyleşiyi izlediniz. Şu Mozart mıyım demesinin altında Ara Güler ironisi vardır.Bu sizin bir suçluyu savunmanız ve bile bile kurtarmak uğraşınızla bire bir düşer. Biraz ilgi, biraz hor görme , biraz büyüklük, bilgi ve tecrübeyle bilikte bohem yaşayışın sonucu =Ara Güler dersek gerçekçi olur gibi.
Fotoğraf ile sanat yapmak en zor işlerden biridir.SAnatçının sanat üretirken kullandığı araç gereçin sorgulanması z bunu Ara Gler usta da dese komiktir. Burada tekrar yazmıştım, bir hela taşının içine bisiklet lastiği oturtarak tarihe geçmiş sanat eserleri var.Yani hela taşını her gün görüyor insanlağın büyük kısmı, ama kimsenin o güne kadar aklına , hatta en çok düşünülen oturmalık alan olmasına rağmen gelmemiştir.Hele bir düşünceye bu yolla davet çıkarmak ilk kez oldu.. Hiç de Zor değildi...

sevgiler

 

Tarih: 22 Mayıs 2006, 14:22 - İp: 85.***.**5.202