buoliana
buoliana (üye)
İçel / Amatör

Emek Ustaları Ve Bizim İnsanımız

EMEK USTALARI ve BİZİM İNSANIMIZ-BURASI TÜRKİYE

FOTOĞRAF GÖSTERİSİ

...Anadolu Fotoğraf Derisi Mersin Temsilciği grubumuzda daha önce 20 fotoğraf severin katılımı ile gerçekleşen "Anadoluda Yaşam" fotoğraf gösterisi hazırlanmış ve sunulmuştur.

http://www.facebook.com/profile.php?id=648399279&v=app_2392950137#!/video/video.php?v=419526899279

Şimdi ise ikinci bir fotoğraf gösterisi için Anadolu Fotoğraf Dergisi Mersin Temsilciliği grubumuzda (Facebookta)" Emek Ustaları ve Bizim İnsanımız-Burası Türkiye" isimli bir fotoğraf gösterisi yapılması planlanmaktadır.

Konu

Türkiye'de emek işçileri, kaybolmaya yüz tutmuş eski meslekler, fabrika işçileri, ağır sanayide ve endüstride çalışanlar, kültürümüzü anlatan çeşitli yöresel el sanatlarının yapımı, kısacası emeğin tere döküldüğü yerde ekmeğini terleri ile yumuşatan ustaların ve işçilerin, estetik, yaratıcılık, kompozsiyon ve tekniğin birleşimi ile anlatımı zengin ve gelecek kuşaklara kalacak bir belge niteliği taşıyan fotoğrafları konu olacaktır.

Amaç

Türkiye'de emeğin ve emekçinin kendi meslekleri içindeki yaşamlarını farklı şehirlerden gelen farklı meslek mensuplarının fotoğrafları ile günümüz şartlarında günümüz insanına bu eski mesleklerin varlığını hatırlatmak, hatırlanan varlığın yaşanması için izleyenlerde bilinç unsurunu ortaya çıkartmak, Türk kültürünü ve Türk insanının çalıştığı mesleklerdeki estetik anlayışını, becerisini, azmini ve sabrını göstermek.

Katılım Şartları

1- Bu etkinlik tüm herkese açıktır.
2- Etkinliğe katılmak için Facebook sosyal paylaşım sitesinde Anadolu Fotoğraf Dergisi Mersin Temsilciliği Grubumuza üye olunması gerekmektedir.
3- Facebook sosyal paylaşım sitesini kullanmayan ve bu etkinliğe katılmak isteyenler ise fotoğraflarını aşağıda belirtilecek şartlara göre [email protected] adresine yollamaları gerekmektedir. Bu adrese yollanan fotoğrafların alındı iletisi fotoğrafı yollayan kişiye geri dönülecektir.
4- Facebook sosyal paylaşım sitesi kullanan üyelerimiz ise fotoğraflarını Anadolu Fotoğraf Dergisi Mersin Temsilciliği grubumuza yollayacaklardır.
5- Yollanacak olan fotoğrafların uzun kenarı en fazla 1024 piksel olup en az 72 dpi çözünürlükte jpg formatında olmalıdır.
6- Siyah beyaz ve/veya renkli en fazla 5 adet fotoğraf gönderilecektir.
7- Gönderilen fotoğraflarda kontrast, keskinlik, crop yapma, renk ayarları gibi düzenlemeler dışında başka müdahalelerin bulunulmaması gerekmektedir.
8- Ayrıca fotoğraf üzerinde isim, imza ve çerçeve olmamalıdır.
9- Yollanan her fotoğrafta İsim, Soy isim-Fotoğrafın çekildiği yer-Fotoğrafın ismi kesinlikle olmalıdır. (Örn: Ragıp Sarı-Mersin-Demirci)
10- Gönderilen fotoğrafların seçimini ve gösterinin hazırlanmasını ve sunulmasını Anadolu Fotoğraf Dergisi Mersin İl Temsilcisi olan Ragıp Sarı yapacaktır.
11- Öncelikle hazırlanan bu fotoğraf gösterisi Facebook sosyal paylaşım sitesinde, Anadolu Fotoğraf Dergisi Mersin Temsilciliği grubumuzda yayınlanacak ve daha sonra çeşitli fotoğraf derneklerinde de gösterimi gerçekleşecektir. Maddi destek bulunulduğu takdirde ileriki tarihlerde sergi dahi yapılması planlanmaktadır.
12- Serginin yapılması halinde sunumda fotoğrafı seçilen tüm katılımcılardan fotoğraflarının orijinal boyutu istenecektir.
13- Bu etkinlik hiçbir ticari amaç gütmemektedir. Yollanan fotoğrafların her türlü sorumluluğu fotoğrafı yollayana aittir.


Duyuru Tarihi : 08 Ağustos 2010
Son Katılım Tarihi : 20 Ekim 2010

Gösteri Tarihi : 1 Kasım 2010
Gösteri Yeri : İlk olarak Facebook Sosyal Paylaşım sitesinde Anadolu Fotoğraf Dergisi Mersin Temsilciliği Grubumuzda ve vimeo internet sitesinde.



Projeyi Hazırlayan:

Anadolu Fotoğraf Dergisi Mersin İl Temsilcisi

Ragıp SARI

Tarih: 31 Ağustos 2010, 09:45 - İp: 88.***.**4.119