turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Doktorunuzdan Öğütler

DEKLANŞÖR PARMAĞI VE GOZ SAĞLIĞINIZ İÇİN

Fotoğraf çekimlerinde kullandığımız organlar arasında deklanşör parmağı ile gözler büyük öneme sahiptir. Bu organlarımızı sürekli sağlıklı ve zinde tutmak çok önemlidir. Sizlere bu önemli organlarımızın sağlığı için yapılması gerekenleri uzman görüşüyle aktarıyoruz.

Gözler
Gözlerinizi sağlıklı tutabilmeniz için önce vizörde hangi gözünüzü kullandığınızı belirleyiniz. Unutmayınız ki, o küçük pencereden bakan gözünüz kadar, kapağını kapatarak yardımcı olan diğer gözünüz de önemlidir. Her iki göz için egzersiz önerilerimiz şöyledir:

1. Vizör gözünüzü yuvasında önce saat akrebi yönünde, ardından da ters yönde çevirerek göz kaslarınızı güçlendiriniz.
2. Ayakta durunuz. Vizör gözünüz açık, diğeri kapalı biçimde, sanki sehpa üzerindeki bir makinaya yaklaşıyormuş gibi öne doğru 30 - 40 cm. hamle yapınız. Bunu yaparken başınız yere paralel hareket etsin.
3. Aynı hareketi yerde oturarar "hu" çeken dervişler gibi tekrarlayınız. Ancak "hu" ya da benzer sesler çıkarmayınız.
4. Şimdi de kapalı tuttuğunuz gözünüzü çalıştırınız. Bunun için göz kapağınızı ard arda beşer saniye sürelerle açıp kapatarak göz kapağı kaslarınızı güçlendiriniz. Bu çalışmayı pencere ve balkonlardan uzak durarak yapınız.

Deklanşör Parmağı
Bu önemli parmak, el ve bilek kaslarının organize çalışmasıyla hareket yeteneği kazanmaktadır. O nedenle tüm kasları birlikte çalıştırmak gerekir:
1. Avuç içiniz yere bakacak şekilde kolunuzu ileri uzatıp, elinizi yumruk yaparak deklanşör parmağınızı hızlı hareketlerle kanca gibi kıvırıp düzleştiriniz.
2. Eliniz yine yumruk şeklinde, bilekten itibaren aşağı yukarı sallayınız. (Salladığınız yönde yabancı kimse olmamasına dikkat ediniz).
3. Bu kez de avuç içini yukarı bakar şekilde çevirerek parmak hareketini (parmağınızla birini çağırır gibi) yineleyiniz.
4. Deklanşör parmağınızı sert bir yüzeye (örneğin bir masanın köşesine) yukardan aşağı dik bir şekilde değdirip, kuvvet vererek bastırınız. Gevşetip tekrar deneyiniz.
5. Deklanşör parmağınıza diğer elinizle masaj yapınız.

(Alıntıdır) (Gülmek İçindir)

Tarih: 13 Kasım 2008, 23:05 - İp: 78.***.**6.184
1903
1903 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

kardeş bukadar uğraşıp yazmışsın bu bilgileri eline yüreğine sağlık.burada herkez laylaylomda bakıyorumda bir kişi bile teşekkür etmemiş.boşver bu onların ayıbı...

 

Tarih: 20 Kasım 2008, 20:28 - İp: 78.***.**0.10
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

1903 kardeşim,turnosol kendi yazmamış alıntı yapmış
ayrıca 11 konu açıp 16 cevap yazan biri nden kimse teşekkür etmemiş diye yazar anlamak mümkün değil.

 

Tarih: 20 Kasım 2008, 22:02 - İp: 81.***.**9.121
  • 1