lutus
lutus (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ağızdan Çıkan İlk Fotoğraf Kelimesi

Fotoğraf makinam çantamda, çantam sırtımda yola koyuluyorum. Yırtık menisküsüm ağrımaya başladığında rastlıyorum Paşa amcaya.

Bir kaldırım taşında oturmuş buluyorum onu, 3 tekerli arabasının ardına saklanmış, sabahtan beri topladığı çöplerle doldurduğu arabasının. Elindeki pideyi kesmiyor dişleri yanına varıyorum belki katık olurum diye.

Çantamı açıyorum azığımı çıkarıyorum bende oturuyorum aynı kaldırım taşına. Hayatını anlatıyor usul usul, babasını, çocuklarının vefasızlığını, yalnızlığını. Manidar öyküsünden gözlerim doluyor. Asla böyle bir evlat olmayacağım diyorum.

Geleceğe dair üç beş öğüt de aldıktan sonra ikinci kez açıyorum çantamı, bir fotoğrafını çekeyim mi Paşa amca diyorum. Tek kelime etmiyor, hortlak görmüş gibi uzaklaşıyor yanımdan ekmeğimi suyumu paylaştığım adam.

Elinde slr olan bir insan gerçekten hortlak gibi mi gözükmektedir ? Yoksa ben mi yanlış bir şey söylüyorum merak ediyorum.

Sizin ağzınızdan nasıl çıkıyor ilk fotoğraf sözcüğü?


#lutus' tarafından 01.10.2011 18:14:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Ekim 2011, 18:13 - İp: 78.***.**0.133
erencakir
erencakir (üye)
İstanbul / Meraklı

Sanırsam çekmek istediğiniz kişiyi biraz ürkütmüşsünüz bazı anlar vardır ki fotoğrafı çekilmez , sadece an izlenir sanırsam o anlardan birine denk gelmişsiniz

 

Tarih: 1 Ekim 2011, 21:38 - İp: 78.***.**2.140
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bazı insanlar gerçekten öküzün tekidir ne yapsanız yaranamazsınız. bazı fotocular var karakter icabı iticidir. (ben) beni gören polis görmüş gibi oluyordu çoğu zaman



yalnız şöylede bir durum var, fotosu çekilecek kişinin sizi formaliteden değilde gerçekten sindirmiş olması gerekir. yani, size karşı korkuları olmaması gerekir. korkmuşsa yada içinde onu rahatsız eden bişey varsa size düzgün poz veremeyecektir. sizinki buna örnek sanki. 2 saatte insanların güvenini kazanmak ve ikna etmek gerçekten zordur. iki yiyecek verdim diye sokakta yaşayan herkese mesafeli duran birisine kolayca yaklaşamazsınız.

modern insanlara yaklaşmak bu tip insanlara yaklaşmaktan kolaydır en azından ne yaptığını bilir gereksiz yere korkmaz. ama cahil ve yoksul kimseler çoğu kez korkarlar.

yani kısacası bu tarz inasanları çekmekte ısrarcıysanız işiniz zor gibi

not: tele lens alıp habersizce uzaktan çekmeyi deneyebilirsiniz.

 

Tarih: 1 Ekim 2011, 23:08 - İp: 78.***.**2.195
  • 1