blkhawk
blkhawk (üye)
Antalya / Amatör

Sualtı Fotograf Makinesi Seçimi

selam arkadaşlar ben bu forma yeni katıldım. antalyada oturuyorum. ilgi alanım scuba dalış ve serbest dalış yapmaktır. bu dalışlarımda kullanmak için videoda çekebilecek bir makineye ihtiyacım var. sizlerin bilgilerinden yararlanmak ve seçimimi yapmak istiyorum. yaklaşık ayırdığım bütçe 500-600 ytl bunun için en ideal makineyi almak istiyorum.tabi kaliteli olmalı ve uzun süre kullanmalıyım.
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Tarih: 13 Ocak 2006, 21:06 - İp: yok
necro
necro (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba Hasan bey
size nikon coolpix 7900 ve ya casio z750 yi öneririm ben bu modelleri kullandım resim kalıteleri kesinlikle mükemmel aynı zamandada video çekimleride son derece tatmin edicidir. tabi sualtı aparatlarının olup olmadığını bilmiyorum.

 

Tarih: 13 Ocak 2006, 21:11 - İp: 85.***.**4.38
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Kesinlikle canon A610 tavsiye ediyum. 570ytl peşin fiyatına 12 taksitle bulabilirsin. Sınıfında en iyi fiyat-performansa sahip makina. su altı kılıfı da var ve fotoğraf makinaları içerisinde en iyi video çekenlerden biri.

 

Tarih: 13 Ocak 2006, 21:41 - İp: 88.***.**0.2
blkhawk
blkhawk (üye)
Antalya / Amatör

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler değerlendirmeye başladım ilk fırsatta inceleceğim. birşey daha sormak istiyorum eğer biliyorsanız digital slr modellerinde kullanabileceğim varsa onlarıda yazarsanız sevinirim

 

Tarih: 14 Ocak 2006, 10:05 - İp: 85.***.**0.198
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Merhabalar Hasan Bey, öncelikle foruma hoşgeldiniz, sualtı fotoğrafçılığı inanılmaz keyifli bir hobi, ancak bir o kadar da pahalı...Bu konuda, Türkiye'de maalesef her aradığınızı bulamıyorsunuz. Benim gözüme katalog ve vitrinlerde, Canon, Fuji (Sn. Positif daha net bilgi verebilir) ve Casio'lar için "housing"ler gözüme takılmıştı. Ancak bunlar kompakt ürünler için tasarlanmışlar ve çok derin dalışlara uygun değiller diye biliyorum. Aynı şekilde, hiç bir aparata gerek duymadan suya girebilen "su geçirmez" compact modeller de mevcut, ancak bunların dalış mesafeleri de 1-1,5m! Benim tahminim kesenin ağzını biraz açmanız gerekiyor. 500-600 YTL, ancak iyi bir makineye yetecek bir miktar. Sanırım, 300-500 civarı da housing için gerekecektir. Eğer DSLR düşünürseniz, bunun için de 3000-5000 $'ı gözden çıkarmalısınız. Üstelik unutmayın ki, DSLR ile video çekme şansınız da yok.
Sualtında fotoğraf çekmek için makine seçimi yaparken size tavsiyem (eğer compact bir model düşünüyorsanız)ilave flaş bağlantısı yapabileceğiniz bir model olmasına dikkat etmeniz. Çünkü, siz de daha iyi bilirsiniz ki derinlere indikçe, bir fotoğraf makinesinin en çok ihtiyaç duyduğu şey; ışık gittikçe azalır ve makinenin kendi flaşı yetersiz kalabilir. Zira, sualtında ışık kaynaklarının etki mesafesi azalacaktır. Yanınızda biri olursa, ışık kaynağını tutarak size yardımcı olabilir ancak yalnızsanız, ilave flaşa kesinlikle ihtiyaç duyarsanız.
Housingler genellikle her makinenin üreticisi tarafından, o makine için özel olarak üretilirler. Oysa BU SİTEDEKİ ürünler her çeşit makinede kullanılabilir türden. Dolayısıyla makine seçerken, "Acaba bunun orjinal housingi var mı?" diye kaygılanmanıza gerek kalmaz ve makine seçiminde daha esnek davranabilirsiniz.
BURADA DA markalara göre housingleri inceleyebilirsiniz. (Photo Housings altındaki markaları tıklayın)
Bu tür ekipmanlar için, bağlantınız varsa kesinlikle yurtdışını öneririm. Burada böylesi ürünler hem çok zor bulunur, hem de çok pahalı olacaktır.
Saygılarımla...

#droral' tarafyndan 14.01.2006 12:08:58 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Ocak 2006, 12:10 - İp: 85.***.**3.89
blkhawk
blkhawk (üye)
Antalya / Amatör

droral verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim dediklerinde haklısın mesajı gönderdikten sonra internette uzunca bir araştırdım. deniz altında derinlik arttıkça gün ışıgı azalır ve karanlıklarda kaybolmaya başlarsın böle bir durumda tabi iyi bir makine lazım ve çok pahalı senin gönderdiğin siteye bakmaya başladım bu su geçirmez kılıflar mükemmel gözüküyor ama 40 mt de ne kadar iyidir bilemiyorum ve galiba türkiyede böle kılflar bulmak çok zor. olympus makinelere takıldım fiyatlar uygun kompact makineleri çok güzel özellikle c-770, c-765 ve c-760 serileri ve hepsinin Housingleride var. 40 mt ye kadar su gecirmezlikleri var fakat benim için 60 mt altında olmamalı slr makineden vaz geçtim. senin önerebileceğin makineler varsa sevinirim.

 

Tarih: 14 Ocak 2006, 21:46 - İp: 85.***.**9.160
blkhawk
blkhawk (üye)
Antalya / Amatör

droral gönderdiğin siteye baktım çok iyi bilgiler var ama benim bunların hiç birine güçüm yetmez elde en uygun olanı alcaz galiba

 

Tarih: 14 Ocak 2006, 21:59 - İp: 85.***.**9.160
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Tekrar merhabalar Hasan Bey, sizin de gördüğünüz gibi compact modeller için yapılan housinglerin kullanımı, maalesef ileri bir dalgıç için sınırlı. Derinlere indikçe, ekipman fiyatları aynı oranda artış gösteriyor. Dalgıç bir arkadaşım, ekibindeki bir profesyonel arkadaşının ekipmanının 10.000$ civarında olduğundan bahsetmişti!
Ben dalgıç değilim (keşke olabilseydim), bilgilerim internette okuduklarımla sınırlı, ancak bildiğim kadarıyla 30-40m'den daha derinlerde kullanabileceğin kompakt bir dijital makine ve housing ne yazık ki yok...
Saygılarımla...

 

Tarih: 14 Ocak 2006, 23:09 - İp: 85.***.**3.89
ahmetaksu
ahmetaksu (üye)
Aydın / Amatör

Ben abim aracılığı ile Londra'dan aldım. Canon Ixus 75 model makine ve Canon kabı ile fiyatı 800 TL idi.
derinlere inildikçe güneş ışığının soğurulması nedeniyle renkler soluyor. Bu nedenle iyi bir makine gerek,flaşı da iyi olan. 600 liraya anca böyle bir makine alabilirsiniz.
Bu aralar ben de hd kayıt yapan video kamera alacağım. Abim Amerika'da şu an.
Sanyo Xacti 2000 modelini düşünüyorum. Kabıyla birlikte 800 dolar tutuyor ama full hd çekim yapabiliyorsunuz. üstelik mgpiksel fotoğraf da çekebiliyor üstelik video kayıt ederken de.
Video fotoğraftan daha çekici geliyor artık.Balıkların usul usul yüzmelerini seyretmek fotoğrafını görmekten daha güzel. Tekrar o ana gidiyorsunuz.bu nedenle mümkünse hd çekim yapan bir video kamera daha çok işinizi görür.
Profilimdeki bütün sualtı fotoğraflarını Ixus 75 modeli ile çekilmiştir. Bu modelin avantajı lcd ekranının büyük olması nedeniyle sualtında çekimin kolay olması özellikle makro için. bir de beyaz dengesini ayarlayabilmeniz sayesinde düşük ışıkta bile gözünüzün gördiüğüne yakın çekim yapabilmeniz.


#ahmetaksu' tarafından 08.03.2010 14:15:17 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Mart 2010, 14:12 - İp: 85.***.**8.5
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Kaş'ta dalın birde orada mıhtarın koyunda dalın, net net çekimler yaparsınız orada Kaş'ta..

 

Tarih: 8 Mart 2010, 20:52 - İp: 88.***.**2.56
  • 1