sleeplesss
sleeplesss (üye)
İstanbul / Amatör

Sony F828 Mi Panasonic Fz30 Mu?


Merhaba;
Kısa zaman içinde bir makine almak istiyorum. Sony DSC F-828 ve Panasonic Lumix FZ-30 modelleri arasında kaldım. Bu ikisinden birini alacağım ancak hangisinin bana daha uygun olduğuna karar veremedim. Her ikisiyle de çekilmiş fotoğrafları inceledim ancak aralarında pek bir fark göremedim. Bu nedenle de aşağıya tomarla soru yazdım


Alacağım makineyi hertürlü amaçla ve uzun vadede kullanmak istiyorum, bu nedenle aradaki fiyat farkının hiçbir önemi yok, yorumlarınızı fiyat/performans ilişkisine göre yapmayın lütfen.


1. Sony’de 16:9 çekim desteği var mı? Panasonic’de var.

2. Her iki makinede de “noise” sorunu var. Hangisinde daha az?

3. Panasonic’de Nightshot özelliği var mı? Sony’de var.

4. Sony’nin Macro’su 2cm, Panasonic’in 5cm. Ancak Sony’nin 2xm’i 28mm’de kullanmasından dolayı makro çekimlerde yetersiz kaldığını duydum. Ancak Panasonic’in de 5cm’i 35mm’de kullanacağını düşünürsek, Sony daha mı iyi?

5. Panasonic bazı sitelerde 8.0mp, bazılarında ise 8.3mp olarak görünüyor, doğrusu hangisi?

6. Panasonic’in ISO değeri 400, Sony’nin 800. Ancak bu değerler yanıltıcı olabilir. Gece çekimlerinde hangisinden daha iyi performans alırım? Muhtemelen 800 ISO kullanmayacağım için pek bir fark olmaz. Ayrıca kesin bir bilgiye ulaşamadım, hangisinin en düşük ASA değeri var ve kaç?

7. Bir sitede Sony’nin eksileri arasında şu madde vardı: “Çekim sonrasında hemen silme sadece çekilen son kare üzerinde yapılıp diğer karelerde yapılamaması”

8. Sony’nin odak uzaklığı 28-200, Panasonic’in 35-420. Panasonic’in teleobjektifinin güçlü olması bir artı gibi görünüyor. Sony’nin maximum çekim hızı 1/3200, Panasonic’in 1/2000. Bunlar kararımı ne kadar etkilemeli?

9. Leica ve Carl Zeiss tartışmasına girmeden, bu iki modelin kullandıkları lenslerin performansları nedir?

10. Sony USB 2.0’ı desteklerken Panasonic 1.1 destekliyor. Bence bu Panasonic için büyük bir eksi. Sizce de öyle değil mi?

11. Benim için en önemli unsurlardan biri de aksesuar desteği çünkü makineyi çok yönlü kullanmak istiyorum. Sony’nin yurtiçinde ve dışında olmak üzere birçok aksesuarını buldum ancak Panasonic’de hiçbirşeye rastlamadım. Ama Panasonic’in diğer markaları desteklediğini biliyorum. Asıl sormak istediğim Sony’nin kendi ürettikleri dışında diğer markaların lens, filtre gibi malzemeleriyle uyumlu olup olmadığı. Örneğin Cokin’in 58mm’lik Polarize ve UV filtreleri ile yine Cokin’in filtre taşıyıcı adaptörünü ( http://www.ideefixe.com/Fotograf/tanim.asp?sid=IDVQIJKRET0T8LV2Q8QH ) ve buna bağlı olarak da çıkar tak filtrelerini (renk,sis,sıcaklık filtreleri) destekliyor mu? Bunlar benim için önemli çünkü Sony’e ait bu tür filtreler bulamadım, Sony’nin sadece polarize ve UV filtreleri var.


Yukarıdaki sorularım dışında her iki makine hakkında bilmem gereken önemli ayrıntılar varsa lütfen yazın. Bu soruları cevaplayabilecek biri çıkarsa çok iyi olur. Gönlümden Sony F-828 geçiyor ama yine de çok kararsızım, yardımlarınızı bekliyorum…

#Sleeplesss' tarafından 08.01.2006 03:36:22 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Ocak 2006, 03:35 - İp: yok
enes82
enes82 (üye)
Antalya / Amatör

ya ben sony f828 düşünüyodum ancak bir yerde sonynin bu ürünün lensinde problem olduğu hakkında bir makale gördüm üstelik fotoğrafıda vardı.yansımalarda morumsu biir ışık göze çarpıyordu.''ömer kılıç'' sizin tavsiyeleriniz benim içinde önemli çünkü benimde ikilemde olduğum makianalrın hepsini kulanmışsınız. ben resim ve video kalitesi iyi bir makina istiyorum özelliklerinin çok olması önemli değil.forumda ''objektif ve filtreler''bölümündeki ''en kaliteli lensli makina hangisi'' başlığı altındaki yazımı değerlendiriseniz sevinirim.

 

Tarih: 7 Şubat 2006, 15:43 - İp: 85.***.**9.218