muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Sony Dsc - Hx1 Ve Dslr-like Makineler

SONY DSC - HX1

Açıkçası özellikleri çok hoşuma gitti. Bir Sony A300 kullanıcı olarak Sony nin bu modeli çok ilgimi çekti. Çünkü her yere çantayı taşıyamıyoruz. İlgilenen olursa bir incelesin derim. Tabi diğer markalarında bu özelliklerde oldukça iyi yeni DSLR-Like makineleri var.

Gaijin in ısrarla bazı sorular sorup, bıkmadan usanmadan cevaplar verip doğru yönlendirmeye çalıştığı bu ortadamda önce

Sayın Ocaklıların " Çok Bilen Bizler" ve " Ak sakallı dede" yazılarını

ve

fotosafari-pro (Gündüz Polatkan) Serbest Kürsüde yayınlanan

"Yorumdan Sonra U Dönüşü... ( Bence )" yazısını okuyun lütfen.

Benim buraya koyduğum Sony hem bir tanıtım hemde hiçte yabana atılmayacak alternatifler olduğunu göstermek.

Gerisimi? Kim ne derse desin kararı siz vereceksiniz. Bunu verirkende kendinize ne kadar açık yürekli cevap verirseniz en doğru kararı verirsiniz vede mutlu bir hobist olursunuz.

Saygılar





--------------------------------------------------------------------------------

Sony Cyber-shot HX1 dijital fotoğraf makinesi : Sony'nin yeni modeli Sony CyberShot HX1 çarpıcı görüntü kalitesi, üstün çekim hızı ve güçlü yaratıcı çekim özelliklerini şık, kullanımı kolay bir dijital kamera gövdesinde bir araya getiriyor. Sony'nin amiral gemisi yeni Cybershot fotoğraf makinesi serisi özel görüntü algılaması, optik özellikleri ve eşsiz yaratıcı çekim olanakları sunan veri işleme teknolojileriyle dikkat çekiyor. Üstün bir performans ve 20x gücünde optik zum özelliğine sahip olan yeni Sony CyberShot DSC-HX1 dijital kamera makul boyutlarıyla küçük çanta ve seyahat bagajlarına kolaylıkla sığabiliyor.



Sony CyberShot HX1 - 9.1 megapiksel
Sony CyberShot HX1 dijital kameranın kalbinde Sony'nin geliştirdiği yeni 'Exmor' CMOS görüntü sensörü bulunuyor. Orijinal olarak Sony Alpha dijital SLR serisi için geliştirilmiş olan 'Exmor' teknolojisi özellikle yüksek ISO değerlerindeki çekimlerde düşük noise etkisine sahip çarpıcı kalitede görüntüler sunuyor. Güçlü BIONZ görüntü işlemci eşliğinde 'Exmor' CMOS sensör mekanik obtüratör kullanarak en yüksek çözünürlükte saniyede maksimum 10 kare gibi inanılmaz bir hızda çekim olanağı sağlıyor.




Sony CyberShot DSC-HX1 görüntü kalitesi
'Exmor' CMOS sensör loş ışıklı ortamlarda noise etkisini azaltan iki yeni çekim modunu destekliyor. Eğer sabit nesnelerin fotoğrafını çekecekseniz yeni Handheld Twilight modu ile saniyede altı kare çekim yaparak bu görüntüleri birleştiriyor ve noise etkisi ciddi anlamda düşürülerek iyileştirilmiş tek bir fotoğraf sunuyor. Hareketli nesneleri fotoğraflamak istediğinizde ise Anti Motion Blur modu altı fotoğraf karesinden bulanıklıktan uzan ve net bir görüntü veriyor.




Sony CyberShot panorama çekim
'Exmor' CMOS sensör ve BIONZ işlemcinin katkısıyla elde edilen 'Sweep Panorama' harika manzara fotoğraflarına olanak tanıyan yeni bir çekim modu. Bu modda sadece deklanşöre basıp kamerayı yatay ve dikey bir hat üzerinde kaydırmak yeterli. Sony Cyber-shot HX1 fotoğraf makinesi bu görüntüleri birleştirerek son derece geniş ve yüksek çözünürlüklü bir görüntü elde edilmesine olanak tanıyor.




Sony CyberShot DSC-HX1 teknik özellikleri
• Efektif çözünürlük: 9.1 megapiksel
• Sensör : 1/2.4 Exmor CMOS Sensör
• Lens : G Lens
• Zum : 20x optik Zum
• Bionz İşlemci: Var
• HD Video kayıt: 1080p / 30p HD
• Geniş açı: 28mm
• ISO: 3200
• Ekran: 3.0 inç Clear Photo LCD Plus
• Batarya ömrü: 195 dakika
• Optik SteadyShot
• Renk seçenekleri: Siyah




Sony HX1 optik zum
Orijinal olarak Sony Alpha dijital SLR ürün serisi için tasarlanmış olan ve Sony CyberShot HX1 modelinde de kullanılan G Lens ödünsüz optik duyarlılık elde etmek için asferik mercek elemanlar ile ED (Extra Low Dispersion) mercekler barındırıyor. Bu objektif ile 28mm geniş açıdan 560mm telefotoya dek tüm odak uzaklık değerlerinde üstün bir çözünürlük ve minimum renk sapması etkisi elde ediliyor. Ayrıca objektifin 20x optik zum yeteneği manzara fotoğraflarından hareketli sportif fotoğraflara kadar çok esnek çekim olanakları sağlıyor.




Sony CyberShot HD video kamera
Sony Cyber-shot HX1 dijital fotoğraf makinesi Sony'nin 1080 / 30p HD kalitesinde video kayıt yapabilen ilk kompakt modeli olma özelliği taşıyor. Sony HX1 dijital kamera net ve zengin detaylı HD kalitesindeki video görüntüleri saniyede 30 kare çekim hızı ile kaydediyor. HD kalitesindeki video kayıtlar yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekim sonrasında Sony BRAVIA veya herhangi bir HD Ready televizyonda opsiyonel HDMI kablosu ile izlenebiliyor.




Sony CyberShot DSC-HX1 özellikleri
Sony Cyber-shot HX1 dijital kameranın Akıllı Sahne Tanıma (Intelligent Scene Recognition) fonksiyonu Smile Shutter (Gülümseme) modu ile geliştirilmiş. Bu sayede kullanıcılar gülümseme içeren fotoğraf karelerini zorlu ışık koşullarına rağmen otomatik olarak çekerek kaçırmamış oluyorlar. Sony CyberShot HX1 dijital fotoğraf makinesinin 3.0 inç büyüklüğündeki Clear Photo LCD Plus ekranı 230,000 piksel çözünürlüğe sahip.


Garantili 1.700 TL spot fiyatı ise 1.000 TL civarı



Detaylar için

http://www.letsgodigital.org/tr/21661/sony-cybershot-hx1/




#muratreis' tarafından 11.06.2009 14:41:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Haziran 2009, 13:20 - İp: 81.***.**9.145
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

ya bu güzelim makinalara neden manuel netleme halkası koymuyorlar ki yaa

like makina kullanmak istiyorum ama kompakt görüntüleri yüzünden hep DSLR'a kayıyor gözüm.
birçok değerleriyle, tatmin edici sonuçlar veriyorlar ama neden kullanım keyfini hesaba katmıyorlar anlamıyorum.

 

Tarih: 16 Haziran 2009, 14:44 - İp: 78.***.**1.45
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

s6500, fz50 zoom halkası..
manuel odak yapmak istiyorsan makinelerin hepsinde zaten mevcut.
*********
hx1 gercekten guzel bir makine hem ozellik hem gorunum olarak ancak fiyatı biraz fazla bana gore..keşke sensoru az daha buyuk olsaydı..

sony 2. bir R1 cıkarmak istemiyo olsa gerek, dslr satısalrını dusurmemek için.
halbuki iso performansı daha iyi olan ve biraz daha hızlı bir R2 piyasayı altust ederdi..



#gaijin' tarafından 16.06.2009 14:58:25 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Haziran 2009, 14:55 - İp: 78.***.**3.134
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

ben zoom halkası isitiyorum, çevirecem olmazsa olmaz


hem ,bence de bir R2 çıksa, ya da fuji bi 6500 versiyonu çıkarsa ona da razıyım. ben de düşünmezdim bu kadar ,herkes rahat ederdi.

 

Tarih: 16 Haziran 2009, 19:39 - İp: 78.***.**1.45
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Hx1 in H9-H50 nin üstüne koyduğu özellikler

1) exmor cmos sensör daha iyi bir iso başarısı sağlayacak mı göreceğiz. Ayrıca resim kalitesine etkisinide göreeğiz. Şahsi kanatim fazla birşey beklememek lazım. Çünkü boyutları malum gene küçük. Yani bir DsLR kadar olamaz. Ancak 10fps sürekli çekim hızı bu sensörün (tabi gelişmiş bioz işlemcininde katkısı var) başarısı olarak gösterebiliriz. Bu gerçekten cümle dslr sahiplerini kıskandıracak bir hız.

2) 28mm ile 560mm arası uzana 20x zoomlu f2,8-5,4 bir Sony G serisi objektif Zeiss ları aratmaz daha bile öteye taşır. Çok kaliteli bir lensi var bu makinenin. işte buda Dslr ye tercih meselesi olabilir ve kıskançlık yaratır.

3) Makinenin içindeki panaroma modu çok kullanışlı bir özellik kaanatimce. Bilgisayarda panoromalık fotoğrafları ayırmak ve bunları bir panoroma programı ile birleştirmek derdinden kurtarıyor.

4) H9 ve H50 den alışık olduğumuz tüm teknolojik özellikler var. night shot hariç ki zaten bence kullanılan bir özellik değildi, gereksizdi.

Kötü yanı bu makinede de RAW yok ayrıca zoom halkasıda yok. Kullanım zevkine etki eden özellikler. Ama bir zoom halkası kolay kolay bozulmaz arıza yapmazken bir zoom motoru yapabilir. Buda makineyi hasas yapıyor. Ayrıca yeni piyasaya girdiği için henüz çok pahalı.

 

Tarih: 19 Haziran 2009, 14:21 - İp: 85.***.**7.198
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

R1 gibi bir makinenin bir daha piyasaya çıkacağını sanmıyorum.

R1 in sensör boyutlarında yada APSC boyutlarında;

35mm eş değeri 24-28mm lerden başlayıp 560mm uzanan f2,7-2,8 diaframlı bir zeiss yada sony G lensli ;

üstelik yeni teknolojik özellikleri barındıran, nispeten kompakt boyutlarda ve zoom halkalı ve RAW çekebilen ve adıda R2 olan bir makine piyasaya çıkarsa...

sadece sony nin değil tüm markaların dslr-like ve giriş seviyesi DSLR satışları durur. Bıçak gibi hemde. Büyük sansasyon olur. Yer yerinden oynar. Haber bültenlerine, teknoloji sitelerine konu olur.

Ve eğer diğer markalarda benzer modellerle buna cevap vermeye çalışırsa ve bu tip makinelerin seri üretimi başlarsa ... tüm Dslr-like ve giriş seviyesi Dslr piyasası biter. Dslr-like ile dslr arasındaki farklar ortadan kalkar ki zaten bu makinelerde ortadan kalkar.

Bugün tartıştığımız konular tarih olur. Fotoğrafçılık yön değiştirir. En az filmliden digitale geçiş kadar tarihi bir dönüm noktası olur. Lens piyasası sadece profesyonel dslr sahiplerine çalışır.Bügün bildiğimiz 18-200 mm arası lensler 18-55 yada 70-300 gibi klasik aralıklar tarih olur. Dslr dediğimiz sadece full frame makinelerden ibaret olabilir.

Dslr lerin lens değiştirme, sensöre toz kaçırma, ağırlık, vb dez avantajları ve like ların resim kalitesi, kullanım zevki gibi dez avantajları ortadan kaldıran. Her ikisinin kolay taşıma, kullanma, resim kalitesi, kullanım zevki gibi avantajlı özelliklerini alan melez makineler kullanmaya başlarız.

 

Tarih: 19 Haziran 2009, 14:50 - İp: 85.***.**7.198
h.iz
h.iz (üye)
Giresun / Amatör

Bir arkadaşım aldı 1500 tl ye konyadan... ben sitelerde 900 gibi gördüm... makro çekimde zoom yapamadım... yani makroya makro giremiyor... s ve a modunda manuel çekimlerde ne s i değiştirebildim ne a yı nereden nasıl değişiyor kitapçığına bakacak... panoramik çekim avantajı var ... lcd sade tek hatta gidip geliyor sağa sola geriye dönme şansı yok... d5000 gibi takla atmıyor... gülücük yakalama gibi hoş secenekler var... kompact olduğunu hissetiriyor hafif ve küçük... filtre takma şansınız yok... belki parasoley oda bulabilirseniz... Sevgiler...

 

Tarih: 19 Haziran 2009, 15:17 - İp: 79.***.**6.9
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

video kalitesi oldukça başarılı görünüyor..
dslr nin yanında böyle bir makinede şart bence..

vimeo link

 

Tarih: 20 Haziran 2009, 00:19 - İp: 85.***.**2.21
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Başarılıdır tabiki, özel kablosu ile sony [uyumlu HDMI 1080'li ] tv'ye de takıp seyredin , görüntüsü pek daha iyi ..

 

Tarih: 28 Haziran 2009, 01:57 - İp: 88.***.**7.237
evren-
evren- (üye)
İstanbul / Amatör

Tabi, bi de Full HD LCD alın, fotoğraflar daha iyi seyrediliyor.

42" falan olsun, daha iyi oluyor.

 

Tarih: 28 Haziran 2009, 14:53 - İp: 94.***.**5.63